Η παγκόσμια γιορτή του σεξισμού

Η παγκόσμια γιορτή του σεξισμού

Η παγκόσμια γιορτή του σεξισμού: Έναν μήνα με την γιορτή των ερωτευμένων ήρθε και η γιορτή των απανταχού σεξιστών!!!

Έναν μήνα μετά την γιορτή των ερωτευμένων, “εορτάζεται” και η Παγκόσμια Ημέρα Μπριζόλας και Πεολειχίας. Η γιορτή του φαλλοκράτη δηλαδή. Χθες λοιπόν γιορτάστηκε η αμερικανικής προελεύσεως Παγκόσμια Ημέρα Μπριζόλας και Πεολειχίας, ή αλλιώς, η “γιορτή του άνδρα”, για κάποιους.

Πέραν της γραφικότητας των παγκοσμίων ημερών καθεαυτών, λες δηλαδή και θα αλλάξει κάτι με τρόπο μαγικό αν εστιάσεις όλη την δημοσιότητα πάνω του για 24 ώρες, εδώ έχουμε μια “παγκόσμια ημέρα” αποθέωσης του σεξισμού. Εξάλλου όλες αυτές οι παγκόσμιες ημέρες για κάποιους ίσως και απλά να αποτελούν μια κοινή διαπίστωση αποτυχίας της κοινωνίας να επιλύσει το “θέμα” της εκάστοτε παγκόσμιας ημέρας…

Τι είναι όμως τελικά η Παγκόσμια Ημέρα Μπριζόλας και Πεολειχίας;

Υποτίθεται λοιπόν πως ένα μήνα μετά τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου, ή αλλιώς ένα μήνα μετά την “καπιταλιστική γιορτή της αγάπης” κατά την οποία ο άνδρας οφείλει να κάνει δώρα στην κυρά του, οι γυναίκες ανταποδίδουν στους αγαπημένους τους τα δώρα που έχουν λάβει από εκείνους, προσφέροντάς τους γαστρονομική και σεξουαλική ικανοποίηση. Η όλη ιστορία ξεκίνησε από τον ραδιοφωνικό παραγωγό Τομ Μπέρτσι, ο οποίος εμπνεύστηκε αυτή την “ανδρική” Παγκόσμια Ημέρα ως σάτιρα, και έκτοτε έχουν γίνει προσπάθειες καθιέρωσής της μέσω διαδικτύου. Η σάτιρα έγινε σωστός θεσμός, με δική της ιστοσελίδα, εμπόρευμα, ακόμα και ύμνο.

Προφανώς και οι ανά τον κόσμο φαλλοκράτες, είναι ένθερμοι υποστηρικτές της, συνοδεύοντας τις αναφορές τους σε αυτή με σεξιστικά τσιτάτα και αντίστοιχα αστειάκια.

Μετά τις παγκόσμιες αποκαλύψεις σεξιστικών επιθέσεων και κακοποιήσεων των τελευταίων ετών, οι άνθρωποι που τρέχουν το επίσημο site της Ημέρας, το “officialsteakandblowjobday.com“, αποφάσισαν να συνδέσουν την επέτειο με φιλανθρωπική δράση κατά του καρκίνου του μαστού. Τι κάνει ο χρήστης; Μπορεί να προσφέρει από 3 μέχρι 50 δολάρια στον οργανισμό αντικαρκινικής ενημέρωσης Coppafeel, εκ των οποίων το 80% πάει σε αντικαρκινικούς σκοπούς και το 20% στους διοργανωτές των εορτασμών στις ΗΠΑ, “έτσι ώστε η Steak and BJ day να είναι πιο λαμπρή τον επόμενο χρόνο” όπως μας ενημερώνουν. Σκέτη υποκρισία με λίγα λόγια…

Ο παραδοσιακός άνδρας κάνει δώρα στη γυναίκα, η γυναίκα ανταποδίδει ευλαβικά, ως αντικείμενο ηδονής. Η αποθέωση των στερεοτύπων (γιατί επίσης αν είσαι άνδρας απολαμβάνεις καλύτερα μια μπριζόλα απ’ ό,τι μια γυναίκα ή αν είσαι άνδρας δεν μπορείς να μαγειρέψεις καλύτερα μια μπριζόλα απ’ ό,τι μια γυναίκα και πάει λέγοντας).

Πολλοί λένε πως η συγκεκριμένη “επετειακή ημέρα” είναι γραφική και παρωχημένη.

Όταν ακόμη και σήμερα, εν έτει 2019 και στην πολιτισμένη -και καλά- Δύση, γυναίκες δολοφονούνται από ζηλόφθονους συζύγους, όταν κορίτσια βιάζονται και διαπομπεύονται ή απειλούνται με βίντεο, όταν κοπέλες κακοποιούνται μέχρι θανάτου και όλα αυτά γίνονται δίπλα μας, στις γειτονιές μας, ο χαρακτηρισμός “γραφικό” είναι από μόνος του ελαττωματικός. Η διαιώνιση των στερεοτύπων είναι κατ’ ουσίαν αυτή που διαιωνίζει τη θυματοποίηση και τις ανισότητες.

Θα έλεγε κανείς πως για πολλές γυναίκες, η μέρα “μπριζόλας και πεολειχίας” είναι μια καθημερινή καταναγκαστική πραγματικότητα, χωρίς οι ίδιες να λαμβάνουν μια ισότιμη αντιμετώπιση. Καμία μέρα του χρόνου, ούτε καν του Αγίου Βαλεντίνου.

Καλά για τα ΜΜΕ που στέκονται στο πλευρό του #metoo κινήματος, οφείλουν τουλάχιστον να μην αναπαράγουν την Παγκόσμια Ημέρα Μπριζόλας και Πεολειχίας. Μια Παγκόσμια Ημέρα που μας έρχεται λίγες μέρες μετά την αντίστοιχη της Γυναίκας, η οποία στον αντίποδα ορθώς μνημονεύεται και αναλύεται ενδελεχώς, καθώς η πατριαρχεία ζει και βασιλεύει.

Σε γενικές γραμμές πάντως, ναι, να κάνετε δώρα στον αγαπημένο ή την αγαπημένη σας, ανεξαρτήτως φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού. Κάθε μέρα όμως ή οποιαδήποτε τυχαία μέρα. Χωρίς καπιταλιστικούς συμβολισμούς και στερεότυπα. Χωρίς πλαίσια και μακριά από στερεότυπα, έχει σίγουρα και μεγαλύτερο ενδιαφέρον και ασφαλώς μια έκπληξη είναι αυτή που μπορεί να φέρει περισσότερα χαμόγελα.

Η νέα τάση στις φωτογραφίσεις γάμου…

Related Posts

6 «πιασάρικα» ονόματα σε αυτοκίνητο
6 «πιασάρικα» ονόματα σε αυτοκίνητο
Οι καλύτερες χώρες για να κάνεις μπίζνες
Οι καλύτερες χώρες για να κάνεις μπίζνες
Τα ταμπλό αυτοκινήτων στο μέλλον
Τα ταμπλό αυτοκινήτων στο μέλλον
Η απόλυση αρρωσταίνει και όσους δεν απολύονται
Η απόλυση αρρωσταίνει και όσους δεν απολύονται
Αρέσει σε %d bloggers: