Τι κινδύνους κρύβει η ηλιοθεραπεία

Τι κινδύνους κρύβει η ηλιοθεραπεία;

Τι κινδύνους κρύβει η ηλιοθεραπεία; Οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν και οι παραλίες θα είναι πηγή δροσιάς, όμως τι κινδύνους κρύβει η ηλιοθεραπεία και πως θα προστατευτούμε;

Όλοι είναι σε κάποια παραλία. Λιάζονται και απολαμβάνουν τη θάλασσα…Όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Οι περιβαλλοντικές συνθήκες έχουν αλλάξει και θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε σχέση με τον ήλιο, την ηλιοθεραπεία και το μαύρισμα. Σήμερα θα διαβάσετε χρήσιμες συμβουλές για την ηλιοθεραπεία καθώς επίσης και το τι να κάνουμε εάν πάθουμε εγκαύματα από τον ήλιο.

  • Πως επιδρούν οι ηλιακές ακτίνες στο δέρμα μας;

Οι ακτίνες του ήλιου, διεγείρουν τα μελανινοκύτταρα για παραγωγή μελανίνης. Είναι το γνωστό μαύρισμα. Επίσης, προάγουν το σχηματισμό vit D. Θα πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα όμως τη χρόνια έκθεση ή την έντονη έκθεση στον ήλιο. Σε τέτοιες περιπτώσεις το δέρμα μπορεί να αναπτύξει φωτογήρανση. Οι ώρες και το χρονικό διάστημα που εκτιθέμεθα στον ήλιο είναι πολύ σημαντικές για την υγεία του δέρματος μας. Ακραίες μορφές μπορεί να οδηγήσουν και σε καρκίνο του δέρματος.

  • Ποιες είναι οι καλύτερες ώρες για να κάνουμε ηλιοθεραπεία;

Το θέμα είναι να προστατευτούμε από τα ηλιακά εγκαύματα. Αυτά προκαλούνται πιο εύκολα όταν οι ακτίνες του ήλιου πέφτουν κάθετα στο δέρμα μας. Οι καλύτερες ώρες είναι 8-12 το πρωί ή 5-8 το απόγευμα, οπότε και οι ακτίνες του ήλιου πέφτουν “πλάγια” και είναι πιο δύσκολο το έγκαυμα.

  • Τι μπορούμε να κάνουμε στην αρχή για να προστατευτούμε και από τι μπορεί το δέρμα μας να κινδυνεύσει κατά την ηλιοθεραπεία;

Οι πρώτες ημέρες στη θάλασσα και στην έκθεση μας στον ήλιο είναι πολύ σημαντικές. Πρέπει όλοι μας να γνωρίζουμε πως κινδυνεύουμε από έγκαυμα όταν εκτεθούμε πάνω από 15 λεπτά στον ήλιο δίχως να έχουμε βάλει αντιηλιακό. Κυρίως όταν κάνουμε τα πρώτα μας μπάνια και το δέρμα μας είναι ακόμη απροετοίμαστο και λευκότερο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι ηλιακές ακτίνες λειτουργούν συσσωρευτικά. Η συσσωρευτική επίδραση σε βάθος χρόνου οδηγεί σε φωτογήρανση και κάψιμο του δέρματος. Επίσης δεν πρέπει να μας διαφεύγει η λεγόμενη οξεία διαλείπουσα έκθεση , δηλαδή η έντονη ηλιοθεραπεία για 10-15 μέρες το χρόνο και μετά η επιστροφή στην πόλη. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μελάνωμα.

  • Τι θα προτείνατε για να μαυρίσουμε χωρίς να κινδυνεύσουμε;

Η σταδιακή έκθεση μας στον ήλιο από τις 8 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι ή από τις 5 το απόγευμα μέχρι τις 8 το βράδυ, και θα μας προστατεύσει και θα μαυρίσουμε.

Woman With Suntan Lotion At The Beach In Form Of The Sun
  • Τι πρέπει να κάνουμε εάν πάθουμε έγκαυμα;

Θα πρέπει αμέσως να ρίξουμε άφθονο κρύο νερό επάνω στην επιφάνεια που έπαθε το έγκαυμα, η οποία είναι συνήθως η πλάτη και οι ώμοι, και αμέσως μετά θα πρέπει να βάλουμε στην πληγείσα περιοχή μια κρέμα κορτιζόνης. Αυτό θα πρέπει να γίνει για 3 – 4 ημέρες, ανάλογα με την έκταση και τη σοβαρότητα του εγκαύματος. Στη συνέχεια η εφαρμογή μιας αναπλαστικής κρέμας για 7 με 10 ημέρες θα βοηθήσει πολύ την κατάσταση.

Το φαρμακείο για τις καλοκαιρινές διακοπές

info: iatropedia.gr

Advertisements

Related Posts

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Απίστευτη καταγγελία για την Cosmote
Απίστευτη καταγγελία για την Cosmote
Εκατομμύρια για επικοινωνιακή πολιτική και όχι για την υγεία
Εκατομμύρια για επικοινωνιακή πολιτική και όχι για την υγεία
Μόλις στο 3.5% του ΑΕΠ τα μέτρα της ΝΔ
Μόλις στο 3.5% του ΑΕΠ τα μέτρα της ΝΔ
Αρέσει σε %d bloggers: