Οι καλύτερες χώρες για να κάνεις… business!!!

Ποιες είναι οι χώρες με το καλύτερο επιχειρηματικό περιβάλλον για να κάνεις… μπίζνες;

Οι χώρες της κεντρικής και της βόρειας Ευρώπης κυριαρχούν στον τομέα του επιχειρείν, σύμφωνα με έρευνα του Wharton University και της εταιρείας Y&R. Όμως, πρώτη στη λίστα έρχεται μια χώρα της κεντρικής Αμερικής, γνωστή βέβαια και για τις… offshore της!!!

Η έρευνα κατατάσσει 80 χώρες σε διάφορους τομείς όπως η ποιότητα ζωής, η επιχειρηματικότητα, η οικονομική και πολιτική δύναμη και βέβαια στο πόσο δεκτική είναι η κάθε χώρα στις επιχειρήσεις.

Ο δείκτης για την υποδοχή των επιχειρήσεων στηρίζεται σε πολλούς παράγοντες όπως:

  • το κόστος παραγωγής,
  • τα επίπεδα της γραφειοκρατίας,
  • η φορολογία
  • και τα επίπεδα της διαφθοράς.

Στον τομέα της επιχειρηματικότητας η Ελλάδα όπως ήταν μάλλον αναμενόμενο βρίσκεται αρκετά χαμηλά και συγκεκριμένα στο νούμερο 57 της σχετικής λίστας.

Αν και στην γενικότερη κατάταξη η χώρα μας βρίσκεται πολύ πιο ψηλά και μάλιστα στην 29η θέση.

Ποιες είναι, όμως, οι χώρες με το καλύτερο επιχειρηματικό περιβάλλον;

10Ολλανδία

Οι ισχυρές πρακτικές διαφάνειας της ολλανδικής κυβέρνησης και ο τρόπος λειτουργίας του κράτους τοποθετούν την Ολλανδία στην 10η θέση της κατάταξης.

9

Όπως και οι περισσότερες σκανδιναβικές χώρες η Νορβηγία επιβάλει τους από τους πιο σκληρούς φόρους στον κόσμο. Παρόλα αυτά η διαφάνεια της χώρας και η έλλειψη διαφθοράς την τοποθετεί στην ένατη θέση του δείκτη.

8Νέα Ζηλανδία

Πρόκειται για μια χώρα με ισχυρή τουριστική βιομηχανία και με έντονα εξαγωγικό πρωτογενή τομέα. Όπως και η Νορβηγία τοποθετείται ψηλό στον δείκτη λόγω της διαφάνειας και της έλλειψης διαφθοράς.

7Καναδάς

Είναι η μοναδική χώρα της Βόρειας Αμερικής στο top-10 λόγω του υψηλού επιπέδου της βιομηχανίας.

6Σουηδία

Όπως και στη Νορβηγία η φορολογία των επιχειρήσεων είναι υψηλή. Ωστόσο, αυτό αντισταθμίζεται από την διαφάνεια και την έλλειψη διαφθοράς.

5Φινλανδία

Η χώρα ακολουθεί το ίδιο «μοντέλο» με την Νορβηγία και τη Σουηδία με ελάχιστη διαφθορά και πλήρης διαφάνεια.

4Δανία

Άλλη μια χώρα της Β. Ευρώπης στη λίστα. Και εδώ μηδενική διαφθορά, υψηλή διαφάνεια καθώς τη Κοπεγχάγη που αποτελεί οικονομικό και βιομηχανικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής.

3Ελβετία

Θεωρείται η «καλύτερη χώρα στον κόσμο» από την έρευνα και βέβαια δεν θα μπορούσε να λείπει και από τον σχετικό δείκτη.

2Λουξεμβούργο

Το μικροσκοπικό κρατίδιο θεωρείται «φορολογικός παράδεισος» για τις επιχειρήσεις προσφέροντας την πιο ανταγωνιστική φορολογία καθώς και τα παραδοσιακά προτερήματα μιας ανεπτυγμένης ευρωπαϊκής οικονομίας.

1Παναμάς

Είναι ίσως ο μεγαλύτερος «φορολογικός παράδεισος» του κόσμου. Ο Παναμάς παίρνει 10 στα 10 στον τομέα της φορολογίας αλλά η διαφθορά είναι πολύ πιο υψηλή εκεί από ότι σε άλλες χώρες της λίστας.

Με πληροφορίες από insider.gr

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Πόσο θα κοστίζει το iPhone 8 στην Ελλάδα
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Κι όμως το σεξ έχει σχέση και με την μνήμη!!!
Τι κάνουν με τα χαλιά του ΙΚΕΑ στο Game of thrones;