Άσχετο αλλά χθες ήταν ευρωπαϊκή ημέρα ευγένειας στους δρόμους

Η οδική ευγένεια προκαλεί λιγότερα τροχαία ατυχήματα εντός πόλης…

Χθες εκτός του ότι ήταν παγκόσμια ημέρα νερού, ήταν και ευρωπαϊκή ημέρα ευγένειας στους δρόμους που διοργανώνεται κάθε χρόνο από το 2001.

Η ευρωπαϊκή ημέρα ευγένειας στους δρόμους διοργανώνεται από το 2001, ξεκινώντας από τη Γαλλία, με σκοπό τη συνειδητοποίηση ότι τα περισσότερα τροχαία ατυχήματα που συμβαίνουν κυρίως εντός πόλης και οφείλονται στην επιθετική οδηγική συμπεριφορά.

Η ημέρα αυτή διοργανώνεται κάθε χρόνο και ο στόχος της είναι οι δρόμοι να είναι πιο «ήρεμοι», χωρίς νεύρα και τα κλασικά “γαλλικά”.

Αυτή άλλωστε είναι μια στάση που πρέπει να κρατάμε όλοι εμείς καθημερινά στις μετακινήσεις μας, μιας και αποτελεί μια καλή αντιμετώπιση και κυρίως ένα πρώτο σημαντικό βήμα στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι έρευνα του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», αποδεικνύει ότι οι Έλληνες οδηγοί αποτελούν τους πιο επιθετικούς οδηγούς της Ευρώπης.

Η αλήθεια είναι ότι δεν χρειάζεται έρευνα για κάτι τέτοιο, μια βόλτα στο κέντρο της πόλης πιστεύουμε πως αρκεί… και αυτή η στάση που έχουμε στους δρόμους είναι σχεδόν παρόμοια με αυτή που έχουμε και σε άλλους πολλούς τομείς της καθημερινότητας και ζωής μας…

Advertisements

Related Posts

Έρχονται ηλεκτρονικές κλήσεις για παραβάσεις ΚΟΚ
Έρχονται ηλεκτρονικές κλήσεις για παραβάσεις ΚΟΚ
Πότε έρχονται οι αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας
Πότε έρχονται οι αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας;
Συνδέεται με τον καρκίνο η πετρελαιοκίνηση
Συνδέεται με τον καρκίνο η πετρελαιοκίνηση;
Οι πιο προσεκτικοί οδηγοί στην Ευρώπη
Οι πιο προσεκτικοί οδηγοί στην Ευρώπη
Αρέσει σε %d bloggers: