Τι να κάνετε για να προστατευτείτε από την γρίπη;

Τι να κάνετε για να προστατευτείτε από την γρίπη; Δείτε συμβουλές προστασίας από την γρίπη από εγκύκλιο που εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας

Εγκύκλιο εξέδωσε το υπουργείο Υγείας με αφορμή την ραγδαία αύξηση των περιστατικών του ιού της γρίπης επισημαίνοντας πως η καλύτερη πρόληψη είναι ο εμβολιασμός!!!

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων γρίπης, συγκλήθηκε σύσκεψη εκπροσώπων των αρμοδίων φορέων στο Γραφείο του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Υγείας για την σύσταση λήψης περαιτέρω μέτρων με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας και την αποφυγή αρνητικών επιπτώσεων στο σύστημα υγείας της χώρας.

Η έντονη συνέχιση της δραστηριότητας της γρίπης θα συνεχιστεί τουλάχιστον για τις επόμενες 10 εβδομάδες, ενώ γίνεται γνωστό ότι το καλύτερο μέτρο προφύλαξης είναι ο εμβολιασμός. Έως σήμερα το στέλεχος της γρίπης που ως επί το πλείστον εργαστηριακά απομονώνεται είναι το (ΑΗ1Ν1) pdm09, το οποίο εμπεριέχεται στο εμβόλιο που κυκλοφορεί. Αναλυτικότερα, ως κύρια προληπτικά μέτρα για την αντιμετώπιση της έξαρσης της γρίπης, συστήνονται τα κατωτέρω:

  • Η αυστηρή τήρηση των μέτρων αναπνευστικής υγιεινής και υγιεινής των χεριών, όπως η κάλυψη του βήχα και του φτερνίσματος με χαρτομάντιλο ή με το εσωτερικό του αγκώνα και το σχολαστικό πλύσιμο των χεριών (ιδιαίτερα μετά από επαφή με ασθενείς).
  • Η αποφυγή συγχρωτισμού σε κλειστούς χώρους και για τους ασθενείς η πλήρης ανάρρωση τους πριν την επάνοδο στις συνήθεις δραστηριότητες τους.
  • Ο εμβολιασμός έναντι της γρίπης των ατόμων που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου, όπως αυτές αναφέρονται στην ανωτέρω σχετ. 1 εγκύκλιο, θεωρείται ασφαλής και αποτελεσματικός και συστήνεται για όλη τη διάρκεια του χειμώνα. Σημειώνεται ότι στην πλειοψηφία τους (82%), οι ασθενείς με γρίπη που νοσηλεύθηκαν έως τώρα σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, δεν είχαν εμβολιαστεί. Ιδιαίτερα κρίσιμης σημασίας είναι ο εμβολιασμός αφενός των ευπαθών ομάδων (άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω, άτομα με χρόνια νοσήματα ή παχυσαρκία ή άλλους επιβαρυντικούς παράγοντες κ.λ.π.) και αφετέρου των επαγγελματιών υγείας και των ατόμων που έρχονται σε επαφή με βρέφη κάτω των 6 μηνών ή φροντίζουν άτομα με υποκείμενο νόσημα. δ. Η σωστή χρήση των αντι-ιικών φαρμάκων κατά της γρίπης, όταν υπάρχουν οι κατάλληλες ενδείξεις σύμφωνα με την κρίση των θεραπόντων ιατρών, η οποία πρέπει να ξεκινά το ταχύτερο δυνατό, με απλή ιατρική συνταγή και χωρίς να αναμένεται η εργαστηριακή επιβεβαίωση, ιδιαίτερα στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

10 τροφές κατά της γρίπης

Ροφήματα για κρυολόγημα και γρίπη

Advertisements

Related Posts

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Ποιοι είναι οι κερδισμένοι από τις νέες εισφορές
Ποιοι είναι οι κερδισμένοι από τις νέες εισφορές;
20% αύξηση εισφορών με το νέο ασφαλιστικό
20% αύξηση εισφορών με το νέο ασφαλιστικό
Αρέσει σε %d bloggers: