Ασυνείδητοι γιατροί στην Κρήτη πολέμιοι των εμβολιασμών

Ασυνείδητοι γιατροί στην Κρήτη πολέμιοι των εμβολιασμών

Ασυνείδητοι γιατροί στην Κρήτη πολέμιοι των εμβολιασμών: Σοκ από την αποκάλυψη του υποδιοικητή της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης ότι γιατροί αποτρέπουν τον εμβολιασμό!!!

Σοκ προκαλεί η καταγγελία του υποδιοικητή της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, Στέλιου Δημητρακόπουλου ότι ακόμα και νοσοκομειακοί γιατροί στο νησί αποτρέπουν ασθενείς από τον εμβολιασμό για τη γρίπη, τη στιγμή που καταγράφονται απανωτά κρούσματα σε σχολεία.

«Όσοι είμαστε γιατροί και στο υγειονομικό σύστημα είμαστε γνώστες τέτοιων συμπεριφορών. Μπορεί να υιοθετούν χλιαρή έως αδιάφορη στάση, ακατανόητοι οι λόγοι για τη στάση τους. Αυτά είναι επιστημονικά και ηθικά απαράδεκτα, και εν μέσω της έξαρσης της επιδημίας της γρίπης και με τα θύματα να αριθμούν 40 έως τώρα θεωρούμε ότι οι πολίτες πρέπει να είναι σωστά ενημερωμένοι και να ζητούν το εμβόλιο και σε περίπτωση άρνησης να επιμένουν στους λόγους που επικαλείται ο γιατρός αυτή την άρνηση. Οι οδηγίες από το ΚΕΕΛΠΝΟ είναι σαφέστατες: Οι γιατροί που δεν συνιστούν τον εμβολιασμό είναι ή ασυνείδητοι ή άσχετοι.»

Τα παραπάνω υπογράμμισε στον News 24/7 στους 88,6 και την εκπομπή “Διαδρομές στην Ενημέρωση” με τον Γιώργο Βούλγαρη ο κ. Δημητρακόπουλος.

«Αυτό το θέμα – και γι’ αυτό μίλησα για αναφορές- είναι σαν να συζητάμε για το “φακελάκι”: Γνωρίζουμε ποιοι παίρνουν φακελάκι αλλά η απόσταση από τη γνώση αυτή μέχρι να γίνει καταγγελία δυστυχώς φαίνεται ότι είναι μεγάλη. Ο κόσμος φοβάται να έρθει αντιμέτωπος με τον γιατρό του. Δεν έχουμε επώνυμες καταγγελίες. Με τη δημόσια τοποθέτηση και την ενημέρωσή μας, οι πολίτες θα δημιουργήσουν ασπίδα προστασίας απέναντι σε τέτοιες συμπεριφορές. Όταν φτάσει τέτοια καταγγελία σε εμάς ή σε ιατρικούς συλλόγους θα κάνουμε μηνύσεις» συνέχισε.

«Μιλώντας με συναδέλφους, μια έγκυος μου ανέφερε ότι γυναικολόγος τής είπε να μην κάνει το εμβόλιο και έκλεισε το τηλέφωνο. Δεν υπάρχουν επιχειρήματα. Ο επιστημονικά ανεπαρκής δεν μπορεί να υποστηρίξει μια τέτοια άποψη που ξεκινά από τον ωχαδερφισμό. Δεν μας προκαλεί έκπληξη το γεγονός, (οι γιατροί αυτοί) είναι επιεικώς απαράδεκτοι, γι’ αυτό αναγκάστηκα να μιλήσω τόσο σκληρά» είπε και επισήμανε ότι «ο ΠΟΥ έχει θέσει ως στόχο να εμβολιάζεται το 75%. Κάθε χρόνο θρηνούμε ομάδες από ευπαθείς. Έχει ευθύνη και ο θεράπων ιατρός που δεν είχαν κάνει το εμβόλιο. Βέβαια, παρά τις συστάσεις των ιατρών, φταίνε και οι ίδιοι οι ασθενείς που αρνούνται να το κάνουν».

Σε έξαρση η γρίπη στην Ελλάδα

Related Posts

Μια Χρυσή βουτιά στο διαμάντι του νότου
Μια Χρυσή βουτιά στο διαμάντι του νότου
Ταξίδι στο φιόρδ του Ρεθύμνου
Ταξίδι στο φιόρδ του Ρεθύμνου
Ο κρυφός παράδεισος της Κρήτης
Ο κρυφός παράδεισος της Κρήτης
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Αρέσει σε %d bloggers: