Το ελληνικό real estate αλλάζει level

Το ελληνικό real estate αλλάζει level

Το ελληνικό real estate αλλάζει level: Ποια είναι τα νέα προϊόντα που ανεβάζουν level το ελληνικό real estate;

Πλέον μετά από καθυστερήσεις πολλών ετών η ελληνική αγορά ακινήτων έχει αρχίσει να εμπλουτίζεται με προϊόντα νέας γενιάς, όπως για παράδειγμα η ανάπτυξη τουριστικών ακινήτων που συνδυάζουν τόσο μικρά ξενοδοχεία υψηλών προδιαγραφών, όσο και lux κατοικιών σε παραθαλάσσιες περιοχές. Και όλη αυτή η τάση εμφανίζεται σε όλη την χώρα… από το Ιόνιο, τις Κυκλάδες μέχρι τα Δωδεκάνησα, την Αθήνα και φυσικά την Κρήτη.

Αν και η νέα τάση των κατοικιών οι οποίες φέρουν την επωνυμία ενός γνωστού ξενοδοχειακού brand μόλις έκανε την εμφάνισή του στην εγχώρια αγορά, με τον όγκο των νέων αναπτύξεων να παραμένει ακόμη χαμηλός, την επόμενη διετία αναμένεται να ξεκινήσουν μεγάλες επενδύσεις στον εν λόγω τομέα, συνολικού ύψους άνω των 2,6 δισ. ευρώ!!!

Σε μια πολύ ευνοϊκή συγκυρία για τον ελληνικό τουρισμό, στόχος των ξένων και Ελλήνων κατασκευαστών και ξενοδόχων είναι η προσέλκυση επενδυτών πολύ υψηλού εισοδηματικού επιπέδου και ήδη η πορεία και το ύψος των πωλήσεων των υφιστάμενων project δείχνουν ότι υπάρχει μέλλον και μάλιστα με πολύ θετικές προσδοκίες αλλά και με κινήσεις που φέρνουν αποτελέσματα στο άμεσο μέλλον

Πώληση ακόμα και από τα σχέδια!!!

Το εντυπωσιακό δεδομένο είναι ότι για παράδειγμα στην περίπτωση των σουπερ λουξ κατοικιών Navarino Residences ήδη οι μισές κατοικίες έχουν πουληθεί από τα… σχέδια!!!

Πρόκειται για πολυτελείς ιδιωτικές κατοικίες οι οποίες αναπτύσσονται στο Navarino Dunes, την πρώτη περιοχή της Costa Navarino, σε μια από τις ομορφότερες παραθαλάσσιες τοποθεσίες της Μεσογείου.

Το μέγεθος των κατοικιών κυμαίνεται από 400 έως 1.400 τ.μ. σε οικόπεδα 1.500 έως 3.000 τ.μ. και κατασκευάζονται σε συνεργασία με διακεκριμένα αρχιτεκτονικά γραφεία της Μεσογείου.

Οι ιδιοκτήτες των σπιτιών θα απολαμβάνουν υπηρεσίες διαχείρισης υψηλού επιπέδου, σε συνδυασμό με άμεση και προνομιακή πρόσβαση σε όλες τις εγκαταστάσεις και υπηρεσίες του resort.

Τεράστιο επενδυτικό ενδιαφέρον και στην Κρήτη

Για την περίπτωση της Κρήτης αξίζει να αναφέρουμε το παράδειγμα της Mirum Hellas, εταιρείας συμφερόντων του Pώσου επενδυτή ακινήτων Bιτάλι Mπορίσοφ, η οποία αναμένεται το 2020 να ξεκινήσει την κατασκευή του Elounda Hills, ενός σύνθετου τουριστικού καταλύματος στην περιοχή της Ελούντας αξίας άνω των 400 εκατ. ευρώ.

Πέρα όμως από την ανάπτυξη της ξενοδοχειακής αυτής μονάδας 5 αστέρων, είναι και η δημιουργία τουριστικών κατοικιών, οι οποίες θα πωλούνται σε τιμές από 250.000 ευρώ μέχρι 2 εκατ. ευρώ.

Boutique hotels… η νέα μόδα στην Κρήτη

Και μέσα σε όλα αυτά, ειδικά για την περίπτωση της Κρήτης και συγκεκριμένα του Ηρακλείου θα πρέπει να προσθέσουμε και το μεγάλο ενδιαφέρον, αλλά και την τάση που έχει δημιουργηθεί τελευταία, σχετικά με την ανάπτυξη μικρών πολυτελών ξενοδοχείων με όχι περισσότερα από 20-30 δωμάτια και μάλιστα σε περιοχές εντός πόλης και συγκεκριμένα περιμετρικά των ιστορικών ενετικών τειχών.

Ενώ και το επενδυτικό ενδιαφέρον δεν περιορίζεται μόνο σε τοπικούς δυνατούς παίκτες της αγοράς αλλά και σε ξένα επενδυτικά σχήματα με ισχυρή παρουσία στο εξωτερικό…

Συνεχίζεται η ανάκαμψη στην αγορά ακινήτων

Ευκαιρία η Ελλάδα για το τουριστικό real estate

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Πραγματική - διαφημιζόμενη ταχύτητα internet
Πραγματική – διαφημιζόμενη ταχύτητα internet
Κίνδυνοι που απειλούν την ασφάλεια του παιδιού
Κίνδυνοι που απειλούν την ασφάλεια του παιδιού
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Ο δικός μου ο μπαμπάς
Ο δικός μου ο μπαμπάς
Αρέσει σε %d bloggers: