Ενήλικοι στο δωμάτιο – ανήλικοι στο διαδίκτυο

Ενήλικοι στο δωμάτιο – ανήλικοι στο διαδίκτυο

Ενήλικοι στο δωμάτιο – ανήλικοι στο διαδίκτυο: Τα γίδια της ΝΔ μπαίνουν στο IMDb και καταψηφίζουν το Adults in the Room του Γάβρα χωρίς καν να το έχουν δει και έγιναν περίγελος διεθνώς…

Ο Κώστας Γαβράς είναι ένας από τους σπουδαιότερους Έλληνες σκηνοθέτες όλων των εποχών και πιθανότατα ο σπουδαιότερος εν ζωή.

Το θέμα της νέας του ταινίας όμως, όπως δίχασε στον πραγματικό χρόνο που διαδραματίζονταν τα γεγονότα, φαίνεται να κάνει το ίδιο και ως αποτύπωση τους σε ταινία. Γι’ αυτό και η Ιστορία δεν γράφεται τόσο σύντομα μετά τα γεγονότα.

Η ιστορία μιας χώρας και του λαού της, παγιδευμένων σε ένα δίκτυο εξουσίας: ο φαύλος κύκλος των συναντήσεων του Eurogroup που επέβαλε τη δικτατορία της λιτότητας στην Ελλάδα. Πίσω από τις κλειστές πόρτες, παίζεται μια ανθρώπινη τραγωδία. Μια αρχαία ελληνική τραγωδία στη σύγχρονη εποχή.

Βασισμένο στο βιβλίο «Ενήλικοι στο Δωμάτιο» του Γιάνη Βαρουφάκη που κυκλοφόρησε και στα ελληνικά τον Οκτώβριο του 2017 και αφηγείται το σύντομο χρονικό διάστημα της θητείας του συγγραφέα του στο Υπουργείο Οικονομικών, το νέο – 19ο στη σειρά – φιλμ του Κώστα Γαβρά έκανε την πρεμιέρα του στο 76ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.

Το «Ενήλικοι στο Δωμάτιο» κάνει την πρεμιέρα του με τον πρωταγωνιστή και εμπνευστή του, Γιάνη Βαρουφάκη να βρίσκεται και στην ελληνική Βουλή με το δικό του κόμμα, το Μέρα 25. Αναμφίβολα, η ταινία αναμένεται να δώσει ακόμα μεγαλύτερη δυναμική στο κόμμα παρέχοντας και στον Γιάννη με το ένα “ν” ένα ακόμα όπλο για καλύτερη διείσδυση στο εκλογικό σώμα.

Η ταινία του Κώστα Γαβρά που βασίζεται στο βιβλίο – μαρτυρία του Γιάνη Βαρουφάκη, ούτε επιδιώκει να αποτελέσει ιστορικό ντοκουμέντο, ούτε μοιάζει να ισχυρίζεται πως παίρνει «ίσες αποστάσεις». Πρόκειται για την κινηματογραφική μεταφορά της μαρτυρίας ενός εκ των πρωταγωνιστών των γεγονότων. Βασικά αποτελεί μια ταινία καθαρά μυθοπλασίας και όχι μια ταινία τεκμηρίωσης δηλαδή ντοκιμαντέρ.

Αν και δεν έχει προβληθεί παρά μόνο σε Φεστιβάλ του εξωτερικού, το φιλμ έχει πάνω από 1000 βαθμολογήσεις στο γνωστό IMDb και αρκετές κριτικές, που ασχολούνται με τα ίδια τα πολιτικά γεγονότα και όχι βέβαια με την ταινία, που προφανώς οι χρήστες δεν έχουν δει.

Και όπως ήταν φυσικό μόλις το ελληνικό twitter πήρε χαμπάρι το… γεγονός πήρε φωτιά… Στην συνέχεια δείτε μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά σχόλια…

Στα της ταινίας να πούμε ότι οι ηθοποιοί που πρωταγωνιστούν φέρουν ο καθένας την εθνικότητα που έχει, σύμφωνα με επιθυμία του Κώστα Γαβρά.

Και έτσι έχουμε: ο Χρήστος Λούλης υποδύεται το Γιάνη Βαρουφάκη, ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης τον Αλέξη Τσίπρα, ο Δημήτρης Τάρλοου τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, η Βαλέρια Γκολίνο τη Δανάη Στράτου, η Ζοσιάν Πινσόν την Κριστίν Λαγκαρντ, ο Ούλριχ Τουκούρ τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Στην ταινία παίζουν ακόμη οι Χρήστος Στέργιογλου, Θάνος Τοκάκης, Θέµης Πάνου και οι Νταν Σούρµανς, Ορελιάν Ρεκουάν, Βενσάν Νεµέτ, ο Αυστριακός Κορνίλιους Οµπόνια, ο Δανός Χένρικ Μπιρτς και ο Ιταλός Φραντσέσκο Ακουαρόλι.

Δείτε στην συνέχεια και το σχετικό τρέιλερ…

Brexit The Uncivil War

Advertisements

Related Posts

Το γενετικό προφίλ επηρεάζει την σοβαρότητα του Covid-19
Το γενετικό προφίλ επηρεάζει την σοβαρότητα του Covid-19
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πότε θα κορυφωθεί ο Covid-19 στην Ελλάδα
Πότε θα κορυφωθεί ο Covid-19 στην Ελλάδα;
Εφαρμογή για το μένουμε σπίτι
Εφαρμογή για το μένουμε σπίτι
Αρέσει σε %d bloggers: