Ποια είναι τα 9 αυτοκίνητα που “πλησιάζουν” στην Formula 1;

1. Lexus LFA

01-Cars That Are Closest To F1-Lexus-LFA Πάτησε στους δρόμους ή μάλλον καλύτερα στις… πίστες το 2010 και αναπτύχθηκε από το αγωνιστικό τμήμα Toyota Motorsports το οποίο ήταν υπεύθυνο και για την κατασκευή των κινητήρων που χρησιμοποιήθηκαν από την ιαπωνική ομάδα στην Formula 1. Η LFA φοράει ένα μοτέρ V10 χωρητικότητας 4,8 λίτρων

2. McLaren F1

02-Cars That Are Closest To F1-McLaren-F1 Όπου υπάρχει το όνομα McLaren η σχέση με την Formula 1 είναι σχεδόν δεδομένη. Παρουσιάστηκε το 1992 και ήταν ένα από τα πρώτα μοντέλα που μας πρακτικά μας έφεραν στον κόσμο των εξωτικών supercars και από πλευράς επιδόσεων, όσο και από πλευράς εμφάνισης. Τα μετέπειτα hypercars, όπως Ferrari LaFerrari, Koenigsegg Agera και Bugatti Veyron, ακολουθούν τα χνάρια της McLaren F1.

Το μοτέρ V12, 6.1 λίτρων αλλά και το σασί από ανθρακόνημα στην McLaren F1 σχεδιάστηκαν και αναπτύχθηκαν από το πρόγραμμα Formula 1 της βρετανικής φίρμας.

3. Ferrari 355 F1

03-Cars That Are Closest To F1-355-F1-Berlinetta Όπου υπάρχει το όνομα Ferrari, η σχέση με την Formula 1 δεν μπορεί παρά να είναι φυσικά μεγάλη, ειδικά δε όταν υπάρχει και η κωδική ονομασία F1 δίπλα από την “κανονική” ονομασία του μοντέλου. Παρουσιάστηκε το 1994 για να αντικαταστήσει την 348. Μοτέρ V8 τοποθετημένο στο κέντρο και αμάξωμα σχεδιασμένο από τον Pininfarina με αναβαθμισμένες αεροδυναμικές ιδιότητες και σκοπό του να αποκτήσει μια πιο γήινη οδηγική συμπεριφορά. Αποτελεί ένα από τα πρώτα supercars με paddles για την αλλαγή σχέσης στο κιβώτιο ταχυτήτων που συνδυαζόταν βέβαια και με έναν πολύ γρήγορο συμπλέκτη παρόμοιας τεχνολογίας με αυτόν που χρησιμοποιούσαν τα μονοθέσια της Formula 1 εκείνη την εποχή.

4. Acura NSX

04-Cars That Are Closest To F1-Acura-NSX Η ιαπωνική απάντηση στα εντυπωσιακά και πανίσχυρα supercar των Ferrari και Lamborghini την δεκαετία του 90 ακούει στο όνομα… NSX. Πισωκίνητο, κεντρομήχανο, διθέσιο, με high – tech συστήματα και με ένα μοτέρ V6 εμπνευσμένο από τον μαγικό κόσμο της Formula 1, αλλά και ένα ελαφρύ σασί αλουμινίου, το NSX της Acura, ήταν πολύ μπροστά για την εποχή του. Να θυμίσουμε και το ότι η ανάπτυξη του έγινε με την βοήθεια του αξέχαστου Ayrton Senna… μάλλον δεν χρειάζεται!!! Δείτε το σχετικό: Ο Ayrton Senna… παραδίδει μαθήματα

5. Ariel Atom

05-Cars That Are Closest To F1-Ariel-Atom-3 Αν θέλετε το αυτοκίνητο σας όχι απλά να πλησιάζει τα δεδομένα ενός μονοθεσίου Formula 1 αλλά να μοιάζει κιόλας, τότε η επιλογή ενός Ariel Atom είναι μάλλον η καλύτερη δυνατή. Ελαφρύ με πανίσχυρο μοτέρ V8 και ιπποδύναμη στους 500 ίππους και επιδόσεις άκρως εντυπωσιακές.

6. Ferrari LaFerrari 06-Cars That Are Closest To F1-Ferrari-LaFerrari Όπου υπάρχει το όνομα Ferrari, η σχέση με την Formula 1 δεν μπορεί παρά να είναι φυσικά μεγάλη. Τοποθετείται στην κατηγορία hypercars και μπορεί να συγκριθεί με τις θρυλικές F40, F50 και την Enzo. Σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε από το αγωνιστικό τμήμα στην Formula 1 της ιταλικής φίρμας και περιλαμβάνει τις περισσότερες από τις τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται και από τα μονοθέσια των Ιταλών, προσαρμοσμένες σε κάπως πιο γήινα επίπεδα.

7. BMW E60 M5

07-Cars That Are Closest To F1-BMW-E60-M5 Για τους οδηγούς που επιζητούν ένα αυτοκίνητο εμπνευσμένο από τον κόσμο και τις τεχνολογίες της Formula 1 αλλά σε ένα πολυτελές και λογικό πακέτο η E60 M5 της BMW είναι μάλλον η καλύτερη δυνατή λύση. Λογικό και πολυτελές λοιπόν το πακέτο της E60 M5 αλλά με μια καρδιά… φωτιά και με έμπνευση από την τεχνογνωσία που απέκτησαν οι Βαυαροί από την συνεργασία τους με τις ομάδες Formula 1 των Sauber και Williams F1.

8. McLaren P1

08-Cars That Are Closest To F1-McLaren-P1 Ο πλησιέστερος ανταγωνιστής της LaFerrari. Δείτε περισσότερα στο: Δοκιμάζοντας το κόκπιτ της McLaren P1

9. Jaguar XKR Silverstone

09-Cars That Are Closest To F1-Jaguar-XKR-SΔείτε το: Jaguar XKR-S: Ο πιο γρήγορος Ιαγουάρος ever…

Related Posts

Τι θα γίνει με τα τέλη κυκλοφορίας 2020
Τι θα γίνει με τα τέλη κυκλοφορίας 2020;
Πως ταράζει ξανά τα νερά η Amazon
Πως ταράζει ξανά τα νερά η Amazon;
Φορτηγό παράγει ενέργεια αντί να καταναλώνει
Φορτηγό παράγει ενέργεια αντί να καταναλώνει
Μάχη για να μην αυξηθούν τα τέλη κυκλοφορίας
Μάχη για να μην αυξηθούν τα τέλη κυκλοφορίας
Αρέσει σε %d bloggers: