Οι νέοι αδιαφορούν για την θρησκεία

Οι νέοι αδιαφορούν για την θρησκεία: Οι νέοι γυρίζουν την πλάτη τους στη θρησκεία με βάση νέα έρευνα του ινστιτούτου Pew. Τεράστιο χάσμα νέων – ηλικιωμένων στην Ελλάδα!!!

Η Ελλάδα είναι η δεύτερη χώρα στον κόσμο στην οποία καταγράφεται ένα τεράστιο χάσμα ανάμεσα στους νέους και τους μεγαλυτέρους ως προς τα θέματα πίστης και θρησκείας.

Η Ελλάδα είναι η δεύτερη χώρα στον κόσμο στην οποία καταγράφεται ένα τεράστιο χάσμα ανάμεσα στους νέους και τους μεγαλυτέρους ως προς τα θέματα πίστης και θρησκείας. Αυτή η τάση καταγράφεται σε έρευνα του ινστιτούτου Pew.

Μόνη χώρα πάνω από την Ελλάδα είναι η Πολωνία η οποία έχει μεγαλύτερο ποσοστό στη διαφορά ανάμεσα στην ηλικιακή ομάδα 18-39 ετών και την ομάδα των άνω των 40.

Την πρώτη πεντάδα με κράτη στα οποία η ποσοστιαία διαφορά ξεπερνά το 20% συμπληρώνουν η Χιλή, η Ρουμανίακαι η Πορτογαλία.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 106 χώρες. Από αυτές μόνο σε δύο, στη Γεωργία και την Γκάνα συγκεκριμένα, η ομάδα 18-39 ετών έδωσε περισσότερες καταφατικές απαντήσεις στο ερώτημα «αν η θρησκεία είναι σημαντική για εσάς».

Σε 46 κράτη η θρησκεία δεν φαίνεται να παίζει τόσο σημαντικό ρόλο στα άτομα ηλικίας 18-39 ετών αλλά σε 58 χώρες υπάρχει «ισοπαλία» ανάμεσα στις δύο ηλικιακές ομάδες.

Σύμφωνα με τους συντάκτες της έρευνας που έχει τίτλο The Age Gap in Religion Around the World, η πιο απλή εξήγηση για την εικόνα αυτή είναι ότι «οι νέες γενιές γίνονται όλο και λιγότερο θρησκόληπτες όσο υπάρχει οικονομική ανάπτυξη – καθώς η καθημερινή επιβίωση είναι μικρότερη και τα τραγικά γεγονότα λιγότερο συχνά. Με βάση αυτό το σκεπτικό σε μια σταθερά αναπτυσσόμενη κοινωνία κάθε γενιά θα γίνεται λιγότερο θρησκόληπτη σε σχέση με τις προηγούμενες».

Άλλες αιτίες, σύμφωνα με τους συντάκτες, είναι η καλύτερη εκπαίδευση αλλά και η τάση των ανθρώπων να προσεγγίζουν περισσότερο τη θρησκεία όσο πλησιάζουν προς το βιολογικό τους θάνατο.

Ποια θρησκεία θα είναι η πιο δημοφιλής το 2050;

Related Posts

Τι δείχνει έρευνα για όσους δουλεύουν με Mac
Τι δείχνει έρευνα για όσους δουλεύουν με Mac;
Τα Όσκαρ της Apple για το App Store
Τα Όσκαρ της Apple για το App Store
Φύλλο και φτερό οι συνδρομητές του Netflix
Φύλλο και φτερό οι συνδρομητές του Netflix
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Αρέσει σε %d bloggers: