800 εκατ.€ για την ενίσχυση της καινοτόμου επιχειρηματικότητας

800 εκατ.€ για την καινοτόμο επιχειρηματικότητα μέσα από νέα προγράμματα χρηματοδοτικής ενίσχυσης επιχειρήσεων

Νέα προγράμματα χρηματοδοτικής ενίσχυσης επιχειρήσεων, συνολικού προϋπολογισμού περί τα 800 εκατ. ευρώ, προαναγγέλλει ο υφυπουργός Οικονομίας, αρμόδιος για το ΕΣΠΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

Όπως αναφέρει σε συνέντευξή του στην «Ημερησία του Σαββάτου», το επόμενο χρονικό διάστημα θα ανακοινωθούν δράσεις που θα αφορούν στην ανάπτυξη συνεργασιών και δικτύωσης για τη στήριξη της καινοτόμου επιχειρηματικότητας, καθώς και δράσεις για την αναβάθμιση επαγγελματικών προσόντων αυτοαπασχολουμένων.

Σημειώνει, συγκεκριμένα, πως σύντομα θα δημοσιοποιηθούν δράσεις, συνολικού ποσού 150 εκατ. ευρώ, για την ίδρυση νέων τουριστικών επιχειρήσεων και τη στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων που απασχολούν πάνω από 50 άτομα.

Θα προκηρυχθούν, επίσης, δράσεις για την ενίσχυση κοινωνικών και συνεταιριστικών σχημάτων, σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας, συνολικού προϋπολογισμού 136 εκατ. ευρώ, ενώ από το πρόγραμμα Περιβάλλοντος και Μεταφορών προετοιμάζονται, ακόμα, δράσεις ύψους περίπου 500 εκατ. ευρώ.

Για τις τέσσερις πρώτες δράσεις επιχειρηματικότητας του νέου ΕΣΠΑ που προκηρύχθηκαν πρόσφατα, ο κ. Χαρίτσης αναφέρει ότι στον πρώτο κύκλο οι ωφελούμενοι υπολογίζονται σε τουλάχιστον 6.500 – 10.500.

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Αρνητικό ρεκόρ 5ετίας στις απολύσεις τον Ιούλιο
Αρνητικό ρεκόρ 5ετίας στις απολύσεις τον Ιούλιο
Εγγύηση απασχόλησης οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις
Εγγύηση απασχόλησης οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις
Τι λέει ο ΣΕΒ για τους μισθούς
Τι λέει ο ΣΕΒ για τους μισθούς;
Πανηγύρια της ΝΔ για τα voucher του ΣΥΡΙΖΑ
Πανηγύρια της ΝΔ για τα voucher του ΣΥΡΙΖΑ
Αρέσει σε %d bloggers: