Τα μαγικά οφέλη του αβοκάντο

Τα μαγικά οφέλη του αβοκάντο

Τα μαγικά οφέλη του αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα από τα παρεξηγημένα φρούτα ή και λαχανικά και έχει πολλά σημαντικά οφέλη…

Είναι ένα από τα πιο παρεξηγημένα φρούτα επειδή έχει την φήμη ότι είναι παχυντικό και ως εκ τούτου δεν συνιστάται στις δίαιτες απώλειας βάρους. Το αβοκάντο, ωστόσο, είναι από τις πληρέστερες τροφές που μπορεί να βρει κανείς στην φύση.

Δείτε πέντε μοναδικές ιδιότητες αυτού του “μαγικού” φρούτου-λαχανικού για να πειστείτε μόνοι σας για την χρησιμότητά του στην διατροφή σας:

1. Το αβοκάντο μειώνει τη χοληστερίνη

Είναι πλούσιο σε στερόλες, χημικές ενώσεις που έχει αποδειχτεί επιστημονικά ότι βοηθούν στην μείωση της χοληστερίνης, επειδή εμποδίζουν το αίμα να την απορροφάει. Έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση JAMAμελέτησε μια ομάδα ενηλίκων με υπερτασικά προβλήματα για περίοδο συνολικά δύο χρόνων. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η αντικατάσταση των υδατανθράκων στην διατροφή τους με τροφές πλούσιες σε μονοακόρεστα λιπαρά (όπως εκείνα στο αβοκάντο) οδήγησε σε μείωση της πίεσης και καλύτερα επίπεδα λιπιδίων στο αίμα.

2. Το αβοκάντο μειώνει την πιθανότητα καρδιακής ασθένειας

Έρευνες έχουν δείξει ότι τα ακόρεστα λιπαρά, σήμα-κατατεθέν του αβοκάντο, μπορούν να μειώσουν την πιθανότητα καρδιακών ασθενειών. Ανάλυση συνολικά 50 επιμέρους κλινικών ερευνών συμπέρανε ότι η Μεσογειακή διατροφή, η οποία είναι πλούσια σε μονοακόρεστα λιπαρά, βοηθάει στην πρόληψη του μεταβολικού συνδρόμου, του εγκεφαλικού και της στεφανιαίας νόσου.

3. Το αβοκάντο μειώνει την πιθανότητα καρκίνου

Τα υγιεινά μονοακόρεστα λιπαρά έχει αποδειχτεί ότι βοηθούν τον οργανισμό μας να απορροφάει πιο αποτελεσματικά τις αντιοξειδωτικές ουσίες που καταπολεμούν τον καρκίνο, όπως είναι το λυκοπένιο (το βρίσκουμε στις τομάτες) και η β-καροτίνη (τη βρίσκουμε στο καρότο και τις πατάτες).

4. Το αβοκάντο ρυθμίζει το ζάχαρο στο αίμα

Τα καλά λιπαρά που περιέχει καθυστερούν την πέψη, διευκολύνοντας με αυτό τον τρόπο το ζάχαρο στο αίμα, ενώ οι διαλυτές φυτικές ίνες του αβοκάντο σταθεροποιούν το επίπεδο ζαχάρου, ώστε να καταπολεμήσει την αντίσταση στην ινσουλίνη. Νέα έρευνα του πανεπιστημίου Loma Linda που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Nutritional Journal έδειξε ότι όσοι τρώνε μισό αβοκάντο με το μεσημεριανό τους, νιώθουν περισσότερο ικανοποιημένοι από το γεύμα και έχουν μειωμένη όρεξη στο υπόλοιπο της ημέρας.

5. Το αβοκάντο βοηθάει στην υγεία των μαλλιών

Η ενυδάτωση των μαλλιών σας με αβοκάντο, κάνει τις τρίχες να είναι πιο ανθεκτικές, αφού τις γεμίζει με πρωτεΐνη. Καθαρίστε ένα αβοκάντο και ανακατέψτε την σάρκα του με μια κουταλιά ελαιόλαδο και μια κουταλιά λάδι jojoba. Απλώστε τη μάσκα σε βρεγμένα μαλλιά και απλώστε το μείγμα μέχρι τις άκρες των μαλλιών. Καλύψτε το κεφάλι σας με μία πλαστική σακούλα για 15 με 30 λεπτά και μετά ξεπλύνετε καλά.

5 τροφές που σταματούν το χρόνο

Με πληροφορίες από onmed.gr

Related Posts

Καθυστερεί να μιλήσει το παιδί
Καθυστερεί να μιλήσει το παιδί;
Το μήλο κάτω από την μηλιά θα πέσει
Το μήλο κάτω από την μηλιά θα πέσει
Δεν την αφήνουν να δει Game of Thrones
Δεν την αφήνουν να δει Game of Thrones
Του έκοψε το Game of Thrones γιατί ζήλευε
Του έκοψε το Game of Thrones γιατί ζήλευε
Αρέσει σε %d bloggers: