Υποχρεωτική η ασφάλιση και στα ακινητοποιημένα ΙΧ

Υποχρεωτική η ασφάλιση και στα ακινητοποιημένα ΙΧ

Υποχρεωτική η ασφάλιση και στα ακινητοποιημένα ΙΧ: Υποχρεωτική καθίσταται η ασφάλιση του αυτοκινήτου ακόμα και όταν είναι σε ακινησία

Υποχρεωτική καθίσταται η ασφάλιση του αυτοκινήτου ακόμα και όταν είναι σε ακινησία και ο κάτοχός του δεν σκοπεύει να το κυκλοφορήσει, σύμφωνα με απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

Η απόφαση ελήφθη μετά προσφυγή κατόχου αυτοκινήτου στην Πορτογαλία το οποίο ενώ ήταν σε ακινησία, ο γιος της το έθεσε σε κυκλοφορία με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο ίδιος, καθώς και δύο άτομα που επέβαιναν σε αυτό.

Το επικουρικό κεφάλαιο της Πορτογαλίας αποζημίωσε τους παθόντες και στράφηκε δικαστικά κατά της κατόχου για να πληρώσει τα σχετικά ποσά αποζημίωσης.

Υποχρεωτική η ασφάλιση και στα ακινητοποιημένα ΙΧ

Εκείνη προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και το οποίο αποφάνθηκε πως «όχημα το οποίο δεν έχει αποσυρθεί επισήμως από την κυκλοφορία και είναι σε λειτουργική κατάσταση πρέπει να καλύπτεται από ασφάλιση της αστικής ευθύνης που προκύπτει από την κυκλοφορία αυτοκινήτων οχημάτων, ακόμη και αν ο κύριός του, ο οποίος δεν προτίθεται πλέον να το οδηγήσει, έχει επιλέξει να το σταθμεύσει σε ιδιόκτητο οικόπεδο.

Τα κράτη μέλη μπορούν να προβλέπουν ότι, όταν το πρόσωπο που είχε υποχρέωση ασφαλίσεως της αστικής ευθύνης που προκύπτει από την κυκλοφορία του εμπλεκόμενου σε ατύχημα οχήματος έχει παραβεί την υποχρέωση αυτή, ο εθνικός οργανισμός αποζημιώσεως μπορεί να στραφεί κατά του προσώπου αυτού, παρότι αυτό δεν υπέχει αστική ευθύνη για το ατύχημα».

Πρόστιμο 150 ευρώ σε όσους δεν πέρασαν ΚΤΕΟ

Οδηγίες για τα τέλη κυκλοφορίας με το μήνα

Related Posts

Πραγματική - διαφημιζόμενη ταχύτητα internet
Πραγματική – διαφημιζόμενη ταχύτητα internet
Τεράστια μισθολογική διαφορά ανδρών – γυναικών
Τεράστια μισθολογική διαφορά ανδρών – γυναικών
Κίνδυνοι που απειλούν την ασφάλεια του παιδιού
Κίνδυνοι που απειλούν την ασφάλεια του παιδιού
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Αρέσει σε %d bloggers: