Η οδήγηση βλάπτει τις… ωοθήκες!

Οι Σαουδάραβες δεν την παλεύουν, πιστεύουν ότι οδήγηση βλάπτει τις ωοθήκες!!!

Ο συντηρητικός Σαουδάραβας κληρικός Sheikh Saleh al-Luhaydan προειδοποίησε τις γυναίκες που θέλουν να πιάσουν το τιμόνι, πως η οδήγηση επηρεάζει τις ωοθήκες τους και μπορεί να προκαλέσει «κλινικές διαταραχές» στα παιδιά τους.

Η προειδοποίηση έγινε με φόντο εκστρατεία κατά της απαγόρευσης οδήγησης στις γυναίκες που κορυφώνεται με διαδήλωση προγραμματισμένη στις 26 Οκτωβρίου.

«Η ‘επιστήμη της φυσιολογίας’ διαπίστωσε πως οδήγηση αυτόματα επηρεάζει τις ωοθήκες και σπρώχνει προς τα πάνω τη λεκάνη», προειδοποίησε ο κληρικός σύμφωνα με την σαουδαραβική ιστοσελίδα Sabq.org.

«Γι’ αυτό διαπιστώνουμε πως τα παιδιά που γεννιούνται από γυναίκες που οδηγούν υποφέρουν από κλινικές διαταραχές πολλών επιπέδων», τόνισε.

Τα σχόλιά του προκάλεσαν έντονη κριτική στο Twitter, το οποίο έχει γίνει βήμα έκφρασης για τους Σαουδάραβες στη συντηρητική χώρα.

«Τι νοοτροπία έχουμε… Ο άνθρωπος έχει φτάσει στο φεγγάρι κι εσείς απαγορεύετε την οδήγηση στις γυναίκες. Ηλίθιοι», ανέφερε ένα σχόλιο. «Όταν η ηλιθιότητα παντρεύεται το δογματισμό σε ναό μεσαιωνικών παραδόσεων, αυτό είναι το παιδί τους», ένα άλλο.

Η εκστρατεία που στήθηκε online με τίτλο «26 Οκτωβρίου, οδήγηση για τις γυναίκες», συγκέντρωσε περίπου 12.000 υπογραφές ενώ χθες το βασίλειο «μπλόκαρε» την πρόσβαση στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα.

Η Σαουδική Αραβία, σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο, είναι η μόνη χώρα όπου απαγορεύεται στις γυναίκες να οδηγήσουν.

Οι ακτιβιστές είχαν διοργανώσει ξανά ημέρα αψήφισης της απαγόρευσης στις 17 Ιουνίου του 2011 αλλά λίγες γυναίκες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα.

Ορισμένες από αυτές, ωστόσο, δέχθηκαν έλεγχο από την αστυνομία η οποία τις ανάγκασε να υπογράψουν δήλωση πως δεν θα οδηγήσουν ξανά.

Τέλος, ενδιαφέρον θα έχει να δούμε τι παίζει με τα τροχαία ατυχήματα εκεί, μιας και ένας παράγοντας, η γυναικεία οδήγηση, δεν υπάρχει…

Advertisements

Related Posts

Πότε έρχονται οι αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας
Πότε έρχονται οι αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας;
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Που σπουδάζουν οι καλοί μηχανικοί Η/Υ
Που σπουδάζουν οι καλοί μηχανικοί Η/Υ;
Στο μολύβι η συνταγή της μάθησης
Στο μολύβι η συνταγή της μάθησης
Αρέσει σε %d bloggers: