Τρία συχνά λάθη που κάνουν οι νέοι γονείς

Οι νέοι γονείς μπορεί να είναι σχετικά πιο… “διαβασμένοι” με τους παλαιότερους νέους γονείς, ωστόσο, όλοι κάνουν 3 συνηθισμένα λάθη, ποια είναι αυτά και πως θα τα αποφύγετε;

Ένας από τους μεγαλύτερους φόβους των νέων γονέων είναι πως δε θα καταφέρουν να αντεπεξέλθουν. Όσο και να έχετε διαβάσει και προετοιμαστεί, όταν θα πάτε με το μωρό σας σπίτι, σίγουρα θα πελαγώσετε και πάλι.

Τα 3 συχνότερα λάθη που κάνουν οι νέοι γονείς είναι:

  • Πανικοβάλλονται: Μαζί με εσάς, στρεσάρεται και το μωρό σας. «Πολλοί γονείς έχουν υπερβολικά νευρικές αντιδράσεις», σύμφωνα με τον καθηγητή Leon Hoffman, «Με αποτέλεσμα το μωρό να λαμβάνει όλο αυτό το άγχος».
  • Δεν ζητούν βοήθεια: Αρκετοί νέοι γονείς δε ζητούν συμβουλές ή βοήθεια ούτε από γιατρούς. Συνήθως, ντρέπονται να ρωτήσουν ακόμη και το πιο απλό πράγμα καθώς πιστεύουν ότι ίσως ο γιατρός το βρει αστείο. Επιπλέον μην διστάζετε να ζητήσετε βοήθεια από τους γονείς σας καθώς και μια συμβουλή που θα σας δώσουν από αγάπη.
  • Ξυπνούν το μωρό για να θηλάσει: Δεν χρειάζεται οι γονείς να ξυπνούν το μωρό μέσα στη νύχτα για να φάει, όταν εκείνο πεινάει σίγουρα θα κλάψει για να σας ειδοποιήσει. Μην του χαλάτε τον ύπνο για το φαγητό.

info: 4moms.gr

Advertisements

Related Posts

Ζημιές για την Airbus το 2019
Ζημιές για την Airbus το 2019
Νέο χαράτσι από τις ΗΠΑ στην Airbus
Νέο χαράτσι από τις ΗΠΑ στην Airbus
Το έξυπνο δαχτυλίδι για pc και κάρτες
Το έξυπνο δαχτυλίδι για pc και κάρτες
Το δαχτυλίδι που σώζει ζωές
Το δαχτυλίδι που σώζει ζωές
Αρέσει σε %d bloggers: