Το έπος που άλλαξε τον κινηματογράφο

Το έπος που άλλαξε τον κινηματογράφο

Το έπος που άλλαξε τον κινηματογράφο: Το Star Wars είναι το έπος που άλλαξε για πάντα την κινηματογραφική αγορά και το cinema!!!

Πέρασαν περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες από τότε που ο Τζoρτζ Λούκας άλλαξε την μορφή του κινηματογράφου.

Star Wars: Η εποποιία που άλλαξε τον κινηματογράφο

Μια αστείρευτη πηγή κερδών

Το 1977 το πρώτο Star Wars

Μία νέα ελπίδα έκανε την εμφάνισή του στην μεγάλη οθόνη κι όχι μόνο έσπαγε ταμεία, παράλληλα άλλαζε τα δεδομένα στην βιομηχανία του σινεμά.

Ο Τζoρτζ Λούκας πήρε ένα πρωτοφανές ρίσκο για να αντιμετωπίσει την διστακτικότητα του Χόλιγουντ να χρηματοδοτήσει κάτι που εκείνο το διάστημα τρόμαζε ότι θα μπορούσε να καταλήξει σε εμπορικό ναυάγιο.

Παραιτήθηκε από κάθε άμεση χρηματική αμοιβή για την ταινία και αρκέστηκε στα παράγωγα προϊόντα της ταινίας όπως και την άδεια του Star Wars. Αυτή αποδείχθηκε μία εξαιρετική κίνηση, η απαρχή της προσωπικής του περιουσίας.

Εκτός από κάποια παιχνίδια από τα κινούμενα σχέδια της Ντίσνεϊ η βιομηχανία των προϊόντων από τις ταινίες ήταν ένα παρθένο έδαφος. Το Star Wars έφερε μαζί του μία τεράστια επανάσταση και σε αυτόν τον τομέα.

Τα κέρδη που απέφερε η ταινία περιμετρικά από κάθε λογής εμπορική εκμετάλλευση ήταν πολλαπλάσια από τα εισιτήρια, που έκοβε.

Στην πραγματικότητα ο Τζορτζ Λούκας δημιούργησε ένα νέο μοντέλο ώστε μία παραγωγή να φέρνει χρήματα εντός κι εκτός της κινηματογραφικής αίθουσας.

Το Star Wars επεκτάθηκε σε άλλα πεδία, από την τηλεόραση μέχρι τα θεματικά πάρκα.

Οι πρώτες έξι ταινίες της σειράς έφεραν εμπορικά κέρδη ύψους 20 δις δολαρίων εξ ου και οι μεγάλες κινηματογραφικές εταιρίες σπεύδουν να εκμεταλλευτούν τέτοιες επιτυχίες.

Το 2012 η Walt Disney αγόρασε τα δικαιώματα του Star Wars έναντι 4,05 δις δολαρίων και ήρθε μετά την εξαγορά της Pixar και των Marvel Studios.

Το νέο σχήμα δημιούργησε μέχρι και ρεκόρ γκίνες ως της πλέον επιτυχημένης συμφωνίας στην βιομηχανία του κινηματογράφου.

Αυτό το τριπλό σχήμα το 2018 αποτιμάτο σε αξία μεγαλύτερη των 65 δις δολαρίων.

Άνοιξε το Πάρκο Star Wars

Advertisements

Related Posts

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Τι είναι το δίκτυο 5G
Τι είναι το δίκτυο 5G;
Τα smartphone σταθμός για το 5G!
Τα smartphone σταθμός για το 5G!
Επηρεάζει το 5G τις μετεωρολογικές προβλέψεις;
Επηρεάζει το 5G τις μετεωρολογικές προβλέψεις;
Αρέσει σε %d bloggers: