Ποια «ακριβά» ΙΧ δεν θα πληρώσουν φόρο πολυτελείας;

Νομικό κενό δίνει την δυνατότητα για αποφυγή του φόρου πολυτελείας σε ακριβά ΙΧ!!!

Ο πρόεδρος της εταιρείας LeasePlan, Φίλιππος Ζαγοριανάκος κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για τα 10 χρόνια παρουσίας της στην Ελλάδα, μιλώντας για το Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης στα εταιρικά αυτοκίνητα, απάντησε πως επειδή υπάρχει ένα νομικό κενό δεν καταβάλλει ούτε η εταιρεία, αλλά ούτε ο χρήστης τον συγκεκριμένο φόρο.

Όπως αναφέρει η «Ημερησία», υπάρχει νομικό κενό και σύμφωνα με το μέλος του Δ.Σ. του ΠΟΦΕΕ κ. Αντώνη Μουζάκη το νομικό κενό έγκειται στο γεγονός πως στις περιπτώσεις εταιρειών τα εταιρικά ΙΧ δηλώνονται από υψηλόβαθμα στελέχη μόνο μέλη των διοικήσεων, με τον περιορισμό πως όταν ο στόλος αφορά σε πολλά ΙΧ, η αντικειμενική δαπάνη δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερη από αυτή που προκύπτει από το αυτοκίνητο που προσδίδει τη μεγαλύτερη αντικειμενική δαπάνη.

Έτσι, το σύστημα αναγνωρίζει μόνο το συγκεκριμένο όχημα για την επιβολή του Φόρου Πολυτελούς Διαβίωσης και είναι πιθανό να αγνοεί τα υπόλοιπα. Σύμφωνα με τα παραπάνω, αν μια εταιρεία έχει στόλο εκατοντάδων αυτοκινήτων για τους πωλητές και δεκάδων δίλιτρων ή ακόμη και τρίλιτρων μοντέλων για τα υψηλόβαθμα στελέχη της, τότε είναι πολύ πιθανό να καταβάλει Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης σε ένα μόνο ΙΧ και για τα υπόλοιπα ούτε ένα ευρώ

Advertisements
, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Την πέθανε στο Facebook για να της αρπάξει τον άνδρα
Την πέθανε στο Facebook για να της αρπάξει τον άνδρα
10 χώρες που δεν φορολογούν τους πολίτες τους
10 χώρες που δεν φορολογούν τους πολίτες τους
Που δεν υπάρχουν φόροι
Που δεν υπάρχουν φόροι;
Οι χώρες με την βαρύτερη φορολογία στον κόσμο
Οι χώρες με την βαρύτερη φορολογία στον κόσμο
Αρέσει σε %d bloggers: