Οι ήρωες του Game Of Thrones ψάχνουν δουλειά

Οι ήρωες του Game Of Thrones ψάχνουν δουλειά

Οι ήρωες του Game Of Thrones ψάχνουν δουλειά: Αλήθεια τι δουλειά θα έκαναν σήμερα οι ήρωες του Game Of Thrones;

Αφιλόξενος τόπος το Westeros. Εμφύλιοι, πισώπλατα μαχαιρώματα, ζόμπι που κατεβαίνουν από τους πάγους, δράκοι, πέτρινοι άνθρωποι και πολύς πολύς θάνατος. Τι να κάτσεις να κάνεις εκεί; Ποιες οι προοπτικές εξέλιξης;

Οι αγαπημένοι μας τηλεοπτικοί ήρωες χαραμίζονται. Από τον βασιλιά μέχρι τον σταυλίτη. Γιατί – κακά τα ψέματα – όλοι τους έχουν χαρίσματα. Άλλοι τα εξαντλούν στο σπαθί, άλλοι στις ραδιουργίες. Ένα, όμως, είναι σίγουρο: με τόσες δεξιότητες και τόσο πλούσια βιογραφικά, στο δικό μας κόσμο θα έκαναν όλοι τους μεγάλες καριέρες.

Το Askmen.gr απευθύνθηκε σε δύο διεθνούς εμβέλειας ειδικούς στις προσλήψεις, οι οποίοι αξιολόγησαν το ανθρώπινο δυναμικό του Westeros και κατένειμαν θέσεις εργασίας.

Οι ήρωες του Game Of Thrones ψάχνουν δουλειά, εσείς θα τους εμπιστευόσασταν;

Ο Tywin Lannister ως Διευθύνων Σύμβουλος

Σκληρός, αδυσώπητος και αφοσιωμένος. Ό,τι, δηλαδή, χρειάζεται μια σύγχρονη εταιρεία από έναν CEO, για να πάει μπροστά. Ο πατριάρχης των Lannister δεν χαρίζει κάστανα και απαιτεί αποτελέσματα. Από όλους. Χωρίς εξαιρέσεις. Ακόμη και αν είσαι το ίδιο του το παιδί, δεν έχει κανένα πρόβλημα να σε στείλει στο λογιστήριο από τη στιγμή που δεν κάνεις σωστά τη δουλειά σου.

Ο συγγραφέας του βιβλίου «Game of Thrones On Business», Tim Phillips, συγκρίνει τον Tywin με τον Steve Jobs: «Είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να φέρει εις πέρας μια αποστολή. Και αδυσώπητος απέναντι σε όποιον τον κρατάει πίσω στα σχέδια του».

Η Melisandre ως δημοσκόπος / στατιστικολόγος

Στη σειρά, η Melisandre καλεί πνεύματα από το βασίλειο των νεκρών ώστε να αλλάξει την πορεία των γεγονότων. Είναι μια προφήτης που εμπιστεύεται τα οράματα της για να πετύχει τους στόχους τους.

Αν το σκεφτείς αναλογικά, κάτι αντίστοιχο κάνει κι ένας υπάλληλος μιας οποιασδήποτε στατιστικής εταιρίας. Αλλά με αριθμούς. Στο σύγχρονο κόσμο, όπου οι εκτιμήσεις βασίζονται σε στοιχεία και νούμερα, η Melisandre θα έκανε εξαιρετική δουλειά. Αν διατηρούσε και λίγη από την διαίσθηση της για τις δύσκολες αποφάσεις που θα είχε να πάρει, οι εταιρίες θα σκοτωνόντουσαν να την αποκτήσουν στο team τους. Άλλωστε οι αριθμοί είναι σκοτεινοί και γεμάτοι τρόμο, από την εποχή που ήμασταν στο Λύκειο.

Ο Bronn ως Υπεύθυνος Ασφάλειας

Ο άλλοτε προσωπικός σωματοφύλακας του Tyrion, έχει ένα και μόνο στόχο: το χρήμα. Και αυτό, από τη στιγμή που διαθέτεις το πορτοφόλι, είναι ένας καλός λόγος για να τον έχεις με το μέρος σου. Είναι αποδοτικότατος στη δουλειά του, έχει μεγάλη πίστη στις ικανότητες του και -το σημαντικότερο- ξέρει να τις πουλάει σωστά. Όσο ο εργοδότης του φροντίζει να τον πληρώνει, δεν πρόκειται ποτέ να απογοητευτεί.

Όπως επισημαίνει και πάλι ο Phillips, κάποιες φορές, το να έχεις με το μέρος σου έναν μισθοφόρο είναι καλύτερο από το να έχεις έναν ακόλουθο. «Ποιον θα προτιμούσες να έχεις στην ομάδα σου; Έναν άκαρδο μπάσταρδο που ξέρεις ότι είναι πράγματι άκαρδος μπάσταρδος, ή κάποιον που πιθανόν να ανακαλύψεις ότι δεν γνώριζες ποτέ;». Και όσο έχεις τα λεφτά, σε συμφέρει ο Bronn να είναι άκαρδος. Και αδίστακτος. Και φονικός.

Η Cersei Lannister ως διαφημίστρια

Θα μπορούσες να χαρακτηρίσεις την Cersei και λίγο άτυχη. Παρότι αποτελεί κομμάτι της άρχουσας τάξης του Westeros, δεν είχε καταφέρει ποτέ να κυβερνήσει η ίδια, κυρίως όσο ζούσε ο πατέρας της. Υπήρχε λοιπόν πάντα ένας άντρας στο δρόμο της, ο οποίος είτε της χαλούσε τα σχέδια, είτε αποδεικνυόταν πολύ κατώτερος των περιστάσεων. Οπότε; Στο διάολο ο θρόνος.

Η Cersei θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τα ταλέντα της στη διαφήμιση. Είναι έξυπνη, μοχθηρή, με πολλές ιδέες και γερό στομάχι. Θα μπορούσε να ήταν και η κατάλληλη συνεργάτιδα του Don Draper. Δώσε στη Cersei υποψήφιους πελάτες και θα κινήσει γη και ουρανό, προκειμένου να κλείσει συμφωνία. Αλλιώς, υπάρχουν και τα μπουντρούμια. Και ο θρόνος που τελικά κατέκτησε…

Ο Petyr Baelish ως Επικεφαλής Τμήματος Επικοινωνίας

Θα μπορούσες να φανταστείς καλύτερο άνθρωπο για τη θέση; Ο Littlefinger, έδειξε από την αρχή τα ταλέντα του, χρησιμοποιώντας τα στον Ned Stark. Του λέει αρκετά για να κερδίσει την εμπιστοσύνη του, αλλά όχι τόσα ώστε να μπορέσει να τα στρέψει εναντίον του.

Αν θες να παίξεις «βρόμικα» στον κόσμο των επιχειρήσεων, αυτός είναι ένας τέλειος τρόπος για να κερδίσεις τη συμπάθεια των αφελέστατων συναδέλφων σου. Και, φυσικά, να τους καταστρέψεις όταν έρθει η ώρα.

Η Daenerys Targaryen ως Αρχηγός Πολιτικού Κόμματος

Έχει ως κίνητρο της το τι είναι καλύτερο για τον λαό της και ξοδεύει αρκετό χρόνο στην κατανόηση της ιδιοσυγκρασίας των ανθρώπων που προστάζει. Αυτή είναι η Μητέρα των Δράκων. Μια χαρισματική πολιτική φιγούρα που, αν και απολαμβάνει όλες τις τιμές μιας αυτοκράτειρας, δείχνει να πιστεύει στο πνεύμα της δημοκρατίας περισσότερο από κάθε άλλον ηγεμόνα του Westeros. Πιστεύει στην ισότητα, στη διαφορετικότητα, εμπνέει το λαό της και επιβραβεύει όσους είναι πιστοί. Είναι η πρωθυπουργός που θα ήθελε κάθε σύγχρονη δημοκρατική κοινωνία.

Βέβαια, αυτό μετά και την εξέλιξη του Game of Thrones στην τελευταία σεζόν ίσως και να αλλάξει ελαφρώς… αν και με τις αυτοκαταστροφικές τάσεις που διαθέτει θα μπορούσε να κάψει την χώρα της και στην συνέχεια να βγει και να πει ότι… ανέλαβε καμένη γη. Κλασική τακτική στον πολιτικό κόσμο που ζούμε σήμερα…

Jon Snow ως Αστυνομικός

Αν το καλοσκεφτείς, τόσο στη σειρά όσο και στην πραγματική ζωή θα έκανε την ίδια δουλειά. Να σε προστατεύει. Απλά για εκείνον θα ήταν καλύτερα τα πράγματα, μιας και θα έφευγε επιτέλους από την παραμεθόριο (και θα έκανε σεξ χωρίς τύψεις).

Ο Jon Snow είναι ο καλύτερος αστυνομικός που μπορείς να φανταστείς. Πιο καλός και από τον Μαχόνι, αλλά λιγότερο αστείος. Είναι ηθικό στοιχείο, έχει αυτοκυριαρχία, ταλέντο στο να οδηγεί τους άλλους και πολλές ικανότητες στις μάχες σώμα με σώμα. Ποιοι κλέφτες και ποιοι τρομοκράτες; Ο Snow είναι εδώ και είναι καλύτερος και από τον Steven Seagal. Και ας μην ξέρει τίποτα.

Η Brienne ως Εργολάβος Οικοδομών

Μια δουλειά φτιαγμένη για ζόρικους άντρες. Άρα, κατάλληλη για τη Brienne. Και όχι μόνο επειδή έχει τη δύναμη και το παράστημα. H τελευταία ιππότισα του Westeros έχει την ικανότητα να παραμένει συγκεντρωμένη υπό πίεση, να μη χάνει το στόχο της και να διατηρεί την πίστη στους ανθρώπους που έχει επιλέξει να έχει κοντά της.

Το πιο σημαντικό: δεν αφήνει ποτέ τη δουλειά της μισοτελειωμένη. Με δυο λόγια, η εργολάβος που θα ήθελες να αναλάβει το μελλοντικό σου σπίτι. Αρκεί, φυσικά, να μην ολοκληρώσει την εργασία της αφού πρώτα πεθάνει ο πελάτης / εργοδότης της (εσύ είσαι αυτός, στο ρόλο της Lady Stark).

Ο Tyrion Lannister ως δικηγόρος

Είναι έξυπνος, ξέρει να χρησιμοποιεί σωστά τη γλώσσα (κυριολεκτικά και μεταφορικά), είναι ευρηματικός, ικανότατος ψεύτης και με απαράμιλλο ταλέντο να κερδίζει τους ανθρώπους. Ή να τους κάνει να τον σιχαίνονται. Ναι, ο Tyrion Lannister πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να γίνει ο άρχοντας του δικαστικού μεγάρου. Με χιλιάδες πελάτες στο καρνέ του, πολλές κερδισμένες υποθέσεις και ακόμη περισσότερα χρήματα στον κουμπαρά.

Σοβαρά τώρα, ως δικηγόρος θα μπορούσε να έχει πολύ μεγαλύτερη φήμη και χρήμα από αυτή που έχει τώρα στο Westeros. Αρκεί, βέβαια, να μην υπέκυπτε ολοκληρωτικά στη διαφθορά, ή τουλάχιστον να μην τον έπιαναν στα πράσα. Η αλήθεια είναι ότι έχει μια τάση και στα δύο αυτά….

Τι δουλειές έκαναν πριν το Game of Thrones;

info-photos: gr.askmen.com

Advertisements

Related Posts

Η τέχνη της καταδίωξης αυτοκινήτου
Η τέχνη της καταδίωξης αυτοκινήτου
Μια cult καταδίωξη
Μια cult καταδίωξη
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Αυτοκινητιστικές ταινίες που αξίζουν
Αυτοκινητιστικές ταινίες που αξίζουν
Αρέσει σε %d bloggers: