Η sexy πλευρά της επιστήμης

Η sexy πλευρά της επιστήμης

Η sexy πλευρά της επιστήμης: Η Επιστήμη δεν είναι καθόλου βαρετή όταν το αντικείμενο μελέτης είναι το σεξ!

Οι επιστήμονες γενικά δε διστάζουν να κοιτάξουν από τις κλειδαρότρυπες και να βγάλουν στη φόρα το πιο ζουμερά σεξουαλικά μυστικά. Και φυσικά μόλις αυτά τα… μυστικά μετά από μελέτη καταλήξουν σε εμπεριστατωμένες επιστημονικές εκθέσεις κυκλοφορούν στα διάφορα μέσα ενημέρωσης και στην συνέχεια ξεκινά το γνωστό “πανηγύρι” στα social media με τον καθένα να προσθέτει το σχόλιο με την δική του άποψη περί της μελέτης.

Εμείς πάντως συγκεντρώσαμε μερικά από αυτά τα επιστημονικά συμπεράσματα και σας παρουσιάζουμε μερικά από αυτά που μας έκαναν την μεγαλύτερη εντύπωση…

1. Περισσότερες δουλειές στο σπίτι, λιγότερο σεξ

Η κατανομή εργασιών στις δουλειές του σπιτιού μπορεί να αποτελέσει πλήγμα για την ερωτική ζωή, αναφέρει μελέτη που δημοσιεύθηκε το Φεβρουάριο στην επιστημονική επισκόπηση American Sociological Review. Οι ερευνητές διαπίστωσαν πως οι άνδρες που ασχολούνται με «γυναικείες δουλειές» όπως το μαγείρεμα και το πλύσιμο κάνουν λιγότερο σεξ.

2. Το σεξ καταπολεμά τον πονοκέφαλο

Μελέτη που δημοσιεύθηκε το Μάρτιο στο επιστημονικό περιοδικό Cephalalgia δείχνει ότι ποσοστό 30% των ατόμων που πάσχουν από συχνές ημικρανίες βλέπει τα συμπτώματα να υποχωρούν μετά το σεξ. Οι ερευνητές δηλώνουν ότι οι ενδορφίνες που απελευθερώνονται μετά το σεξ έχουν αυτήν την ευεργετική δράση για τον οργανισμό.

3. Το σεξ είναι γυμναστική

Έρευνα που δημοσιεύθηκε το Μάρτιο στο κορυφαίο επιστημονικό περιοδικό της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Επιστημών PLOS ONE δείχνει ότι στο σεξ μπορούμε να κάψουμε τρεις με τέσσερις θερμίδες ανά λεπτό. Οι ερευνητές τονίζουν ότι αυτή η μορφή «άσκησης» είναι εξίσου αποτελεσματική με το περπάτημα, ως προς την καύση των θερμίδων.

4. Το περιστασιακό σεξ στερεί τον οργασμό από τις γυναίκες

Τον περασμένο Νοέμβριο πραγματοποιήθηκε έρευνα σε 600 φοιτητές κολλεγίου στις ΗΠΑ. Το περιστασιακό σεξφάνηκε πως μειώνει στο μισό τις πιθανότητες μιας γυναίκας να φτάσει στην κορύφωση. Αντίθετα, οι γυναίκες που βρίσκονται σε μόνιμη σχέση απολαμβάνουν την προσοχή και τη φροντίδα του συντρόφου τους, κάτι που οδηγεί συχνότερα στον οργασμό, δηλώνουν οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Έμορι.

5. Το ανδρικό αντισυλληπτικό μπλοκάρει το σπέρμα

Ένας συνδυασμός δραστικών ουσιών θα επιτρέπει την παραγωγή σπέρματος χωρίς να υπάρχει κίνδυνος γονιμοποίησης του ωαρίου. Η ερευνητική ομάδα από Πανεπιστήμιο Monash της Μελβούρνης κατάφερε να επιτύχει τα επιθυμητά αποτελέσματα σε ποντίκια αλλάζοντας το DNA τους, ώστε να μην παράγουν τις απαραίτητες πρωτεΐνες που οδηγούν στην εκσπερμάτιση. Τα ευρήματα της μελέτης δημοσιεύθηκαν στο επίσημο περιοδικό της Ακαδημίας Επιστημών Proceedings of the National Academy of Sciences.

Οι 5 top φαντασιώσεις για άνδρες και γυναίκες

Advertisements

Related Posts

Πόσο καλοί είστε στα μαθηματικά
Πόσο καλοί είστε στα μαθηματικά;
Τα αγόρια καλύτερα στα μαθηματικά
Τα αγόρια καλύτερα στα μαθηματικά
Ντουζιέρες για να κάνεις ντουζ όλη μέρα
Ντουζιέρες για να κάνεις ντουζ όλη μέρα
Η πιο ερωτική χώρα στον κόσμο
Η πιο ερωτική χώρα στον κόσμο
Αρέσει σε %d bloggers: