Ποιοι πρέπει να αλλάξουν δίπλωμα οδήγησης;

Αντικατάσταση της άδειας οδήγησης των μοτοποδηλάτων ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Έως τις 18 Ιανουαρίου του 2015 θα πρέπει να αντικαταστήσουν την άδεια οδήγησης οι κάτοχοι μοτοποδηλάτων, εφόσον αυτή έχει εκδοθεί από τις υπηρεσίες Τροχαίας της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς εκπνέει η διετής προθεσμία που ορίζει σχετικό προεδρικό διάταγμα.

Με ανακοίνωσή, που εξέδωσε το υπουργείο Μεταφορών προειδοποιεί τους παραβάτες ότι κινδυνεύουν με πρόστιμο, αν δεν προχωρήσουν στη σχετική ρύθμιση. Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση στο: Αντικατάσταση Εντύπων Αδειών Μοτοποδηλάτων

Έτσι, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποτανθούν στις διευθύνσεις Μεταφορών των Περιφερειών ή στα ΚΕΠ προκειμένου να αντικαταστήσουν την παλαιά άδεια.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση του υπουργείου, τονίζεται ότι:

“Στις 18.1.2014 λήγει η διετής προθεσμία που ορίζει το προεδρικό διάταγμα 51 που τέθηκε σε ισχύ το 2012 και ενσωμάτωσε την κοινοτική οδηγία για τις άδειες οδήγησης, προκειμένου να αντικατασταθούν τα έντυπα των αδειών οδήγησης μοτοποδηλάτων που έχουν εκδοθεί από τις υπηρεσίες Τροχαίας της Ελληνικής Αστυνομίας. Μετά τη λήξη της προθεσμίας αυτής, όσοι οδηγούν με έντυπο άδειας οδήγησης μοτοποδηλάτου που έχει εκδοθεί από τις Υπηρεσίες Τροχαίας της Ελληνικής Αστυνομίας τιμωρούνται με διοικητικό πρόστιμο. Η αντικατάσταση του εντύπου της άδειας οδήγησης μοτοποδηλάτου μπορεί να γίνει και μετά τις 18.1.2015”.

Παράλληλα, το υπουργείο διευκρινίζει, ότι οι κάτοχοι αδειών οδήγησης μοτοποδηλάτου (ΑΜ) δεν υποχρεούνται να προβούν στην παραπάνω αντικατάσταση, εφόσον κατέχουν άδεια οδήγησης των κατηγοριών Α1 ή Α2 ή Α.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Advertisements
, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Οι χάκερ θα προκαλούν τροχαία ατυχήματα
Οι χάκερ θα προκαλούν τροχαία ατυχήματα
Πως να να θωρακίσετε το WiFi σας
Πως να να θωρακίσετε το WiFi σας;
Έρχονται ηλεκτρονικές κλήσεις για παραβάσεις ΚΟΚ
Έρχονται ηλεκτρονικές κλήσεις για παραβάσεις ΚΟΚ
Πότε έρχονται οι αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας
Πότε έρχονται οι αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας;
Αρέσει σε %d bloggers: