Η καλύτερη κουζίνα στον κόσμο

Η καλύτερη κουζίνα στον κόσμο

Η καλύτερη κουζίνα στον κόσμο: Έρευνα που έγινε σε 24 χώρες δείχνει ποια είναι η καλύτερη κουζίνα στον κόσμο. Που βρίσκεται η ελληνική;

Έρευνα που διεξήχθη από το YouGov ανάμεσα σε 24 χώρες ανέδειξαν την ιταλική κουζίνα- και κατ′ επέκταση τα ζυμαρικά και την πίτσα – στην κορυφή των καλύτερων κουζινών του κόσμου. Ακολουθούν η κινεζική και η ιαπωνικήΗ ελληνική κουζίνα βρίσκεται στη 12η θέση ανάμεσα στις 34 όλου του κόσμου. Στην έρευνα συμμετείχαν 25.000 άτομα.

Οι ερωτηθέντες κλήθηκαν να απαντήσουν ποια «κουζίνα» που δοκίμασαν πρόσφατα τους άρεσε περισσότεροΑπό τις 24 χώρες, το 84% ψήφισε την ιταλική.

Οι Ιταλοί το πήραν πατριωτικά και το 99% ψήφισε την κουζίνα τους. Οι Ιάπωνες ψήφισαν την ιταλική με ποσοστό 94%οι Γάλλοι με 92%, ενώ σε αυτούς που φαίνεται ότι δεν αρέσει και πολλοί είναι οι Κινέζοι με ποσοστό 59%.

Η δεύτερη θέση πίσω από το ιταλικό φαγητό ανήκει στην κινεζική κουζίναη οποία σημείωσε κατά μέσο όρο το 78% στις χώρες που ερευνήθηκαν. Οι χώρες που δεν την προτιμούν φαίνεται να είναι η Σαουδική Αραβία με 54%και η Ινδονησία με 57%.

Η τρίτη πιο δημοφιλής κουζίνα του κόσμου είναι η ιαπωνική, σημειώνοντας κατά μέσο όρο 71% στα 24 κράτηΠάλι οι Σαουδάραβες φαίνεται πως έχουν επιλεκτικό ουρανίσκο, δίνοντας μόνο το 43%.

Ως λιγότερη δημοφιλής κουζίνα αναδείχτηκε η περουβιανή, η οποία βρίσκεται κάτω από την φινλανδική.

Η ελληνική βρίσκεται στην 12η θέση κάτω από την κορεάτικη και πάνω από τη βιετναμέζικη. Φανατικοί της ελληνικής αναδείχτηκαν οι Σουηδοί, ενώ αυτοί που την καταψήφισαν ήταν οι Ιάπωνες.

Στην πραγματικότητα, η έρευνα διαπιστώνει ότι οι Ιάπωνες είναι οι πιο σκληροί κριτικοί στο φαγητό κάθε έθνους. Από τις 34 κουζίνες, οι 23 βαθμολογήθηκαν με ποσοστό λιγότερο από το 50%. Κατά μέσο όρο, μόνο το 39% των Ιαπώνων που είχαν δοκιμάσει κάποια συγκεκριμένη ξένη κουζίνα, δήλωσαν ότι τους άρεσε.

Αντίθετα, οι Φιλιππινέζοι είναι πιο πιθανό να εκτιμήσουν τη διεθνή κουζίνα. Κατά μέσο όρο το 67% των Φιλιππινέζων που είχαν δοκιμάσει κάποια συγκεκριμένη κουζίνα, δήλωσαν ότι τους άρεσε.

Παρεξηγημένες τροφές που τελικά είναι καλές

Αυτά είναι τα καλύτερα 8 ελληνικά πιάτα!!!

info: YouGov.com
photo: 
pixabay.com

Advertisements

Related Posts

Η οικονομική κρίση άλλαξε την διατροφή μας
Η οικονομική κρίση άλλαξε την διατροφή μας
Suzi Tros τώρα και στο Λονδίνο
Suzi Tros τώρα και στο Λονδίνο!!!
Η Ελλάδα ιδανικός προορισμός για οικογένειες
Η Ελλάδα ιδανικός προορισμός για οικογένειες
Ποια είναι η καλύτερη κουζίνα στον κόσμο
Ποια είναι η καλύτερη κουζίνα στον κόσμο;
Αρέσει σε %d bloggers: