Τι έχει αλλάξει στην Formula 1; Στόχος της Liberty Media από τότε που ανέλαβε την Formula 1 είναι να την κάνει πιο ελκυστική. Το έχει καταφέρει;

Εντάξει, ας είμαστε λίγο πιο ειλικρινείς και λιγότερο ρομαντικά αθώοι. Ο κύριος στόχος της Liberty Media, του νέου “αφεντικού” της Formula 1, δεν είναι απλά να κάνει την κορωνίδα του motorsport πιο ελκυστική. Ο στόχος της είναι να την κάνει πιο ελκυστική και μέσω αυτού να ανεβάσει τα έσοδα της. Βασικά, να ανεβάσει πολύ τα έσοδα της.

Το πρώτο βήμα σε αυτή την κατεύθυνση είναι η πιο “επιθετική” προώθηση στα media μέσω πολλών promo βίντεο από την δράση εντός πίστας.

Το δεύτερο βήμα έχει να κάνει με διάφορες αλλαγές στους κανονισμούς και στις διαδικασίες στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι. Σε αυτή την κατεύθυνση στηρίζεται και η είσοδος του sprint race, μιας σύντομης κούρσας το Σάββατο πριν τον αγώνα και μετά τις κατατακτήριες μέσω της οποίας θα προκύπτει η σειρά εκκίνησης για τον αγώνα.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα σχέδια της Liberty Media, την Παρασκευή θα διεξάγονται οι τεχνικοί έλεγχοι στα μονοθέσια και οι δύο γύροι ελεύθερων δοκιμαστικών, ενώ το Σάββατο θα διεξάγονται κανονικά οι χρονομετρημένες κατατακτήριες δοκιμές και από τους χρόνους των μονοθέσιων θα διαμορφωθεί η σειρά εκκίνησης για το sprint race.

Κατά τη διάρκειά του sprint race δεν θα υπάρχει κανένας περιορισμός σχετικά με χρήση ελαστικών και καυσίμων με αποτέλεσμα την ελευθερία των ομάδων και τη αύξηση του ανταγωνισμού και του θεάματος προφανώς.

Ο Ρικιάρντο έκανε την έκπληξη στην Κίνα

Advertisements

Related Posts

Βαθιά το χέρι στην τσέπη για τον Φερστάπεν
Βαθιά το χέρι στην τσέπη για τον Φερστάπεν
Ο Χάμιλτον κατέκτησε τον τίτλο στη F1
Ο Χάμιλτον κατέκτησε τον τίτλο στη F1
Ντοκιμαντέρ για την ζωή του Michael Schumacher
Ντοκιμαντέρ για την ζωή του Michael Schumacher
Αν δεν έχει πίστα καρτ Ferrari το κρουαζιερόπλοιο
Αν δεν έχει πίστα καρτ Ferrari το κρουαζιερόπλοιο
Αρέσει σε %d bloggers: