Η νέα μάστιγα στο διαδίκτυο

Η νέα μάστιγα στο διαδίκτυο

Η νέα μάστιγα στο διαδίκτυο: Η νέα μάστιγα του διαδικτύου είναι το Fortnite… ένα πολύ εθιστικό παιχνίδι με βία και σεξ!!!

Σύμφωνα με την παγκόσμια υπηρεσία που παρακολουθεί το διαδίκτυο και τις συμπεριφορές εντός του εικονικού αυτού κόσμου, πάνω από 20 περιπτώσεις σεξουαλικά κακοποιημένων παιδιών συσχετίζονται με το Fortnite και η λίστα μόλις άρχισε να συμπληρώνεται…

Δεν πρόκειται για challenge game τύπου «Μπλε Φάλαινα», αλλά για ένα πολυδιάστατο παιχνίδι αποστολών

Η… άλλη διάσταση του Fortnite, το οποίο είναι αρκετά διαδεδομένο και στην Ελλάδα και ιδιαίτερα σε παιδιά που πηγαίνουν ακόμα στο Δημοτικό και δη σε αγόρια, αποκαλύφθηκε με την περίπτωση ενός άντρα από τη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών, ο οποίος εντοπίστηκε, συνελήφθη και κατηγορήθηκε για σεξουαλική κακοποίηση ενός 17χρονου κοριτσιού, το οποίο προσέγγισε και σχετίστηκε μαζί του μέσω του διαδικτυακού παιχνιδιού.

Ο εθισμός που προκαλεί το Fortnite είναι ανεξέλεγκτος!!!

Δεν πρόκειται για challenge game τύπου «Μπλε Φάλαινα», αλλά για ένα πολυδιάστατο παιχνίδι αποστολών, που εντός του σχεδιασμού του περιλαμβάνονται πολλά και διαφορετικά είδη παιχνιδιών, στα οποία, όσο προχωράς, τόσα οφέλη αποκομίζεις.

Με άλλα λόγια, πρόκειται για ένα παιχνίδι που δεν είναι διαχειρίσιμο για παιδιά που δεν έχουν εικόνα του πραγματικού κόσμου και που δεν τυγχάνουν από τους γονείς τους της απαιτούμενης προσοχής, άρα και της απαιτούμενης παρακολούθησης των δραστηριοτήτων τους.

Το Fortnite είναι ένα παιχνίδι που παίζεται σε όλο τον πλανήτη μέσω του διαδικτύου, με πάνω από 200 εκατ. παίκτες! Τον περασμένο Μάιο, η υπηρεσία National Society for the Prevention of Cruelty to Children (NSPCC), με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, εξέδωσε κατεπείγουσα προειδοποίηση προς τους γονείς, ότι το Fortnite χρησιμοποιείται από ανώμαλους, προκειμένου να προσεγγίσουν και να παρασύρουν ανυποψίαστα παιδιά.

Η ίδια υπηρεσία σημειώνει ότι οι γονείς μπορούν μεν να κλείσουν τη φωνητική συνεννόηση, όχι όμως και να εμποδίσουν τον διάλογο μέσω μηνυμάτων, γεγονός που καθιστά το παιχνίδι ανεξέλεγκτο και τα παιδιά έρμαια του κάθε επιτήδειου.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η επιχείρηση για τον εντοπισμό των θυμάτων μόλις ξεκίνησε και ήδη έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 20 περιπτώσεις.

Ο αριθμός αναμένεται να εκτοξευθεί το επόμενο διάστημα και οι μοναδικές λύσεις που μπορούν να δοθούν είναι δύο:

  1. Οι γονείς να ενημερώνουν τακτικά τα παιδιά τους για τους κινδύνους με απλό και σαφή τρόπο
  2. Να μην επιτρέπεται η ανεξέλεγκτη και πολύωρη ενασχόληση σε παιχνίδια, μέσω των οποίων τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνούν με αγνώστους.

Καλοκαίρια χωρίς tablet, smartphones και videogames

Related Posts

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Παγκόσμια κινητοποίηση για την κλιματική αλλαγή
Παγκόσμια κινητοποίηση για την κλιματική αλλαγή
Είναι η ζάχαρη όντως κακή για την υγεία;
Είναι η ζάχαρη όντως κακή για την υγεία;
Ένα απίθανο σκάνδαλο στην βιομηχανία της ζάχαρης
Ένα απίθανο σκάνδαλο στην βιομηχανία της ζάχαρης
Αρέσει σε %d bloggers: