Η Google φέρνει την άνοιξη

H Google υποδέχεται την εαρινή ισημερία με ένα ανθισμένο doodle… 

Σήμερα το απόγευμα και συγκεκριμένα στις 18:57 ώρα Ελλάδας αρχίζει επίσημα η Άνοιξη του 2014 στο βόρειο ημισφαίριο, στο οποίο ανήκει και η Ελλάδα, ενώ αντίστροφα στο νότιο ημισφαίριο ξεκινά το φθινόπωρο.

Η αρχή της Άνοιξης γίνεται με την εαρινή ισημερία, όταν η διάρκεια της ημέρας και της νύχτας είναι σχεδόν ίσες. Οι ισημερίες (εαρινή και φθινοπωρινή) καθορίζουν την έναρξη της άνοιξης και του φθινοπώρου, ενώ τα ηλιοστάσια (θερινό και χειμερινό) προσδιορίζουν την έναρξη του καλοκαιριού και του χειμώνα αντίστοιχα.

Παρόλο που θεωρούμε τον Μάρτιο πρώτο μήνα της Άνοιξης, ουσιαστικά αυτή η εποχή δεν έχει σταθερή ημερομηνία εκκίνησης και οι εποχές του έτους, δεν έχουν ίδια διάρκεια. Η πρώτη μέρα της Άνοιξης μπορεί να είναι από 19 έως 21 Μαρτίου, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά και το iefimerida.gr.

Φέτος, στο βόρειο ημισφαίριο ο χειμώνας διαρκεί περίπου 89 μέρες (λιγότερες από όλες τις εποχές), η Άνοιξη σχεδόν 93 μέρες, το καλοκαίρι σχεδόν 94 μέρες (περισσότερες από όλες τις εποχές) και το φθινόπωρο σχεδόν 90 μέρες.

 Την έναρξη της Άνοιξης γιορτάζει και το Google αφιερώνοντας το σημερινό ανθισμένο του Doodle στην υποδοχή της ομορφότερης εποχής του χρόνου.

Δείτε και το σχετικό βίντεο…

[dcs_img width=”300″ height=”135″ thumb=”true” icon=”play” framed=”black” desc=”Spring Equinox – First Day of Spring 2014 Google Doodle” lightbox=”true” title=”Spring Equinox – First Day of Spring 2014 Google Doodle” url=”http://www.youtube.com/watch?v=fEGXAsJOcBQ”]https://www.cretadrive.gr/wp-content/uploads/2011/01/video-player.jpg[/dcs_img]

Related Posts

6 «πιασάρικα» ονόματα σε αυτοκίνητο
6 «πιασάρικα» ονόματα σε αυτοκίνητο
Νομίζεις ότι είναι ένα απλό αυτοκίνητο
Νομίζεις ότι είναι ένα απλό αυτοκίνητο;
Οι καλύτερες χώρες για να κάνεις μπίζνες
Οι καλύτερες χώρες για να κάνεις μπίζνες
Τα ταμπλό αυτοκινήτων στο μέλλον
Τα ταμπλό αυτοκινήτων στο μέλλον
Αρέσει σε %d bloggers: