Η ζωή χωρίς καφέ και αλκοόλ για 2 χρόνια!!!

Πως μπορεί να είναι η ζωή χωρίς καφέ και αλκοόλ;

Ο Νεοϋορκέζος Tobias αποφάσισε πριν από 27 μήνες να κόψει από τη διατροφή του τον καφέ και το αλκοόλ, θέλοντας να δει τι αλλαγές θα επιφέρει η απόφασή του στη ζωή του.

Πριν από λίγο καιρό, αποφάσισε να γράψει για την εμπειρία του, δημοσιεύοντας το προσωπικό του ημερολόγιο:

  • Για την εξοικονόμηση χρημάτων

«Τα κοκτέιλ είναι ακριβά στη Νέα Υόρκη και εγώ συνήθως έπινα 2-3 κοκτέιλ μετά τη δουλειά, όπως συνηθίζουν πολλοί εργαζόμενοι. Κόβοντας το αλκοόλ, εξοικονομούσα 1.000 δολάρια το μήνα».

  • Λιγότερο κουτσομπολιό

«Συνειδητοποίησα ότι ο καφές και το ποτό συνοδεύονταν από κουτσομπολιό με την παρέα μου. Ήταν πολύ δύσκολο στην αρχή να πηγαίνω έξω με τους φίλους μου και λόγω του νέου μου διαιτολογίου να μην μπορώ να πιω ποτό ή καφέ. Ήταν ενοχλητική για όλους μας, η συνεχή μου άρνηση. Όταν πήγαινα πάντως, άντεχα περίπου μία ώρα στην παρέα τους, νηφάλιος. Έπειτα έφευγα για να μην μπω στον πειρασμό. Συνειδητοποίησα ότι πολλές φιλίες ήταν βασισμένες μόνο στο ποτό και στο κουτσομπολιό που γινόταν».

  • Ποιότητα ύπνου

«Σημαντική αλλαγή που παρατήρησα ήταν πόσο καλύτερη έγινε η ποιότητα του ύπνου μου».

  • Λιγότερο στρες

«Συνειδητοποίησα ότι η κατανάλωση καφέ, αύξανε τα επίπεδα άγχους μου. Η απαλλαγή από την καφεΐνη με έχει κάνει πιο χαλαρό, πιο ήρεμο. Πλέον δεν έχω καμία όρεξη να ξαναπιώ καφέ. Αυτό που επίσης κατάλαβα ήταν ότι η πρόταση «πάμε για ένα καφέ» ήταν πιο πολύ προτροπή για κοινωνική δραστηριότητα παρά διάθεση για να πιω καφέ».

Advertisements

Related Posts

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Νόστιμες τροφές εχθροί της χοληστερίνης
Νόστιμες τροφές εχθροί της χοληστερίνης
Τα «μαγικά» οφέλη του αβοκάντο
Τα «μαγικά» οφέλη του αβοκάντο
Τροφές που σταματούν το χρόνο
Τροφές που σταματούν το χρόνο
Αρέσει σε %d bloggers: