Τραγωδία στο ράλι ΔΕΘ: Νεκρός θεατής!!!

Οδηγός αγωνιστικού οχήματος παρέσυρε θεατή και έπεσε πάνω σε δέντρο. Διακόπηκε ο αγώνας… 

Δυστύχημα σημειώθηκε στις 09:45 το πρωί κατά τη διάρκεια του 49ου ράλι ΔΕΘ, στην επαρχιακή οδό Παλαιοκάστρου – Πολυγύρου, όταν ένα από τα αγωνιστικά οχήματα εξετράπη της πορείας του και παρέσυρε έναν 47χρονο θεατή, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.

Προανάκριση διενεργεί το τμήμα Τροχαίας Πολυγύρου. Ο αγώνας διακόπηκε οριστικά και τα αυτοκίνητα επιστρέφουν στη Θεσσαλονίκη.

Όπως τόνισε στη Voria.gr ο πρόεδρος του Αγωνιστικού Ομίλου Θεσσαλονίκης Σταύρος Μαράτος, ο θεατής βρισκόταν στο εξωτερικό μέρος της στροφής, το οποίο είναι και το πλέον επικίνδυνο και σε χαμηλότερο επίπεδο από τον δρόμο.

Κατά τον ίδιο, στο πλαίσιο της διοργάνωσης του Ράλι ΔΕΘ έχει γίνει εκτεταμένη ενημέρωση για τα σημεία που είναι ασφαλή για την παρακολούθηση των αγώνων.

Η ανακοίνωση της Οργανωτικής Επιτροπής του 49ου Ράλλυ Δ.Ε.Θ.

«Στις 10:30πμ της Κυριακής 18 Σεπτεμβρίου 2016 στην ειδική διαδρομή 3 “Παλαιόκαστρο”, κατά την διεξαγωγή του 49ου Rally ΔΕΘ, μετά από έξοδο του πληρώματος Φιλιππίδης – Μαχαίρας με Mitshubishi Lancer Evo IX και αριθμό συμμετοχής 1, επήλθε το αναπάντεχο γεγονός του θανατηφόρου τραυματισμού θεατή, ο οποίος ήταν σε μη επιτρεπόμενο σημείο και παρά τις έντονες προειδοποιήσεις των ανθρώπων ασφαλείας της οργάνωσης να απομακρυνθούν από το συγκεκριμένο σημείο, τις άμεσης επέμβασης των ασθενοφόρων και λοιπών μέσων της οργάνωσης και του ιατρικού προσωπικού του νοσοκομείου Πολυγύρου όπου διακομίσθει δεν κατέστη δυνατόν να αποφευχθεί το μοιραίο.

Ο τραυματισμός του συνοδηγού δεν εγκυμονεί κινδύνους για την ζωή του. Ο αγώνας διεκόπη, ενώ διενεργείται έρευνα για τις συνθήκες του δυστυχήματος. Η οργάνωση και τα στελέχη του αγώνα εκφράζουν την αμέριστη συμπαράσταση στους οικείους του εκλειπόντος κι εύχεται ταχεία αποκατάσταση της υγείας του τραυματισθέντος αθλητή.

Οργανωτική Επιτροπή 49ου Ράλλυ Δ.Ε.Θ.»

Το θύμα ήταν πρώην οδηγός αγώνων!!! 
Αξίζει να σημειώσουμε πως στο σημείο που συνέβη το τραγικό περιστατικό βρισκόταν ως θεατής και ο αγωνιζόμενος Σάββας Μαυροματίδης (που είχε εγκαταλείψει από έξοδο την πρώτη μέρα του αγώνα). Ο ίδιος και όπως δήλωσε στο zougla.gr, παρότρυνε σχεδόν 40 (!) θεατές να αλλάξουν το σημείο κάτι που συνέβη εκτός από δύο θεατές, μεταξύ αυτών και τον άτυχου Μιχάλη Τεξακαλίδη.

Ο 47χρονος δεν ήταν άπειρος ως θεατής καθώς παλαιότερα είχε συμμετάσχει και σε αγώνες (ως συνοδηγός), άρα γνώριζε και τους κανονισμούς ασφαλείας, αλλά και το πόσο σημαντικό είναι σε έναν αγώνα Ράλι να ακολουθείς πιστά τις εντολές – οδηγίες από τους κριτές, αλλά και να ακολουθείς τις ειδικές σημάνσεις με τις κορδέλες που δείχνουν τα σημεία που επιτρέπονται για την ασφαλή παρακολούθηση του αγώνα!!!

Related Posts

Ξεκατίνιασμα μεγαλομιντιαρχών στο twitter
Ξεκατίνιασμα μεγαλομιντιαρχών στο twitter
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Εντυπωσιακή η πρόοδος της Ελλάδας
Εντυπωσιακή η πρόοδος της Ελλάδας
Αρέσει σε %d bloggers: