Έρχεται και στην Ελλάδα το Netflix της Disney

Έρχεται και στην Ελλάδα το Netflix της Disney

Έρχεται και στην Ελλάδα το Netflix της Disney: Τον Νοέμβριο και στην Ελλάδα στις οθόνες το «Netflix» της Disney!!!

Χαμός φαίνεται να γίνεται στον χώρο του streaming μιας και η Disney πετώντας ουσιαστικά το γάντι στο Netflix ανακοίνωσε και μάλιστα σε φαντασμαγορική εκδήλωση με άρωμα από Hollywood ότι η δική της ανταγωνιστική υπηρεσία streaming θα ξεκινήσει στις ΗΠΑ και αμέσως σχεδόν στην ΕΕ στις 12 Νοεμβρίου φέτος.

Στην συνέχεια θα λανσαριστεί και σε άλλες χώρες αν και για την ώρα δεν δόθηκαν κάποιες άλλες σχετικές πληροφορίες ή ημερομηνίες…

Στόχος της Disney είναι να μην επιβαρύνει ιδιαίτερα τα νοικοκυριά και να τα δελεάσει να αγοράσουν μια νέα συνδρομή streaming, ακόμη και αν ήδη έχουν κάποια στο Netflix ή σε άλλη εταιρεία.

Ενδεικτική των προθέσεων της Disney είναι και η επιθετική τιμολογιακή πολιτική της μιας και η δική της streaming υπηρεσία με την ονομασία Disney+ θα έχει μηνιαία συνδρομή μόλις 7 δολαρίων, φθηνότερη από το Netflix που ήδη θεωρούνταν σχετικά φθηνό, ενώ για πακέτο ετήσιο η συνδρομή θα κοστίζει 70 δολάρια, δηλαδή πρακτικά θα μας κάνει 2 μήνες δώρο…

H Disney+, που θα είναι απαλλαγμένη διαφημίσεων, θα προσφέρει στους θεατές τις κλασικές και σύγχρονες ταινίες και τηλεοπτικές σειρές της Disney και άλλες παραγωγές (Marvel, Pixar, National Geographic κ.α.), ενώ πρόσφατα εξαγόρασε αντί 70 δισ. δολαρίων τις ταινίες (π.χ. «Avatar») και σειρές (π.χ. “Simpsons“) της 20st Century Fox του Ρούπερτ Μέρντοχ.

Η νέα υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη σε «έξυπνες» τηλεοράσεις, υπολογιστές, ταμπλέτες, παιγνιδομηχανές κ.α.

«Βάζουμε μπροστά μια επιθετική στρατηγική. Πρέπει να είμαστε πολύ σοβαροί», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Disney Μπομπ ‘Αϊγκερ, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς και το BBC.

Η εταιρεία έχει βάλει ως στόχο να προσελκύσει 60 έως 90 εκατομμύρια συνδρομητές και να εμφανίσει κερδοφορία έως το 2024. Σκοπεύει να επενδύσει τουλάχιστον ένα δισεκατομμύριο δολάρια για να χρηματοδοτήσει πρωτότυπες παραγωγές το 2020 και δύο δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2024.

Μερικές νέες ταινίες θα προβάλλονται απευθείας στο Disney+, ενώ άλλες θα παίζονται πρώτα στους κινηματογράφους.

Παράλληλα με το Disney+, η εταιρεία θα προωθήσει διεθνώς την αμερικανική υπηρεσία streaming Hulu (όπου η Disney είναι μέτοχος πλειοψηφίας), η οποία σήμερα έχει 25 εκατομμύρια συνδρομητές, αλλά αναμένεται να παρουσιάσει ζημιές 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων φέτος.

Η Disney στοχεύει οι συνδρομητές της Hulu να φθάσουν τα 40 έως 60 εκατομμύρια το 2024 και έως τότε να έχει καταστεί κερδοφόρα.

Βέβαια, η μάχη του streaming θα γίνει ακόμα πιο ενδιαφέρουσα καθώς περιμένουμε και την είσοδο και άλλων μεγάλων παικτών, όπως για παράδειγμα της Apple με το Apple TV+, αλλά και τα αντίστοιχα project της Warner Media της ΑΤ&Τ.

Πάντως ένα πρόβλημα για το νέο Disney+ προέρχεται από το γεγονός ότι ήδη μεγάλες παραγωγές της Disney παίζουν στο Netflix, φέρνοντας πολλά εκατομμύρια δολάρια στον κολοσσό ψυχαγωγίας, που σημαίνει ότι θα πρέπει να περιμένει να λήξουν τα συμβόλαια δικαιωμάτων για να τα “πάρει” πίσω και να παίζουν αποκλειστικά στην δική της πλατφόρμα.

Επίσης, το Netflix ασφαλώς και δεν παρακολουθεί όλες αυτές τις εξελίξεις στον χώρο του streaming ως απλός θεατής, αλλά βάζει το χέρι βαθιά στην τσέπη επενδύοντας 15 δισεκατομμύρια δολάρια για νέο περιεχόμενο και μεγάλες παραγωγές που θα προστεθούν στην πλατφόρμα του ήδη από φέτος.

Ωστόσο, η Disney που έκοψε από τις ταινίες της το 2018 πάνω από 900 εκατομμύρια εισιτήρια στους κινηματογράφους έβαλε στα ταμεία της πάνω από 7 δισεκατομμύρια δολάρια. Εύκολα γίνεται λοιπόν αντιληπτό ότι το Netflix, το οποίο να τονίσουμε ότι αυξάνει συνεχώς τον δανεισμό του για να προσθέτει νέο περιεχόμενο και να επεκτείνεται στην αγορά, δεν μπορεί να ακολουθήσει αυτά τα νούμερα.

Οπότε… το μεγάλο ερώτημα είναι πόσες συνδρομές σε τέτοιες υπηρεσίες ψυχαγωγίας θα μπορέσει να “αντέξει” ο μέσος καταναλωτής και φυσικά ποια πλατφόρμα θα καταφέρει τελικά να αντεπεξέλθει στην τελική μάχη του streaming…

Κυνηγούν όσους μοιράζονται κωδικούς Netflix

Advertisements

Related Posts

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Ο πρωινός βήχας των καπνιστών θεωρείται νόσος
Ο πρωινός βήχας των καπνιστών θεωρείται νόσος
Πως θα αποφύγετε την μετάδοση του κορονοϊού
Πως θα αποφύγετε την μετάδοση του κορονοϊού;
Πώς επιτίθεται ο κορονοϊός στο ανθρώπινο σώμα
Πώς επιτίθεται ο κορονοϊός στο ανθρώπινο σώμα;
Αρέσει σε %d bloggers: