Τι κάνει ο φραπέ στην χοληστερίνη;

Τι κάνει ο φραπέ στην χοληστερίνη; Κι όμως ο στιγμιαίος καφές από τον οποίο φτιάχνουμε τον φραπέ έχει 2 πολύ ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό μας

Λίγοι το γνωρίζουν αυτό και -αν το γνώριζαν- ίσως να μην έπιναν άλλο είδος καφέ, ειδικά τώρα που ο καιρός ζεσταίνει σιγά-σιγά και “τραβιέται” περισσότερο ο κρύος καφές.

Και αν έχετε προβλήματα με τη χοληστερίνη σας, τότε ίσως και να… επιβάλλεται να πίνετε φραπέ!

Στιγμιαίος καφές φραπέ και χοληστερόλη

Το φραπέ έχει λιγότερο καφεστόλη (cafestol) από τον γαλλικό καφέ, ή από τον ελληνικό καφέ, σύμφωνα με τον δρ Rob Van Dam, επίκουρο καθηγητή στο Τμήμα Διατροφής στην Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ.

Η καφεστόλη είναι μια ουσία που μπορεί να αυξήσει τη χοληστερόλη. Αν έχετε ήδη υψηλή χοληστερόλη ή οικογενειακό ιστορικό καρδιακής νόσου, ο στιγμιαίος καφές είναι μια καλύτερη επιλογή από τον γαλλικό ή ελληνικό καφέ.

Καφεΐνη

Ο στιγμιαίος καφές φραπέ έχει χαμηλότερη περιεκτικότητα σε καφεΐνη από άλλα είδη καφέ. Αυτό δεν είναι αλήθεια για όλες τις μάρκες, αλλά αν διαβάσετε τις ετικέτες, μπορείτε να βρείτε στιγμιαίο καφέ με μόλις 27 mg καφεΐνης ανά μερίδα. Μια μερίδα είναι συνήθως 1 κουταλάκι του γλυκού. Ένα φλιτζάνι από άλλα είδη καφέ έχει τουλάχιστον 95 mg καφεΐνης.

Τρεις μύθοι για το παρεξηγημένο φραπεδάκι

Η σωστή ώρα να πίνεις καφέ

info: iatropedia.gr

Related Posts

#Δεν θα παω γιατι λέει το twitter
#Δεν θα παω γιατι λέει το twitter
Γιατί θα υπερψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών
Γιατί θα υπερψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών;
Όταν η υποκρισία χτυπά κόκκινο
Όταν η υποκρισία χτυπά κόκκινο
Η επιδημία του εθνικισμού στην Ελλάδα
Η επιδημία του εθνικισμού στην Ελλάδα
Αρέσει σε %d bloggers: