Οι αόρατες ομορφιές του κόσμου την νύχτα!!!

Δείτε το εντυπωσιακό project του φωτογράφου της νύχτας!!!

Ο Mikko Lagerstedt είναι ένας φωτογράφος της νύχτας. Η σειρά του “Invisible by Day” είναι το project του των δύο τελευταίων χρόνων και εστιάζει σε κάποιες από τις αόρατες ομορφιές του κόσμου που αποκαλύπτονται μόνο τη νύχτα.

“Φωτογραφίζοντας το βράδυ αιχμαλωτίσεις μια συγκεκριμένη ατμόσφαιρα με τις εικόνες σου. Όλα μεταμορφώνονται και μοιάζουν διαφορετικά και αυτό μου δίνει μεγάλη έμπνευση για να καταγράψω τοπία που αναδεικνύονται ακόμα περισσότερο με τη βοήθεια των μεγάλων εκθέσεων”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο φωτογράφος της… νύχτας!!!

Περνώντας ολόκληρα βράδια κάτω από τα αστέρια στο σχεδόν απόλυτο σκοτάδι, ο Mikko καταγράφει θεαματικά τα τοπία της παγωμένης τούνδρας και τα ομιχλώδη πρωινά της Ισλανδίας και τη Φινλανδίας.

Με την κάμερα του και το απαραίτητο για τις μεγάλες εκθέσεις του τρίποδο, πραγματοποιεί επαναλαμβανόμενες λήψεις για να αποτυπώσει τις σταδιακές αλλαγές του φωτός.

Στη συνέχεια ενοποιεί ψηφιακά κάποια από τα πλάνα του και τα επεξεργάζεται στο Photoshop και στο Lightroom. Πρόκειται για μια διαδικασία την οποία μοιράζεται σε σεμινάρια αλλά και στο διαδίκτυο μέσα από την ιστοσελίδα και το blog του.

Οι φωτογραφίες που προκύπτουν είναι το αποτέλεσμα πολλών φωτογραφικών ωρών, επίσης πολύωρου μοντάζ και βέβαια της απαραίτητης αίσθησης του χρώματος και της σύνθεσης ώστε να δημιουργηθούν αυτές οι τροποποιημένες εικόνες που είναι σχεδόν υπερ-ρεαλιστικές.

Πάρτε μια μικρή γεύση στην συνέχεια, αλλά για περισσότερο υλικό μπορείτε να δείτε και την ιστοσελίδα του

Advertisements

Related Posts

Χαμός με τις επιθέσεις DDoS στο τέλος του 2019
Χαμός με τις επιθέσεις DDoS στο τέλος του 2019
Τι είναι πάλι το κβαντικό Internet
Τι είναι πάλι το κβαντικό Internet;
Το Facebook ψήφισε Τραμπ το 2016
Το Facebook ψήφισε Τραμπ το 2016
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Αρέσει σε %d bloggers: