Τέλη Ιουνίου οι αλλαγές στη φορολογία των ΙΧ

Μέχρι τέλος Ιουνίου θα είναι έτοιμο το σχέδιο του ΥΠΟΙΚ με τις αλλαγές στην φορολόγηση αυτοκινήτων…

Μέχρι τα τέλη Ιουνίου θα είναι έτοιμο το σχέδιο με τις αλλαγές που θα εφαρμοστούν στον τρόπο φορολόγησης των αυτοκινήτων ΙΧ, ενημέρωσε τους εκπροσώπους του Συνδέσμου Εμπόρων Εισαγωγέων Αυτοκινήτων, ο Γιάνης Βαρουφάκης, κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Πέμπτη…

Ο υπουργός Οικονομικών κάλεσε τους εκπροσώπους του ΣΕΑΑ να υποβάλουν εντός των επόμενων ημερών γραπτώς τις προτάσεις τους, κάτι το οποίο προτίθενται να κάνουν.

Επιδίωξη του κ. Βαρουφάκη είναι μέχρι τα τέλη του μηνός να οριστικοποιηθεί το σχέδιο, ώστε να μπει τέλος στην αβεβαιότητα που επικρατεί στο χώρο και να “ξεκολλήσει” η αγορά η οποία το τελευταίο διάστημα έχει “νεκρώσει”.

Να θυμίσουμε ότι στις προθέσεις της Κυβέρνησης και του ΥΠΟΙΚ είναι να αλλάξει ριζικά το υπάρχον σύστημα φορολόγησης των αυτοκινήτων ΙΧ με τα βασικά στοιχεία να εντοπίζονται στα παρακάτω:

Κατάργηση του κριτηρίου του κυβισμού των οχημάτων ως βάση της φορολόγησής τους. Αντί γι’ αυτό προτείνεται υπολογισμός της φορολογίας στη βάση της λιανικής τιμής (προ φόρων), με προοδευτική αναπροσαρμογή των συντελεστών του τέλους ταξινόμησης.

Καταβολή ΦΠΑ, έλεγχο στοιχείων και υπαγωγή στις διατάξεις της σχετικής φορολογίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων τα οποία προέρχονται από χώρες του εξωτερικού.

Θέσπιση αντικινήτρων στην κυκλοφορία παλαιών και ρυπογόνων οχημάτων (π.χ. για οχήματα άνω της 20ετίας) με ένα «τέλος περιβάλλοντος».

Αντικατάσταση του συστήματος απόσυρσης από ένα δικαιότερο σύστημα φορολόγησης το οποίο θα επιδοτεί τα οχήματα χαμηλής τιμής αγοράς.

Ανάλογη προσαρμογή των τεκμηρίων διαβίωσης σχετικά με τα αυτοκίνητα.

Αλλαγή του τρόπου ελέγχου ανασφάλιστων και ανέλεγκτων από ΚΤΕΟ οχημάτων (π.χ. με ηλεκτρονική διασταύρωση των στοιχείων τους).

Advertisements
, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Το νέο προϊόν μεγάλης ζήτησης στην εποχή του κορονοϊού
Το νέο προϊόν μεγάλης ζήτησης στην εποχή του κορονοϊού
Αυξήθηκε το όριο για τις ανέπαφες συναλλαγές
Αυξήθηκε το όριο για τις ανέπαφες συναλλαγές
Online βόλτα σε μουσεία αυτοκινήτου
Online βόλτα σε μουσεία αυτοκινήτου
Αυτή είναι η πιο όμορφη Lamborghini
Αυτή είναι η πιο όμορφη Lamborghini
Αρέσει σε %d bloggers: