Κακός σύμβουλος το άγχος για τους γονείς

Κακός σύμβουλος το άγχος για τους γονείς

Κακός σύμβουλος το άγχος για τους γονείς:Οι αγχωμένοι γονείς μεταδίδουν το άγχος τους στα παιδιά που μεγαλώνουν, δείτε τα αρνητικά αποτελέσματα…

Άγχος πάντα θα έχετε, είτε αυτό αφορά το μεγάλωμα του παιδιού, είτε τα προβλήματα της καθημερινότητας εκτός σπιτιού. Το θέμα όμως είναι να μην το μεταδίδετε στο μικρό σας, γιατί οι συνέπειες στον ψυχισμό του μόνο αρνητικές θα είναι.

Δείτε αναλυτικά:

Η πρώτη και προφανής επίπτωση είναι ότι, βλέποντας τους γονείς του να είναι αγχωμένοι και κακοδιάθετοι, χαλάει η διάθεση και του παιδιού.

Κατά συνέπεια, το παιδί αδυνατεί να συγκεντρωθεί στις υποχρεώσεις τουάρα επηρεάζονται οι σχολικές του επιδόσεις.

Από εκεί και πέρα και ιδιαίτερα αν δεν ηρεμήσετε το παιδί, είναι σίγουρο ότι θα νιώσει άγχος και ανασφάλεια αναφορικά με το τι μπορεί να υποκρύπτει η ψυχολογική σας κατάσταση και κατά πόσο θα επηρεαστεί η δική του ζωή.

Μη σας φανεί περίεργο αν διαπιστώσετε ότι το παιδί θεωρεί εαυτόν υπαίτιο για την πρόκληση άγχους και γενικότερα κακής ψυχολογικής κατάστασης. Δεν αποκλείεται δηλαδή να θεωρήσει ότι κάτι έχει κάνει και σας έχει στενοχωρήσει.

Τέλος, αν έχετε πολύ συχνά άγχος και το εξωτερικεύετε, θα επηρεαστεί σε βάθος χρόνου η συναισθηματική και ψυχολογική κατάσταση του παιδιού σας.

Κακός σύμβουλος το άγχος για τους γονείς λοιπόν και γενικά όχι μόνο για τους γονείς… και δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη μελέτη για να φτάσει κάποιος σε αυτή την διαπίστωση, αρκεί μάλλον η καθημερινή τριβή με την ζωή… αλλά αν το λένε και οι επιστήμονες, τότε ένας παραπάνω λόγος για να το αποβάλλεται από την ζωή σας…

Γιατί δεν πρέπει να μαλώνεις τα παιδιά σου;

Το βαρύτερο φορτίο για ένα παιδί…

Related Posts

Πόσο θα ανέβει η θερμοκρασία μέχρι το τέλος του αιώνα
Πόσο θα ανέβει η θερμοκρασία μέχρι το τέλος του αιώνα;
Τι φοβίζει περισσότερο τους Ευρωπαίους
Τι φοβίζει περισσότερο τους Ευρωπαίους;
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Τι να προσέχετε αν έχετε smart TV
Τι να προσέχετε αν έχετε smart TV;
Αρέσει σε %d bloggers: