Έρευνες – σοκ για την κλιματική αλλαγή: Εφιαλτικές προβλέψεις για τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής στη φύση αλλά και στην
Πούλησε 300.000 ευρώ τα αυτοκινητάκια του: 68χρονος δεν είχε βγάλει από τα κουτιά τους τα αυτοκινητάκια του και τώρα τα
Δείτε τα πρωτοσέλιδα όλων των ελληνικών εφημερίδων, των τοπικών εφημερίδων της Κρήτης αλλά και την πρόγνωση του καιρού καθημερινά!!!
Δες ποιες ασφαλιστικές εταιρίες λειτουργούν στην Ελλάδα στην ασφάλιση αυτοκινήτων και αποφάσισε που να ασφαλίσεις το αυτοκίνητο σου
Τι θα γίνει με τις εκπομπές CO2 των οχημάτων στην ΕΕ; Ποιοι οι νέοι κανόνες στην Ε.Ε. για τις εκπομπές
Κάμερες πιάνουν όσους οδηγούν με κινητό: Κάμερες ανιχνεύουν πλέον τους οδηγούς που κάνουν χρήση κινητού κατά την οδήγηση!!!
Η αφηρημάδα στην οδήγηση από κινητά και sms: Μήπως την ώρα που οδηγείτε στέλνετε μηνύματα ή μιλάτε στο κινητό σας;
Ο Χάμιλτον κατέκτησε τον τίτλο στη F1: Αυλαία στην Formula 1 με πρωτιά για τον Χάμιλτον των ρεκόρ
Ford vs Ferrari με τους Ματ Ντέιμον και Κρίστιαν Μπέιλ: Ο Κάρολ Σέλμπι και ο Κέν Μάιλς έγραψαν ιστορία όταν
Ντοκιμαντέρ για την ζωή του Michael Schumacher: Ντοκιμαντέρ ρίχνει φως σε κάθε πτυχή της ζωής του Michael Schumacher
Σφοδρή σύγκρουση σε πίστα αγώνων ταχύτητας: Τρομακτικό ατύχημα σε αγώνα στις ΗΠΑ με τον Τακούμα Σάτο
Πότε μπαίνει το επίδομα θέρμανσης; Μέχρι τις 20/12 οι αιτήσεις από τους δικαιούχους του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης. Πότε πληρώνονται;
Νόμος εναντίον της Apple: Στα άκρα οδηγεί ο Πούτιν την σύγκρουση της Ρωσίας με τους διεθνείς τεχνολογικούς κολοσσούς
Το καλό εργασιακό περιβάλλον φέρνει την ευτυχία: Μελέτη δείχνει ότι το εργασιακό περιβάλλον επηρεάζει πολύ το… ευ ζην!!!
Φωτισμός LED hi-tech design: Δείτε μερικά tips για την σωστή επιλογή φωτιστικών LED και εξοικονομήστε 75% στην κατανάλωση ρεύματος
Φωτισμός LED στο σπίτι: Συμφέρει ή όχι ένα ελληνικό σπίτι να βάλει φωτισμό LED; Πόσα λεφτά γλιτώνει τον χρόνο;
Θέσεις εργασίας που δύσκολα καλύπτονται: Ποιες είναι οι 10 θέσεις εργασίας που οι εταιρείες δυσκολεύονται να καλύψουν ακόμα και τώρα;;;
Οι αρνητικές επιπτώσεις της τηλεεργασίας: Τι δείχνει έρευνα του ΟΗΕ για τα θετικά και τα αρνητικά που προσφέρει η τηλεεργασία;
Παρακολουθείστε βίντεο από επιλεγμένα κανάλια στο youtube
Αρχική » Lifestyle » Health » Το ρόδι είναι πηγή νεότητας
Το ρόδι είναι πηγή νεότητας: Το ρόδι αποτελεί ένα φρούτο με εξαιρετική θρεπτική αξία δείτε γιατί θεωρείται ως πηγή νεότητας
Το ρόδι πηγή νεότητας με υψηλή διατροφική αξία!!! Το ρόδι αποτελεί ένα φρούτο με εξαιρετική θρεπτική αξία και γι’ αυτό έχει τα τελευταία χρόνια αποτελέσει αντικείμενο έντονου επιστημονικού ενδιαφέροντος. Το ρόδι αποτελεί ένα φρούτο που οι περισσότεροι θυμούνται μόνο την Πρωτοχρονιά για να το σπάσουν για γούρι στο κατώφλι του σπιτιού τους.
Είναι όμως ένα φρούτο με εξαιρετική θρεπτική αξία και γι’ αυτό έχει τα τελευταία χρόνια αποτελέσει αντικείμενο έντονου επιστημονικού ενδιαφέροντος. Ξεχωρίζει για το υψηλό περιεχόμενο σε αντιοξειδωτικές ουσίες.
Από αυτές, δύο κατηγορίες, οι ανθοκυανίνες και οι πολυφαινόλες έχει φανεί πως έχουν ισχυρή αντιγηραντική και προστατευτική δράση, καθώς προλαμβάνουν τη δημιουργία αθηρωμάτωσης των αρτηριών.
Σημαντική φαίνεται να είναι και η δράση του ροδιού στην μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης. Γενικότερα, η αντιοξειδωτική του δράση φαίνεται ότι μπορεί να συμβάλει στην προστασία του οργανισμού από τις ασθένειες και τη γήρανση.
Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι έχει μεγαλύτερη περιεκτικότητα πολυφαινολών από ότι το κόκκινο κρασί και το πράσινο τσάι, δυο πολυδιαφημισμένα τα τελευταία χρόνια ροφήματα.
Επιστήμονες από την Ελβετία υποστηρίζουν ότι ένα συστατικό του ζουμερού αυτού φρούτου δυναμώνει τους μύες και χαρίζει μακροζωία.
Η θετική του επίδραση οφείλεται στο ότι διατηρεί σε φόρμα για περισσότερο χρονικό διάστημα τα μιτοχόνδρια, τα «εργοστάσια παραγωγής ενέργειας» των κυττάρων.
Σύμφωνα με τα ευρήματα που δημοσιεύονται στην επιθεώρηση «Nature Medicine», χημικές ουσίες που εμπεριέχονται στο ρόδι, μετατρέπονται από τους μικροοργανισμούς που ζουν φυσιολογικά στο έντερο σε μια σύνθετη ουσία με την ονομασία «ουρολιθίνη Α».
Η ουσία αυτή προωθεί την «ανακύκλωση» των μιτοχονδρίων ώστε να γεμίσουν τις μπαταρίες τους τα κύτταρα και να καθυστερήσει η διαδικασία της γήρανσης. Στο πλαίσιο πειραμάτων σε οργανισμούς όπως τα ποντίκια και οι σκώληκες, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η «ουρολιθίνη Α» μπορεί να παρατείνει τη διάρκεια της ζωής και βελτιώνει τις επιδόσεις.
Συγκεκριμένα, οι σκώληκες που έλαβαν τη σύνθετη ουσία έζησαν σχεδόν κατά 50% περισσότερο, ενώ τα ηλικιωμένα ποντίκια μπορούσαν να καλύψουν κατά 42% μεγαλύτερη απόσταση τρέχοντας.
Με την πάροδο των ετών, τα μιτοχόνδρια λειτουργούν λιγότερο αποδοτικά, με αποτέλεσμα να αποδυναμώνονται οι μύες και να ενισχύεται η αδυναμία του οργανισμού. Κρατώντας τους μύες νέους μέσω της ενίσχυσης των μιτοχονδρίων μπορεί να παραταθεί σημαντικά η περίοδος λειτουργικότητας και ανεξαρτησίας ενός ατόμου αλλά και να περιοριστούν σημαντικά τα περιστατικά πτώσης και τραυματισμού στους ηλικιωμένους.
Οι επιστήμονες έχουν ήδη ξεκινήσει δοκιμές σε ανθρώπους, χορηγώντας την ουρολιθίνη Α σε μορφή συμπληρώματος.
«Εκτιμούμε ότι η έρευνα αυτή αποτελεί ορόσημο στο πεδίο της αντιγήρανσης» δηλώνουν οι Ελβετοί επιστήμονες από την Ομοσπονδιακή Πολυτεχνική Σχολή της Λωζάνης.