Τι ώρα κοιμούνται τα έξυπνα και υγιή παιδιά

Τι ώρα κοιμούνται τα έξυπνα και υγιή παιδιά;

Τι ώρα κοιμούνται τα έξυπνα και υγιή παιδιά; Οι μελέτες δείχνουν ότι τα οφέλη για τα παιδιά που πηγαίνουν νωρίς στο κρεβάτι τους, είναι πολλά. Τι σημαίνει όμως το… “νωρίς”;

Είναι γνωστό ότι τα παιδιά έχουν ατελείωτη ενέργεια. Οπότε καμιά φορά είναι δύσκολο για τους γονείς να τα βάλουν για ύπνο μια λογική ώρα.

Πολλά τα οφέλη για τα παιδιά που κοιμούνται νωρίς

Κι ενώ όλοι πιστεύουμε πως το μια – δυο ώρες λιγότερος ύπνος είναι ακίνδυνο, φαίνεται πώς είναι περισσότερο επιβλαβές απ’ όσο νομίζουμε.

Οι μελέτες δείχνουν ότι τα γνωστικά, συναισθηματικά και σωματικά οφέλη για τα παιδιά που πηγαίνουν νωρίς στο κρεβάτι τους, είναι πολλά.

Τι ακριβώς σημαίνει όμως το «νωρίς»;

Ο ύπνος που γίνεται μεταξύ 18:00 – 21:00 έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία των παιδιών, υποστηρίζουν οι ερευνητές.

Μπορεί βέβαια να σας φαίνεται υπερβολικό να βάζετε τα παιδιά για ύπνο πριν δύσει ο ήλιος, αλλά ακόμη και μια επιπλέον ώρα ύπνου, αξίζει τον κόπο.

Μια νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το περιοδικό Pediatrics έδειξε ότι τα παιδιά ηλικίας 7 – 11 ετών που πήγαιναν για ύπνο μια ώρα νωρίτερα από το συνηθισμένο για πέντε νύχτες την εβδομάδα, ήταν περισσότερο σε εγρήγορση και λιγότερο οξύθυμα στο σχολείο.

Και τελικά τι ώρα κοιμούνται τα έξυπνα και υγιή παιδιά;

Τα πλεονεκτήματα είναι ακόμη περισσότερα για τα μικρότερα παιδιά. Μια πρόσφατη μελέτη σε μωρά 18 μηνών, έδειξε ότι ανταποκρίνονται καλύτερα και αποκτούν πιο εύκολα γλωσσικές και κινητικές δεξιότητες, αν κοιμούνται πριν τις δέκα το βράδυ.

Αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι κάθε παιδί πρέπει να βρίσκεται στο κρεβάτι του μέχρι τις 20:00. Η ηλικία, η ρουτίνα που ακολουθείται πριν τον ύπνο και πολλά άλλα πράγματα παίζουν ρόλο ώστε να κάνει το παιδί σας τον τέλειο ύπνο.

Ακόμα και 20 λεπτά επιπλέον κάνουν καλό στο παιδί

Δοκιμάστε να βάλετε το παιδί για ύπνο 20 λεπτά νωρίτερα από το συνηθισμένο για μερικές νύχτες. Στη συνέχεια παρακολουθήστε τι συμβαίνει. Αν αποκοιμιέται εύκολα, τότε οι πιθανότητες να το υιοθετήσει και να ξαπλώνει νωρίτερα, είναι πολλές.

Σε κάθε περίπτωση ακόμη και 20 επιπλέον λεπτά να καταφέρετε να εξασφαλίσετε, μόνο καλό θα κάνουν στο παιδί.

Η σημασία της παιδικής μας ηλικίας

Related Posts

Το κόστος της κλιματικής αλλαγής
Το κόστος της κλιματικής αλλαγής
Για απάτη κατηγορεί τις χώρες η Γκρέτα
Για απάτη κατηγορεί τις χώρες η Γκρέτα
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Κακομαθημένο παλιόπαιδο η Γκρέτα
Κακομαθημένο παλιόπαιδο η Γκρέτα
Αρέσει σε %d bloggers: