«εξαφανισμένα» νοσήματα,MMR,ανάγκη εθνικής εμβολιαστικής πολιτικής πρόληψης από τη γρίπη,ανεμβολίαστοι ενήλικες,ανεπαρκής εμβολιαστική κάλυψη,αντιεμβολιαστικό κίνημα,ΑΠΕ-ΜΠΕ,αποχή από εμβολιασμούς,δημόσιες δομές υγείας,διαδικασία προμήθειας εμβολίων,διαφύλαξη της δημόσιας υγείας,εγκληματική έλλειψη εμβολιαστικής πολιτικής,Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών,Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών,ειδήσεις Ελλάδα,ελλιπής εμβολιασμός,ελλιπής εμβολιασμός ενηλίκων,ελλιπής εμβολιασμός παιδιών,εμβολιασμοί παιδιών,εμβολιασμοί στην Ελλάδα,εμβολιασμός,εμβολιαστικά κέντρα,εμβολιαστικά κέντρα Ελλάδας,εμβολιαστική κάλυψη,εμβόλιο κατά της γρίπης,εμβόλιο κατά της ιλαράς,έξαρση ιλαράς στην Ευρώπη,επανεμφάνιση ασθενειών,επανεμφάνιση ασθενειών του παρελθόντος,επανεμφάνιση της Ιλαράς,ευρωπαϊκά νεκροταφεία,Ευρωπαίος Επίτροπος Υγείας,ιατρικά νέα,ιλαρά,κατά των εμβολίων,ΚΕΕΛΠΝΟ,κίνημα κατά του εμβολιασμού,κίνημα κατά των εμβολίων,κρούσματα ιλαράς,μεγάλες ελλείψεις εμβολίων,νομικό πλαίσιο σχετικά με τον εμβολιασμό,οργάνωση Γιατροί του Κόσμου,παγκόσμιο πρόγραμμα εμβολιασμών,Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας,Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO),Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ΠΟΥ,παιδιά χωρίς εμβόλια,Παιδιατρική Εταιρεία,παιδικά εμβόλια,πολυϊατρεία των Γιατρών του Κόσμου,ΠΟΥ,πρόεδρος της οργάνωσης Γιατροί του Κόσμου,προμήθειες εμβολίων,σημασία των εμβολιασμών,σύνδεση εμβολιασμού με αυτισμό,τα εμβόλια δεν συνδέονται με αυτισμό,τριπλό εμβόλιο MMR,χωρίς εμβόλια,χωρίς εμβόλια γρίπης

«Εγωιστές» όσοι αρνούνται να κάνουν εμβόλια

«Εγωιστές» όσοι αρνούνται να κάνουν εμβόλια λένε οι ειδικοί σε θέματα Παιδιατρικής στο πανεπιστήμιο UCLA της Καλιφόρνια

Περισσότερα από 30 βρέφη στις ΗΠΑ έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον απομόνωση, καθώς δεν έχουν φτάσει ακόμη στην επιτρεπτή ηλικία ώστε να λάβουν το εμβόλιο για την ιλαρά, όμως έχουν πιθανώς εκτεθεί στον ιό.

Η επιδημία ιλαράς αφορμή για κριτική στο αντι-εμβολιαστικό κίνημα

Η επιδημία ιλαράς που ξέσπασε στη Disneyland αποτέλεσε την αφορμή για αρνητικά σχόλια και αυστηρή κριτική ενάντια στο μικρό αλλά ισχυρό αντι-εμβολιαστικό κίνημα στο οποίο συμμετέχουν ορισμένοι γονείς στις ΗΠΑ.

Οι αμερικανικές Αρχές Δημόσιας Υγείας πασχίζουν να καταστείλουν την επιδημία, όμως από τα μέσα Δεκεμβρίου του 2013 μέχρι σήμερα έχουν ήδη νοσήσει τουλάχιστον 70 άτομα σε έξι διαφορετικές πολιτείες των ΗΠΑ και στο Μεξικό. Τα περισσότερα περιστατικά καταγράφονται στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ και «κοιτίδα» της επιδημίας θεωρείται η Disneyland που βρίσκεται εκεί.

Η συντριπτική πλειοψηφία των ατόμων που μολύνθηκαν δεν είχαν κάνει το απαραίτητο εμβόλιο ενάντια στην ιλαρά, παρωτίτιδα και ερυθρά (MMR).

Η ιλαρά αποτελεί μάστιγα σε αρκετές περιοχές του πλανήτη

Η ιλαρά αποτελεί μάστιγα σε αρκετές περιοχές του πλανήτη, όμως είχε σχεδόν εξαλειφθεί στις ΗΠΑ χάρη στους συστηματικούς εμβολιασμούς. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια ο ιός έχει κάνει την επανεμφάνισή του στις ΗΠΑ, κυρίως λόγω της απόφασης ορισμένων γονέων να εξαιρέσουν τα παιδιά τους από τον κανόνα των γιατρών που υποδεικνύει ότι τα παιδιά πρέπει να κάνουν τα απαραίτητα εμβόλια πριν ξεκινήσουν το σχολείο.

Η ιλαρά αποτελεί νόσημα που έχει νικηθεί χάρη στη σύγχρονη Ιατρική, αλλά…

«Κάποιοι άνθρωποι είναι απλώς απίστευτα εγωιστές», δηλώνει ο Δρ James Cherry, ειδικός σε θέματα Παιδιατρικής στο πανεπιστήμιο UCLA της Καλιφόρνια, αναφορικά με το αντι-εμβολιαστικό κίνημα. Τόσο οι ειδικοί όσο και τα ΜΜΕ ασκούν δριμύτατη κριτική σε όσους συμμετέχουν στο κίνημα.

«Η ιλαρά αποτελεί νόσημα που έχει νικηθεί χάρη στη σύγχρονη Ιατρική. Είναι απογοητευτική αυτή η πεισματική εναντίωση ορισμένων στην ίδια την Επιστήμη. Η επιδημία ιλαράς που ξέσπασε στη Disneyland αποτελεί τρανό παράδειγμα ότι ο κόσμος είναι τελικά πολύ μικρός». Και αυτό αναγράφεται σε editorial που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Los Angeles Times.

Τα τελευταία γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στις ΗΠΑ υπογραμμίζουν για μία ακόμη φορά την ανάγκη για συστηματικούς εμβολιασμούς μικρών και μεγάλων. Μόνο έτσι μπορούν να αποφευχθούν κρούσματα λοιμωδών νοσημάτων.

Μέσω των εμβολίων, η Επιστήμη παρέχει σήμερα ασφαλή και αποτελεσματικά μέτρα πρόληψης ενάντια σε ασθένειες που παλαιότερα μπορούσαν να αποβούν μοιραίες για δεκάδες ανθρώπους.

Με πληροφορίες από Yahoo Health

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Το Αλτσχάιμερ θερίζει και στους νέους
Το Αλτσχάιμερ θερίζει και στους νέους
Τροφές που προστατεύουν από άνοια και Αλτσχάιμερ
Τροφές που προστατεύουν από άνοια και Αλτσχάιμερ
Τα 10 πρώιμα σημάδια του Αλτσχάϊμερ
Τα 10 πρώιμα σημάδια του Αλτσχάϊμερ
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Αρέσει σε %d bloggers: