5 τροφές που σταματούν το χρόνο

5 τροφές που σταματούν το χρόνο: Νικήστε το χρόνο βάζοντας στην διατροφή σας 5 έξυπνες τροφές, δείτε ποιες… 

Ανακαλύψτε ποιες είναι οι 5 τροφές κρατούν τον οργανισμό μας νέο και νικήστε το χρόνο τρώγοντας έξυπνα

Οι 5 τροφές που σταματούν το χρόνο

  • Αβοκάντο

Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε βιταμίνη E και αντιοξειδωτικές ουσίες που συμβάλλουν στην προστασία του δέρματος ενάντια στη φθορά του χρόνου. Τα συστατικά που περιέχει το αβοκάντο θεωρείται ότι βοηθούν στην ανάπλαση των κυττάρων του δέρματος γεγονός που κάνει το δέρμα να δείχνει πιο νέο γεμάτο φρεσκάδα. Με άλλα λόγια το αβοκάντο σας χαρίζει μια πιο νεανική επιδερμίδα. 

  • Μύρτιλλα

Είναι πλούσια σε βιταμίνη που -μεταξύ άλλων- βοηθάει στην ομαλή κυκλοφορία του αίματος, ενώ περιέχουν βασικά μέταλλα που συμβάλλουν στον έλεγχο της διαδικασίας της γήρανσης. Επιπλέον επειδή τα μύρτιλλα είναι πλούσια σε κάλιο βοηθούν στην πρόληψη των οιδημάτων.

  • Φασόλια

Είναι πλούσια σε κάλιο και φυτικές ίνες που βοηθούν στη μείωση της χοληστερίνης και περιορίζουν τον κίνδυνο εκδήλωσης καρδιακών παθήσεων. Ένα ακόμη σημαντικό όφελος από την κατανάλωση φασολιών είναι ότι μας παρέχουν καλής ποιότητας πρωτεΐνη.

  • Σοκολάτα

Η σοκολάτα (με την προϋπόθεση ότι περιέχει τουλάχιστον 70% κακάο) μας προσφέρει υψηλή ποσότητα πρωτεΐνης και βιταμινών του συμπλέγματος Β. Η μαύρη σοκολάτα προάγει την υγεία του δέρματος και σας βοηθάει, σύμφωνα με έρευνες, να απαλλαγείτε από το περιττό λίπος.

  • Μπρόκολο

Το μπρόκολο είναι καλή πηγή φυτικών ινών και βιταμίνης C. Οι φυτικές ίνες βοηθούν στον έλεγχο του βάρους και σε συνδυασμό με τη βιταμίνη C στην πρόληψη των παθήσεων της καρδιάς.

Νόστιμες τροφές εχθροί της χοληστερίνης

Advertisements

Related Posts

Ανοίγουν λέσχες καπνού παντού
Ανοίγουν λέσχες καπνού παντού
Για το τζάκι ισχύει ότι και για το κάπνισμα
Για το τζάκι ισχύει ότι και για το κάπνισμα
Εναλλακτική και
Εναλλακτική και “πράσινη” λύση τα ενεργειακά τζάκια
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Αρέσει σε %d bloggers: