Τι παίζει με τα τυριά χαμηλών λιπαρών

Τι παίζει με τα τυριά χαμηλών λιπαρών;

Τι παίζει με τα τυριά χαμηλών λιπαρών; Light τυριά…τι εννοούμε όμως όταν αναφερόμαστε στα τυριά χαμηλών λιπαρών και τι πρέπει να γνωρίζουμε;

Τα light τυριά ή αλλιώς τα τυριά χαμηλών λιπαρών έχουν πλέον κατακλύσει την αγορά. Αποτελούν για πολλούς ένα χρήσιμο εργαλείο στην προσπάθειά τους να χάσουν βάρος. Ενώ για κάποιους άλλους μια πιο υγιεινή επιλογή τυριών.

Τι εννοούμε όμως όταν αναφερόμαστε στα τυριά χαμηλών λιπαρών;

Σύμφωνα με τον κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο ισχυρισμός «light» στα τρόφιμα, χρησιμοποιείται για να περιγράψει ένα τρόφιμο από το οποίο έχει αφαιρεθεί το 30% ενός θρεπτικού συστατικού σε σύγκριση με το κλασικό προϊόν.

Με άλλα λόγια, ένα τυρί που χαρακτηρίζεται «light» θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 30% λιγότερο λίπος σε σύγκριση με το κανονικό. Όπως είναι φυσικό, τα light τυριά περιέχουν λιγότερα ολικά και κορεσμένα λιπαρά, καθώς και χαμηλότερη χοληστερόλη.

Light σε λίπος, light όμως και σε θρεπτικά συστατικά;

Ανάλογα με την περιεκτικότητά του σε λίπος επηρεάζεται και η περιεκτικότητά του σε λιποδιαλυτές βιταμίνες, ενώ το ασβέστιο, επειδή δεν μεταφέρεται μαζί με το λίπος, δεν φαίνεται να περιορίζεται.

Αντίθετα, φαίνεται πως τα τυριά χαμηλών λιπαρών είναι ορισμένες φορές πιο πλούσια σε ασβέστιο, λόγω της επεξεργασίας την οποία έχουν υποστεί.

Light και σε γεύση;

Ένα επιπλέον πλεονέκτημα του light τυριού είναι ότι δεν χάνει σε γεύση συγκρινόμενο με το αντίστοιχο κλασικό. Οπότε προσφέρει παρόμοια γευστική ικανοποίηση στον καταναλωτή, έχοντας ωστόσο πιο ωφέλιμη θρεπτική σύσταση.

5 τροφές που κατατροπώνουν το λίπος

Related Posts

Τι κάνουν οι γυναίκες πριν από το σεξ
Τι κάνουν οι γυναίκες πριν από το σεξ;
Μία στις τρεις γυναίκες βλέπει πορνό
Μία στις τρεις γυναίκες βλέπει πορνό
Τα top μέρη στην Ελλάδα για Πάσχα
Τα top μέρη στην Ελλάδα για Πάσχα
15 χαρακτηριστικές ατάκες του Game of Thrones
15 χαρακτηριστικές ατάκες του Game of Thrones
Αρέσει σε %d bloggers: