Πότε πέφτει η Καθαρά Δευτέρα

Πότε πέφτει η Καθαρά Δευτέρα;

Πότε πέφτει η Καθαρά Δευτέρα;Σήμερα απολαμβάνουμε την γιορτή των απανταχού… κρεατοφάγων, πότε όμως ξεκινάμε την νηστεία;;;

Στο μέσο της Κρεατινής εβδομάδας βρίσκεται η Τσικνοπέμπτη, μία ημέρα κατά την οποία παραδοσιακά καταναλώνουμε μεγάλη ποσότητα κρέατος, ενόψει της επερχόμενης νηστείας της Σαρακοστής.

Δείτε σχετικά και το: Οι θερμίδες της Τσικνοπέμπτης

Και μετά την γιορτή λοιπόν των απανταχού… κρεατοφάγων ας δούμε πότε θα έρθει και η πρώτη ημέρα της φετινής “νηστείας”, η Καθαρά Δευτέρα…

Η Καθαρά Δευτέρα συμβολίζει την καθαρότητα, καθώς είναι η πρώτη μέρα της Σαρακοστής, της μεγάλης νηστείας του Πάσχα, που διαρκεί 40 μέρες όσες και οι μέρες νηστείας του Χριστού στην έρημο.

Ονομάστηκε έτσι γιατί καλούμαστε να αφήσουμε πίσω μας όλες τις «αμαρτωλές» συνήθειες, συμπεριλαμβανομένων και των μη νηστίσιμων φαγητών, καθαρίζοντας με τον τρόπο αυτό την ψυχή και το σώμα μας.

Την Καθαρά Δευτέρα συνηθίζεται να τρώμε λαγάνα (άζυμο ψωμί που παρασκευάζεται μόνο εκείνη τη μέρα), ταραμά και άλλα νηστίσιμα φαγώσιμα, κυρίως λαχανικά, όπως και φασολάδα χωρίς λάδι. Επίσης, συνηθίζεται το πέταγμα χαρταετού. Η Καθαρά Δευτέρα είναι κινητή γιορτή και πέφτει κάθε χρόνο στο ξεκίνημα της 7ης εβδομάδας, δηλαδή 48 μέρες πριν το Ορθόδοξο Πάσχα.

Το 2020 η Καθαρά Δευτέρα πέφτει στις 2 Μαρτίου 2020.

Δείτε όλες τις αργίες του 2020

Advertisements

Related Posts

Απίστευτη καταγγελία για την Cosmote
Απίστευτη καταγγελία για την Cosmote
Εκατομμύρια για επικοινωνιακή πολιτική και όχι για την υγεία
Εκατομμύρια για επικοινωνιακή πολιτική και όχι για την υγεία
Μόλις στο 3.5% του ΑΕΠ τα μέτρα της ΝΔ
Μόλις στο 3.5% του ΑΕΠ τα μέτρα της ΝΔ
Χιλιάδες εργαζόμενοι ακάλυπτοι
Χιλιάδες εργαζόμενοι ακάλυπτοι
Αρέσει σε %d bloggers: