Τρελά πρόστιμα για τα αδήλωτα Airbnb's

Τρελά πρόστιμα για τα αδήλωτα Airbnb’s

Τρελά πρόστιμα για τα αδήλωτα Airbnb’s: Πρόστιμα από 5 έως 100 χιλιάδες ευρώ για βραχυχρόνιες μισθώσεις που δεν δηλώνονται στην ΑΑΔΕ

Μεγάλα πρόστιμα από 5.000 ευρώ έως και 100.000 ευρώ προβλέπει το φορολογικό νομοσχέδιο προς τους διαχειριστές ψηφιακής πλατφόρμας βραχυχρόνιων μισθώσεων, στην περίπτωση που δεν παρέχουν πληροφορίες που τους ζητά η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων ΑΑΔΕ σχετικά με ιδιοκτήτες ακινήτων που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα για την βραχυχρόνια μίσθωση του ακινήτου τους.

Ειδικότερα στο φορολογικό νομοσχέδιο προβλέπεται η δυνατότητα της Φορολογικής Διοίκησης να ζητά εντός προθεσμίας, με έγγραφο ή ηλεκτρονικό αίτημα, από κάθε διαχειριστή ψηφιακής πλατφόρμας, η οποία δραστηριοποιείται στην οικονομία του διαμοιρασμού, ανεξάρτητα από το εάν αυτή έχει μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα ή όχι οποιαδήποτε πληροφορία ή στοιχείο σχετικά με πρόσωπα που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα ως πωλητές (ιδιοκτήτες ακινήτων), για τα οποία προκύπτουν ή μπορεί να προκύψουν φορολογικές υποχρεώσεις στην Ελλάδα.

Πρόστιμα από 30 έως 100 χιλιάδες ευρώ στον πάροχο του διαδικτύου

Όπως διευκρινίζεται στο νομοσχέδιο, τα πρόστιμα στην περίπτωση μη συμμόρφωσης μπορούν να ανέλθουν από 30.000 μέχρι και 100.000 ευρώ για τον πάροχο υπηρεσιών διαδικτύου.

Ακόμη και μαύρο θα πέφτει στα σχετικά site αν αρνηθούν να δώσουν τα στοιχεία όσων έχουν εισόδημα από βραχυχρόνιες ενοικιάσεις κατοικιών.
Πρόστιμα από 5.000 έως και 30.000 ευρώ στους ιδιοκτήτες ακινήτων

Για άλλες κατηγορίες, όπως ιδιοκτήτες ακινήτων, φυσικά ή νομικά πρόσωπα που ενοικιάζουν ακίνητα μέσω βραχυχρόνιων μισθώσεων τύπου Aibnb, εφόσον δεν παρέχουν πληροφορίες που τους ζητά η ΑΑΔΕ, προβλέπονται πρόστιμα από 5.000 έως και 30.000 ευρώ.

Κίνηση «Ματ» της εφορίας σε αδήλωτα εισοδήματα από Airbnb

Το μεγάλο μπλόκο στα αδήλωτα εισοδήματα από Airbnb και άλλες πλατφόρμες επιχειρεί το υπουργείο Οικονομικών με διατάξεις που κατατέθηκαν στη Βουλή με το φορολογικό νομοσχέδιο.

Ακόμη και μαύρο θα πέφτει στα σχετικά site αν αρνηθούν να δώσουν τα στοιχεία όσων έχουν εισόδημα από βραχυχρόνιες ενοικιάσεις κατοικιών.


  • Το fygamediakopes.gr παρέχει στα μέλη του πρόσβαση σε ένα δίκτυο με περισσότερα από 700.000 ξενοδοχεία σε όλον τον κόσμο σε τιμές χονδρικής.
  • Τα μέλη του fygamediakopes.gr δεν επιβαρύνονται με προμήθεια για τις κρατήσεις που πραγματοποιούν μέσα από το δίκτυο για ξενοδοχεία, αεροπορικά εισιτήρια, ενοικιάσεις αυτοκινήτων και άλλες υπηρεσίες.
  • Οι υπηρεσίες του fygamediakopes.gr παρέχονται στα μέλη του μέσα από τις κάρτες μέλους οι οποίες έχουν 3μηνη, 6μηνη ή ετήσια διάρκεια και κοστίζουν από 35,80€ μέχρι 55,80€ με εξαίρεση την trial κάρτα μέλους που παρέχεται δωρεάν. 

Τα πάνω κάτω στην φορολογία των Airbnb

Advertisements

Related Posts

Ανοίγουν λέσχες καπνού παντού
Ανοίγουν λέσχες καπνού παντού
Για το τζάκι ισχύει ότι και για το κάπνισμα
Για το τζάκι ισχύει ότι και για το κάπνισμα
Εναλλακτική και
Εναλλακτική και “πράσινη” λύση τα ενεργειακά τζάκια
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Αρέσει σε %d bloggers: