Καμπανάκι του ΠΟΥ στην Ελλάδα για την Ιλαρά

Καμπανάκι του ΠΟΥ στην Ελλάδα για την Ιλαρά

Καμπανάκι του ΠΟΥ στην Ελλάδα για την Ιλαρά: Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κρούει καμπανάκι για την ιλαρά στη χώρα μας

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας : “Η ιλαρά στην Ελλάδα δεν έχει εξαλειφθεί”

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κρούει καμπανάκι για την ιλαρά στη χώρα μας και για το γεγονός ότι δεν έχει εξαλειφθεί.

Σε έξαρση η ιλαρά στην Ευρώπη – Η ασθένεια δεν έχει «εξαλειφθεί» στην Ελλάδα

Τον κώδωνα του κινδύνου για την ιλαρά κρούει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Σύμφωνα με τον οργανισμό, υπάρχει έξαρση της νόσου στην Ευρώπη. Μάλιστα η ασθένεια επανεμφανίζεται και στη χώρα μας.

Επιδημία ιλαράς στην Ευρώπη

«Καμπανάκι» για την αλματώδη αύξηση των κρουσμάτων ιλαράς από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον ΠΟΥ. Παγκόσμια καμπάνια για τον εμβολιασμό.

Η Ευρώπη βιώνει σοβαρή έξαρση των κρουσμάτων ιλαράς, με την ασθένεια να επανεμφανίζεται σε τέσσερις χώρες της, ανάμεσά τους το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ελλάδα, όπου θεωρείτο ως τώρα πως είχε εξαλειφθεί, τονίζει εκφράζοντας έντονη ανησυχία σε έκθεσή του που δημοσιοποιεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), απευθύνοντας έκκληση να ενταθούν οι εκστρατείες εμβολιασμού.

Ο ΠΟΥ κάνει λόγο για 89.994 κρούσματα ιλαράς σε 48 ευρωπαϊκές χώρες το πρώτο εξάμηνο του 2019, αριθμός υπερδιπλάσιος από αυτόν που καταγραφόταν την αντίστοιχη περυσινή περίοδο (44.175) και ήδη υψηλότερος από εκείνον ολόκληρης της περασμένης χρονιάς (84.462).

Ο ΠΟΥ προσθέτει στην έκθεσή του ότι βάσει των δεδομένων για το 2018, πλέον παύει να θεωρεί το ΗΒ, την Ελλάδα, την Τσεχία και την Αλβανία χώρες όπου η ασθένεια έχει «εξαλειφθεί».

Στο ΗΒ, καταγράφηκαν 953 κρούσματα το 2018 (και άλλα 489 από την 1η Ιανουαρίου 2019), στην Ελλάδα 2.193 (28), στην Αλβανία 1.466 (475) και στην Τσεχία 217 (569).

Το φαινόμενο καταγράφεται σε όλες τις άλλες περιοχές του κόσμου πλην της αμερικανικής ηπείρου, υπογραμμίζει η υπηρεσία αυτή του ΟΗΕ, με τα κρούσματα της ασθένειας, που μπορεί να αντιμετωπιστεί εύκολα με εμβόλια και μπορεί να σκοτώσει ή να αφήσει ανάπηρα τα παιδιά, μα αυξάνονται σε παγκόσμια κλίμακα στα 365.000, επίπεδο που είναι το υψηλότερο από το 2006.

Ποια είναι τα συμπτώματα της ιλαράς;

Advertisements
, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Οι χάκερ άρχισαν και τα τηλεφωνήματα
Οι χάκερ άρχισαν και τα τηλεφωνήματα
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Τώρα αρχίζει ο πραγματικός κυβερνοπόλεμος
Τώρα αρχίζει ο πραγματικός κυβερνοπόλεμος
Οι 3 ταφές της δημόσιας και δωρεάν παιδείας
Οι 3 ταφές της δημόσιας και δωρεάν παιδείας
Αρέσει σε %d bloggers: