διαδικτυακές σχέσεις

Η αλήθεια για τις διαδικτυακές σχέσεις

Η αλήθεια για τις διαδικτυακές σχέσεις: Βίντεο animation λέει όλη την αλήθεια για τις ψεύτικες ανθρώπινες σχέσεις μέσω ίντερνετ…

Μήπως σας έχει συμβεί να κανονίσετε ένα ραντεβού με κάποιον ή κάποια που γνωρίσατε online, μόνο και μόνο για να διαπιστώσετε ότι δεν έμοιαζε καθόλου με τις περιγραφές του; Δεν ξέρουμε αν σας παρηγορεί αλλά δεν είστε οι μόνοι…

Τα ευκολότερα ψέματα κυκλοφορούν στο διαδίκτυο

Αν υπάρχει ένα μέρος στο οποίο λέει κανείς ευκολότερα ψέματα, τότε αυτό είναι αναμφίβολα το Διαδίκτυο.

Ψέματα για τα πάντα: για τις σκέψεις, τις ικανότητες, τις εμπειρίες, τις προτιμήσεις, την εξωτερική εμφάνιση, την ηλικία, την ταυτότητα.

Η αλήθεια για τις διαδικτυακές σχέσεις

Όπως εξηγούν οι ειδικοί, το Ίντερνετ επιτρέπει στη φαντασία να οργιάσει. Στο διαδίκτυο οι χρήστες είναι προστατευμένοι πίσω από την οθόνη του υπολογιστή τους.

Η διαδικτυακή επικοινωνία άλλωστε χαρακτηρίζεται από την ταχύτητα, τον αυθορμητισμό και την επιθυμία της προσοχής και του εντυπωσιασμού των άλλων

Οι διαδικτυακές σχέσεις σε ένα έξυπνο βίντεο

Δείτε το έξυπνο βίντεο που αποκαλύπτει όλη την αλήθεια για τις «σχέσεις» μέσω του ίντερνετ

Άλλοι περισσότερο, άλλοι λιγότερο, το σίγουρο είναι ότι όλοι λένε ψέματα όταν επικοινωνούν μέσω Διαδικτύου.

Οι 3 λόγοι που λέμε ψέματα στο Διαδίκτυο

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τρεις είναι οι λόγοι που εξηγούν αυτήν τη συμπεριφορά:

1. Πρώτα από όλα, η προστασία που παρέχει η οθόνη του υπολογιστή κάνει πιο εύκολο για τους χρήστες να ξεπεράσουν το κατώφλι της ντροπής. Στην online επικοινωνία, δεν υπάρχει κατά πρόσωπο αντιμετώπιση, αλλά ούτε και μεσολάβηση. Έτσι, είναι πιο εύκολο να βγουν στην επιφάνεια πολύ περισσότερα στοιχεία από συναισθηματικής άποψης σε σχέση με όσα θα έβγαιναν σε μία παραδοσιακή συζήτηση.

2. Σε δεύτερη φάση, μπαίνει στη μέση ο ναρκισσισμός που οδηγεί τον καθένα να προσπαθεί συνεχώς να φανεί πιο ωραίος ή πιο άσχημος, αλλά σε κάθε περίπτωση ξεχωριστός.

3. Κι αν οι παραπάνω δύο λόγοι έχουν να κάνουν με μία κοινή και σχετικά ασυναίσθητη συμπεριφορά, τότε σε ό,τι αφορά τον τρίτο θα πρέπει να γίνει ο εξής διαχωρισμός: στο Διαδίκτυο, πέρα από τους παθολογικούς ψεύτες (όπου υπάρχει πραγματική διαταραχή της προσωπικότητας), συναντάει κανείς και τους επαγγελματίες ψεύτες, αυτούς που συνειδητά χρησιμοποιούν τα ψέματα για να επωφεληθούν σε κοινωνικοοικονομικό επίπεδο.

Related Posts

11 tips για να ρίξετε την πίεση σας
11 tips για να ρίξετε την πίεση σας
Το πολύ internet μας ανεβάζει την πίεση
Το πολύ internet μας ανεβάζει την πίεση
Ποιοι δεν θα λάβουν φέτος το επίδομα θέρμανσης
Ποιοι δεν θα λάβουν φέτος το επίδομα θέρμανσης;
Προσοχή στις χαμηλές τιμές στο πετρέλαιο
Προσοχή στις χαμηλές τιμές στο πετρέλαιο
Αρέσει σε %d bloggers: