Ελληνίδα δείχνει την μαστεκτομή της και σοκάρει τα social media!!!

Ελληνίδα αποδέχεται την πρόκληση, δείχνει την μαστεκτομή της και σοκάρει τα social media!!!

Με μία έγχρωμη φωτογραφία του στήθους της μετά την μαστεκτομή, μια Ελληνίδα με καρκίνο του μαστού τινάζει στον αέρα το «πρόσκληση αποδεκτή», την «μόδα» των τελευταίων ημερών στο Facebook, με βάση την οποία πολλές γυναίκες, δημοσιεύουν ασπρόμαυρες selfies ως μήνυμα ευαισθητοποίησης για την ασθένεια!

Όπως κάθε χρόνο, στα social media «τρέχει» μία καμπάνια με αφορμή το ότι ο Οκτώβριος είναι ο μήνας πρόληψης του καρκίνου του μαστού. Στο παρελθόν, καθ’ όλη τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου, εκατομμύρια γυναίκες ανά τον κόσμο έστειλαν το μήνυμά τους γράφοντας…

Φέτος, η σχετική ενέργεια επιτάσσει τη δημοσίευση μιας ασπρόμαυρης κοντινής φωτογραφίας του προσώπου, υπό τη λεζάντα «πρόσκληση αποδεκτή» (#challengeaccepted).

Κάθε γυναίκα που κάνει like σε μια τέτοια ανάρτηση, οφείλει στη συνέχεια να δημοσιεύσει τη δική της παρόμοια φωτογραφία με την ίδια λεζάντα και η «αλυσίδα» συνεχίζεται…

Η Χριστίνα Κούκια, παντρεμένη και κάτοικος Πρέβεζας, αποφάσισε να «ταρακουνήσει» και να παρακινήσει όλες τις γυναίκες να δείξουν το αληθινό πρόσωπο του καρκίνου! Αν και νωρίτερα είχε ακολουθήσει την «μόδα» του Facebook, στη συνέχεια δημοσίευσε φωτογραφία του στήθους της μετά την μαστεκτομή, γράφοντας στη λεζάντα: «καλησπέρα σας! Αυτή είναι η απάντησή μου στην “πρόσκληση αποδεκτή”! Με το να βάζουμε ασπρόμαυρες φωτογραφίες μας, δεν νομίζω ότι θα αφυπνίσουμε καμία γυναίκα να κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις για να προλάβει την μάστιγα του καρκίνου! Ας δείτε λοιπόν την αλήθεια, για να καταλάβετε πόσο σοβαρό είναι! Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους! Εγώ το νίκησα. Εσείς;».

Η συγκλονιστική φωτογραφία της Χριστίνας, δείγμα ρεαλισμού και θάρρους, έχει γίνει viral…

Ωστόσο, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η ίδια προσπαθεί να αφυπνίσει τις γυναίκες για τη νόσο και να μιλήσει για τις δυσκολίες της θεραπείας. Σχεδόν μία εβδομάδα πριν, δημοσίευσε ένα συγκλονιστικό μήνυμα για την «μάχη» της, γράφοντας, μεταξύ άλλων: «ξέρω τι μπορεί να κάνει ο καρκίνος και η θεραπεία σε ένα σώμα και μερικές φορές αναρωτιέμαι αν η θεραπεία αξίζει αυτό το μακρινό ταξίδι. Φαίνεται να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό. Τίποτα δεν είναι πιο επώδυνο από το να προσπαθείς να χαμογελάς και να παραμένεις θετικός, αλλά, μετά από την χημειοθεραπεία και την ακτινοβολία, ξέρεις ότι το πρόσωπο θα αλλάξει και θα υποφέρεις με αυτή τη θλίψη. Ξέρω ότι πολλοί από εσάς δεν δίνουν δεκάρα γι’ αυτό το μήνυμα επειδή, φυσικά, ο καρκίνος δεν έχει αγγίξει κανένα σας. Δεν ξέρεις πως είναι να έχεις πολεμήσει στον αγώνα, ή να έχεις ένα αγαπημένο σου πρόσωπο που δίνει μάχη κατά του καρκίνου».

Related Posts

Έχει τον Χριστό και δεν χρειάζεται εμβόλια
Έχει τον Χριστό και δεν χρειάζεται εμβόλια
Όσοι δεν κάνουν εμβόλια είναι εγωιστές
Εγωιστές όσοι δεν κάνουν τα εμβόλια τους
Παραλίγο να πεθάνει λόγω μη εμβολιασμού
Παραλίγο να πεθάνει λόγω μη εμβολιασμού
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Αρέσει σε %d bloggers: