Τι είναι πάλι το Cyber Monday;

Τι είναι πάλι το Cyber Monday; Έρχεται και το Cyber Monday για να «ικανοποιήσει» τους καταναλωτές που έχουν αδυναμία στο να ψωνίζουν μέσω διαδικτύου!!!

Η Black Friday άφησε μάλλον ικανοποιημένους καταναλωτές και επιχειρήσεις καθώς δημιουργήθηκαν ουρές μέσα και έξω από τα εμπορικά καταστήματα.

Σήμερα όμως έρχεται η Cyber Monday για να «ικανοποιήσει» τους καταναλωτές που έχουν αδυναμία στο να ψωνίζουν μέσω διαδικτύου.

Η Cyber Monday είναι ακόμη μία μέρα κατά την οποία τα καταστήματα προχωρούν σε εκπτώσεις και προσφορές στην προσπάθειά τους να προσελκύσουν πελάτες και να αυξήσουν τον τζίρο τους.

Όμως σε αυτή την περίπτωση δεν πρόκειται να δούμε εικόνες αντίστοιχες με αυτές της Μαύρης Παρασκευής, με ανθρώπους να συνωστίζονται στα εμπορικά καταστήματα προκειμένου να κάνουν τις αγορές τους, καθώς πρόκειται για μια ημέρα κατά την οποία οι προσφορές ισχύουν αποκλειστικά για αγορές που θα γίνουν από ηλεκτρονικά καταστήματα.

Η αφετηρία της Cyber Monday είναι κοινή με εκείνην της Black Friday, καθώς αμφότερες έχουν αμερικανικές ρίζες, όμως είναι ένα φαινόμενο αρκετά πιο πρόσφατο, μιας και έκανε πρεμιέρα το 2005.

Επίσης, η Cyber Monday γίνεται τη Δευτέρα μετά την Ημέρα των Ευχαριστιών.

Σε γενικές γραμμές συζητάμε για προσφορές από μικρότερα καταστήματα και επιχειρήσεις που δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τα πολυκαταστήματα και τις πολυεθνικές επιχειρήσεις τη Black Friday.

Τον όρο δημιούργησε το 2005 η Ellen Davis, αντιπρόεδρος του National Retail Federation.

Σήμερα ο όρος Cyber Monday χρησιμοποιείται στις εξής χώρες: Αργεντινή, Γερμανία, Δανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιαπωνία, Ιρλανδία, Καναδάς, Κίνα, Κολομβία, Νορβηγία, Ολλανδία, Ουγκάντα, Πορτογαλία, Σουηδία, και Χιλή.

Τα τελευταία δύο χρόνια, όλο και περισσότερες ελληνικές επιχειρήσεις συμμετέχουν στη Black Friday και τη Cyber Monday με περιορισμένης διάρκειας προσφορές.

Τιμές πριν το Black Friday

Τι αγοράζουν οι Έλληνες online την Black Friday;

 

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Καταργεί τα likes το Facebook
Καταργεί τα likes το Facebook
Τι θα γίνει με τα τέλη κυκλοφορίας 2020
Τι θα γίνει με τα τέλη κυκλοφορίας 2020;
Τροφές που προστατεύουν από άνοια και Αλτσχάιμερ
Τροφές που προστατεύουν από άνοια και Αλτσχάιμερ
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Αρέσει σε %d bloggers: