Ποια η διαφορά στο κρύωμα ή γρίπη

Ποια η διαφορά στο κρύωμα ή γρίπη;

Ποια η διαφορά στο κρύωμα ή γρίπη; Κρύωμα ή Γρίπη… μάθετε την διαφορά… και δείτε μερικά χρήσιμα tips για τα παιδιά

Κρύωμα ή Γρίπη

Ανακαλύψτε πως μπορείτε να τα ξεχωρίσετε, καθώς επίσης και τους καλύτερους τρόπους για να βοηθήσετε το παιδί σας να αναρρώσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Τι είναι;

Το κοινό κρύωμα και η γρίπη είναι δύο πολύ συνηθισμένες μολύνσεις του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος(μύτη, λαιμός, αυτιά και ιγμόρεια).

Κρύωμα ή Γρίπη: Τι τα προκαλεί;

Το κρύωμα και η γρίπη προκαλούνται από ιούς.

Οι μολύνσεις είναι κολλητικές, και μεταδίδονται μέσω μικροσκοπικών σωματιδίων αλλά και μέσα από την επαφή με τα χέρια.

Υπάρχουν εκατοντάδες διαφορετικοί τύποι ιών που μπορούν να προκαλέσουν ένα κρύωμα. Και αυτός είναι και ο λόγος που τα παιδιά υποφέρουν συχνά από επαναλαμβανόμενα κρυώματα.

Ο ιός της γρίπης αλλάζει συνεχώς δομή, συνεπώς κάθε χρόνο εμφανίζονται νέοι τύποι.

Η γρίπη προκαλείται από τον ιό της γρίπης ο οποίος χωρίζεται σε τρεις βασικές κατηγορίεςΚατηγορία Α (πολύ συχνά αποτελεί την αιτία των επιδημιών γρίπης), και κατηγορίες Β και Γ.

Ο ιός της γρίπης αλλάζει συνεχώς δομή, συνεπώς κάθε χρόνο εμφανίζονται νέοι τύποι.

Κανένας μας δεν έχει ανοσία σε αυτούς τους νέους τύπους και για αυτόν τον λόγο νοσούμε συχνά από γρίπη.

Ποιους επηρεάζει;

Ο οποιοσδήποτε μπορεί να νοσήσει από το κοινό κρυολόγημα ή από γρίπη. Η περίοδος κατά την οποία το κρύωμα εμφανίζει μεγαλύτερη συχνότητα είναι οι κρύοι χειμερινοί μήνες.

Αυτό δεν συμβαίνει μόνο επειδή η θερμοκρασία είναι πιο χαμηλή αλλά και επειδή εξαιτίας της θέρμανσης η βλεννογόνος, που υπό φυσιολογικές συνθήκες διατηρεί μία σχετική ύγρανση, ξηραίνεται και έτσι ουσιαστικά αποδυναμωνόμαστε από ένα πολύ ισχυρό όπλο μας ενάντια στους ιούς.

Ωστόσο, δεν είναι απίθανο να νοσήσουμε από κρύωμα και οποιαδήποτε άλλη στιγμή του χρόνου.

Υπάρχει ένας συγκεκριμένος τύπος κρυώματος ο οποίος είναι ιδιαίτερα συχνός το καλοκαίριΗ γρίπη αντίθετα είναι ιδιαίτερα σπάνια στους μήνες πέρα από Νοέμβριο έως Φεβρουάριο.

Ορισμένα παιδιά διατρέχουν ιδιαίτερα υψηλό κίνδυνο από τις επιπλοκές που μπορεί να προκαλέσει η γρίπη. Είναι παιδιά που πάσχουν για παράδειγμα από ανοσοκαταστολή ή από κάποιο χρόνιο αναπνευστικό ή καρδιολογικό νόσημα.

Ποια είναι τα συμπτώματα;

Το κρύωμα προκαλεί μπούκωμα στην μύτη και καταρροή, φτέρνισμα, πονόλαιμο, βήχα και αίσθημα κόπωσης, το οποίο διαρκεί από δύο έως και τέσσερις μέρες.

Η γρίπη έχει πιο σοβαρά συμπτώματαμε υψηλό πυρετό (συνήθως πάνω από 39ºC), ρίγος, πονοκέφαλο, έντονο μυϊκό πόνο, εξάντληση, απώλεια όρεξης, βήχα και μερικές φορές μπούκωμα στη μύτη και πονόλαιμο. Μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από μία εβδομάδα και υπάρχουν πιθανές επιπλοκές όπως η πνευμονία.

3 συνηθισμένοι μύθοι για την εποχική γρίπη

Advertisements

Related Posts

Οι χάκερ άρχισαν και τα τηλεφωνήματα
Οι χάκερ άρχισαν και τα τηλεφωνήματα
Πόσο αλκοόλ πίνουν σε κάθε χώρα του κόσμου
Πόσο αλκοόλ πίνουν σε κάθε χώρα του κόσμου;
7 τρόφιμα που σαμποτάρουν τις δίαιτες
7 τρόφιμα που σαμποτάρουν τις δίαιτες
Κάπνισμα και ξυλόσομπες σκοτώνουν τους Έλληνες
Κάπνισμα και ξυλόσομπες σκοτώνουν τους Έλληνες
Αρέσει σε %d bloggers: