Έρχεται ο «επαγγελματικός λογαριασμός», πως θα συνδέεται με τα τερματικά POS;

Θέμα ημερών είναι η έκδοση της απόφασης του υπουργείου Οικονομικών με την οποία θα ορίζονται και οι διαδικασίες για την δήλωση ενός επαγγελματικού λογαριασμού, σε κάποιο τραπεζικό ίδρυμα, από κάθε επαγγελματία (φυσικό πρόσωπο).

Ο λογαριασμός αυτός, ο οποίος προβλέπεται στον πρόσφατο φορολογικό νόμο, θα είναι δεσμευτικός ως προς τις εισροές (έσοδα) του επαγγελματία. Δηλαδή στον λογαριασμό αυτόν, υποχρεωτικά, θα εισρέουν τα έσοδα από την επαγγελματική δραστηριότητα ενός γιατρού ή μηχανικού αλλά θα μπορεί να τον χρησιμοποιεί για οποιαδήποτε δαπάνη του.

Η δημιουργία του λογαριασμού για τους επιτηδευματίες θα είναι υποχρεωτική.

Παρά τις αρχικές προθέσεις της κυβέρνησης για προστασία αυτού του λογαριασμού από κατασχέσεις, οι διατάξεις για τον λεγόμενο ακατάσχετο λογαριασμό ουδέποτε έφτασαν στη Βουλή. Κόπηκαν νωρίτερα, στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, θεωρεί ότι η δημιουργία του ειδικού επαγγελματικού λογαριασμού, είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για να πετύχει το πλαστικό χρήμα και να επιτευχθεί η αύξηση των εσόδων του Δημοσίου και η εξυπηρέτηση των πολιτών και των επιχειρήσεων.

Δεν είναι τυχαίο ότι με την ίδια απόφαση για τον επαγγελματικό λογαριασμό θα έρθει και η διάταξη που θα ορίζει τους πρώτους 12 κλάδους της αγοράς οι οποίοι υποχρεωτικά ως 30 Ιουνίου 2017 θα πρέπει να χρησιμοποιούν POS στις συναλλαγές τους με τους πολίτες. Δείτε το σχετικό: Ποιες επιχειρήσεις πρέπει να βάλουν υποχρεωτικά POS;

Με την υποχρεωτική εφαρμογή POS στην αγορά που αποσκοπεί στην διεύρυνση των ηλεκτρονικών συναλλαγών και τη δημιουργία του επαγγελματικού λογαριασμού το υπουργείο Οικονομικών, φιλοδοξεί να διευρύνει το οπλοστάσιο του στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής.

Related Posts

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Έμμεση παράταση για τις 120 δόσεις στα ταμεία
Έμμεση παράταση για τις 120 δόσεις στα ταμεία;
Στο 17% η ανεργία τον Ιούνιο
Στο 17% η ανεργία τον Ιούνιο
Σε χαμηλό οκταετίας η ανεργία
Σε χαμηλό οκταετίας η ανεργία
Αρέσει σε %d bloggers: