Στο τραπέζι ο ακατάσχετος τραπεζικός λογαριασμός στις επιχειρήσεις

Στο τραπέζι των συζητήσεων του ΥΠΟΙΚ ο ακατάσχετος τραπεζικός λογαριασμός στις επιχειρήσεις…

Κάθε επιχείρηση, η οποία υποχρεωτικά θα πρέπει να διαθέτει μηχάνημα POS, θα δηλώσει έναν ειδικό ακατάσχετο τραπεζικό λογαριασμό

Σύσκεψη Τσακαλώτου-Αλεξιάδη-Πιτσιλή με φορείς της αγοράς για τον ακατάσχετο λογαριασμό των επιχειρήσεων πρόκειται να διεξαχθεί την Τετάρτη. Στη σύσκεψη με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θα δώσει το παρών και η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου.

Το σχέδιο προβλέπει ότι κάθε επιχείρηση, η οποία υποχρεωτικά θα πρέπει να διαθέτει μηχάνημα POS, θα δηλώσει έναν ειδικό ακατάσχετο τραπεζικό λογαριασμό.

Στον λογαριασμό αυτό θα μπαίνουν αυτόματα όλες οι εισπράξεις από POS και τραπεζικές συναλλαγές και με πάγια εντολή κάθε μήνα θα πληρώνονται κατά προτεραιότητα οι οφειλές προς την Εφορία (ΦΠΑ, φόρος μισθωτών υπηρεσιών, ρυθμίσεις δόσεων), τα ασφαλιστικά ταμεία, οι λογαριασμοί ΔΕΚΟ, οι μισθοί των εργαζομένων και οι προμηθευτές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που αναμένεται να παρουσιάσει η ΕΣΕΕ στη σύσκεψη, η άμεση καθιέρωση ακατάσχετου λογαριασμού θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση των δημοσίων εσόδων κατά 1,3 – 1,7 δισ. ευρώ έως τα τέλη του έτους, καθώς θα έβαζε φρένο στη δημιουργία νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών σε Εφορία και ασφαλιστικά ταμεία.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν Τα Νέα, αν και τη δημιουργία ακατάσχετου λογαριασμού υποστηρίζει το επιτελείο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, από την άλλη όμως, οι δανειστές, διατηρούν τις ενστάσεις τους διαβλέποντας ενδεχομένως κάποια χαρακτηριστικά αμνηστίας στην εν λόγω ρύθμιση.

Related Posts

Παραβίαση και του GDPR από Φορτσάκη της ΝΔ
Παραβίαση και του GDPR από Φορτσάκη της ΝΔ
Κόψτε συντάξεις - βάρος οι κρατικές επιχειρήσεις
Κόψτε συντάξεις – βάρος οι κρατικές επιχειρήσεις
Επίθεση πολιτευτή ΝΔ σε επιθεωρητή του ΣΕΠΕ
Επίθεση πολιτευτή ΝΔ σε επιθεωρητή του ΣΕΠΕ
Καλά λόγια από ΝΔ για Συριζαίο
Καλά λόγια από ΝΔ για Συριζαίο
Αρέσει σε %d bloggers: