Άλλος μπαμπάς με γιο και άλλος με κόρη

Άλλος μπαμπάς με γιο και άλλος με κόρη

Άλλος μπαμπάς με γιο και άλλος με κόρη: Μελέτη δείχνει ότι οι εγκέφαλοι των πατεράδων αντιδρούν διαφορετικά στις κόρες και τους γιους!

Ερευνα επιβεβαιώνει αυτό που λίγο πολύ όλοι γνωρίζαμε και είχαμε ήδη ζήσει: Οι εγκέφαλοι των μπαμπάδων αντιδρούν διαφορετικά στις κόρες και τους γιους! Σύμφωνα με τη μελέτη, η οποία δημοσιεύθηκε στο American Psychological Associationοι μπαμπάδες είναι πολύ πιο προσεκτικοί με τις ανάγκες των κοριτσιών παρά με των αγοριών.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της μελέτης, οι μπαμπάδες κλήθηκαν ν’ ασχοληθούν με κάποιο παιχνίδι με τα παιδιά τους. Οι μπαμπάδες των νεαρών αγοριών ασχολήθηκαν με το πιο γρήγορο παιχνίδι και χρησιμοποίησαν περισσότερες γλωσσικές δεξιότητες, ενώ οι μπαμπάδες των κοριτσιών χρησιμοποίησαν πιο αναλυτική γλώσσα.

Μάλιστα, διαπιστώθηκε πως όταν ένα κοριτσάκι φωνάξει «μπαμπά», ο μπαμπάς του ανταποκρίνεται πολύ γρηγορότερα απ’ ό,τι κάνει ο πατέρας ενός αγοριού!

Η ερευνήτρια Jennifer Mascaro σχολιάζει σχετικά: «Πρέπει να γνωρίζουμε πώς οι ασυνείδητες έννοιες του φύλου μπορούν να παίξουν ρόλο στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε ακόμη και τα πολύ μικρά παιδιά».

Η έρευνα έδειξε ότι οι διαφορετικοί τρόποι που αντιμετωπίζουν οι μπαμπάδες τους γιους ή τις κόρες μπορούν να επηρεαστούν από διαφορετικές αντιδράσεις του εγκεφάλου τους. Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Emory και του Πανεπιστημίου της Αριζόνα πήραν τη μελέτη τους έξω από το εργαστήριο και πήραν δείγμα από καταστάσεις της πραγματικής ζωής.

Στις καθημερινές αλληλεπιδράσεις, οι μπαμπάδες των κοριτσιών χρησιμοποίησαν περισσότερες λέξεις για να μιλήσουν για το σώμα του παιδιού (κοιλιά, πόδι και στομάχι) σε σχέση με τους μπαμπάδες των γιων.

Εάν οι μπαμπάδες είναι πιο προσεκτικοί με τις κόρες και ανοιχτοί για να εκφράσουν συναισθήματα, αυτό μπορεί να βοηθήσει τα κορίτσια να αναπτύξουν περισσότερη ενσυναίσθηση από τα αγόρια.

“Οι μπαμπάδες των γιων θα μπορούσαν να ακολουθήσουν την ίδια προσέγγιση”, δήλωσε η Mascaro.

Γιατί τα παιδιά χρειάζονται πολύ και τους μπαμπάδες τους;

3 λάθη που κάνουν οι μπαμπάδες

photo: pixabay.com

Advertisements

Related Posts

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Οι 10 πιο όμορφες μικρές πόλεις του κόσμου
Οι 10 πιο όμορφες μικρές πόλεις του κόσμου
Τα αγόρια καλύτερα στα μαθηματικά
Τα αγόρια καλύτερα στα μαθηματικά
Ντουζιέρες για να κάνεις ντουζ όλη μέρα
Ντουζιέρες για να κάνεις ντουζ όλη μέρα
Αρέσει σε %d bloggers: