Ζημιές για την Airbus το 2019

Ζημιές για την Airbus το 2019

Ζημιές για την Airbus το 2019: Χρονιά αναταράξεων ήταν το 2019 για τον κορυφαίο κατασκευαστή αεροσκαφών της Ευρώπης

Γιατί έκλεισε με ζημιές για την Airbus το 2019;

Κυρίως εξαιτίας του «τσουχτερού» εξωδικαστικού διακανονισμού με τις αρχές της Γαλλίας, της Βρετανίας και των Ηνωμένων Πολιτειών…

Από το ρεκόρ πωλήσεων στο… κόκκινο!!!

Παρόλο που η Airbus κατέγραψε ρεκόρ πωλήσεων, τα αποτελέσματά της βρέθηκαν «στο κόκκινο», κυρίως εξαιτίας του «τσουχτερού» εξωδικαστικού διακανονισμού με τις αρχές της Γαλλίας, της Βρετανίας και των Ηνωμένων Πολιτειών που κατηγορούσαν την εταιρεία για δωροδοκίες και διαφθορά.

Κατά συνέπεια, ενώ τα λειτουργικά έσοδα της Airbus άγγιξαν τα 7 δισεκατομμύρια ευρώ, μετά από μια σειρά απρόβλεπτων δαπανών η εταιρεία κατέγραψε τελικώς ζημία ύψους 1,36 δισ. ευρώ.

Στόχος της Airbus να αφήσει πίσω το “κακό” παρελθόν κοιτάζοντας το μέλλον

Ο διευθύνων σύμβουλος δήλωσε ότι στόχος της Airbus είναι να βάλει πίσω της τις κακές πρακτικές του παρελθόντος.

«Πέρυσι αντιμετωπίσαμε κάποιες σημαντικές προκλήσεις. Καταρχάς, τη συμμόρφωση. Τον περασμένο μήνα φτάσαμε σε τελική συμφωνία με τις γαλλικές, τις αμερικανικές και τις βρετανικές αρχές για τις έρευνες στην Airbus. Συμφωνήσαμε να καταβάλουμε πρόστιμα ύψους 3,6 δισεκατομμυρίων ευρώ, συν τους τόκους και τα έξοδα. Αυτό είναι το τίμημα γι’ αυτές τις πρακτικές του παρελθόντος και για να προχωρήσουμε μπροστά», είπε χαρακτηριστικά ο Γκιγιόμ Φορί.

Μέσα στο 2019 η εταιρεία παρέδωσε 14 από τα μεταγωγικά αεροσκάφη A400m. Όμως το πρόγραμμα αντιμετωπίζει προβλήματα, με κυριότερο το γερμανικό εμπάργκο πωλήσεων στη Σαουδική Αραβία.

«Συνολικά, τα πρόστιμα από τις συμφωνίες και αυτά τα επιπλέον έξοδα για το A400m ώθησαν τα αποτελέσματα του 2019 σε καθαρή ζημία, κάτι που θα επηρεάσει σημαντικά την ελεύθερη ταμειακή ροή το 2020. Φυσικά και δεν μας ικανοποιεί αυτό», πρόσθεσε ο Φορί.

Κοιτάζοντας μπροστά, η Airbus διαμηνύει ότι το 2020 θα επικεντρωθεί σε λειτουργικές και οικονομικές βελτιώσεις.

Ελπίδα για το τέλος του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ – ΕΕ

Επίσης, ελπίζει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα καταφέρουν να λύσουν την εμπορική διαμάχη που θα μπορούσε να βλάψει περαιτέρω τον κλάδο της αεροπλοΐας και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

Τέλος στα φθηνά αεροπορικά εισιτήρια;

Με πληροφορίες από euronews

Advertisements

Related Posts

Γυμναστική στο μπαλκόνι
Γυμναστική στο μπαλκόνι
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
5 τροφές που κατατροπώνουν το λίπος
5 τροφές που κατατροπώνουν το λίπος
Το Discovery Channel παρουσιάζει τον χυμό πορτοκαλιού
Το Discovery Channel παρουσιάζει τον χυμό πορτοκαλιού
Αρέσει σε %d bloggers: