Θα γίνει και φέτος της… Black Friday!!!

Πότε αναμένεται να πραγματοποιηθεί για δεύτερη φορά στην Ελλάδα το… ξενόφερτο project”Black Friday”;

Τα τελευταία χρόνια, σχεδόν όλοι μας έχουμε ακούσει πλέον τον όρο “Black Friday”, παρά το γεγονός ότι δεν ζούμε στις Ηνωμένες Πολιτείες απ’ όπου και ξεκίνησε ο σχετικός θεσμός. Ας δούμε το γιατί, ξεκινώντας από τα βασικά: Τι είναι και γιατί εορτάζεται η “Black Friday”;

Παραδοσιακά, στις Ηνωμένες Πολιτείες, εορτάζεται η “Ημέρα των Ευχαριστιών”, γνωστή ως “ThanksGiving”.

Πρόκειται για μία ημέρα, κατά την οποία ο κόσμος γιορτάζει όλα όσα έφερε ο χρόνος που περνάει σιγά-σιγά, και ετοιμάζεται να υποδεχθεί αυτόν που έρχεται.

Αυτή η γιορτή πραγματοποιείται την 4η Πέμπτη κάθε Νοέμβρη, και έτσι, η Παρασκευή που ακολουθεί (Black Friday), θεωρείται ή αρχή της Χριστουγεννιάτικης περιόδου.

Έτσι λοιπόν, τα καταστήματα πραγματοποιούν προσφορές και μοναδικές εκπτώσεις, και γενικά δημιουργείται ένα εορταστικό κλίμα με προϊόντα σε κυριολεκτικά μοναδικές τιμές. Μάλιστα, οι καταναλωτές πιάνουν σειρά από νωρίς ώστε να προλάβουν τα διάφορα “κελεπούρια”.

black-friday

Τα έσοδα από τις πωλήσεις αυτής της περιόδου, ήταν παραδοσιακά τα σημαντικότερα της χρονιάς, με αποτέλεσμα τα καταστήματα να καταγράφουν κέρδη, έχοντας “μαύρο” το τελικό αποτέλεσμα του ισολογισμού τους (το γνωστό “bottomline”), το οποίο αντιστοιχεί σε θετικό πρόσημο (αντίστοιχα, το κόκκινο δηλώνει τις ζημίες).

Έτσι, προέκυψε και ο όρος “BlackFriday”.

Από την Αμερική… παντού

Καθώς το ηλεκτρονικό εμπόριο άνθιζε, οι διάφοροι e-tailers άρχισαν να προωθούν τις προσφορές τους κατά τη διάρκεια της Black Friday, σε όλον τον κόσμο, με αποτέλεσμα να προκύψει ένας έντονος ανταγωνισμός με retailers και e-tailers σε όλα τα μέρη του κόσμου.

Οι τελευταίοι αντέδρασαν, υιοθετώντας τη λογική της BlackFriday, και πραγματοποιώντας τις δικές τους προσφορές.

Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Αυστρία, αλλά και Πολωνία, Φινλανδία και πολλές άλλες χώρες σε όλον τον κόσμο, γιορτάζουν την ημέρα της Black Friday (εφέτος, στις 25 Νοεμβρίου), με happenings, προσφορές, εκπτώσεις, εορταστικά bundles κ.λ.π.

Τώρα και στην Ελλάδα!

Στη χώρα μας, ο θεσμός της Black Friday έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του το 2015, στον χώρο της ένδυσης κατά βάση…

McArthurGlen-black-friday

Ωστόσο, από πέρυσι, πολλαπλοί νέοι τομείς μπαίνουν και αυτοί στον “χορό”, χάρη στα καταστήματα Public, τα οποία έχουν ήδη προ-ανακοινώσει ότι φέρνουν το Black Friday την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου με εκπτώσεις και προσφορές. Βέβαια και πολλά ακόμα καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών και άλλες μεγάλες αλυσίδες ετοιμάζουν την δική τους Black Friday…

Στις 24 Νοεμβρίου 2017 αναμένεται να πραγματοποιηθεί για δεύτερη φορά στην Ελλάδα το εγχείρημα”Black Friday”.

Στο πλαίσιο του “Black Friday”, επιχειρήσεις και καταστήματα της χώρας θα διαθέσουν την παραπάνω ημερομηνία ελκυστικές προσφορές στο καταναλωτικό κοινό, όπως αυτό έγινε και το 2016, για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Αυτό που μένει να κάνουμε… είναι να τις εκμεταλλευτούμε(!), αφού η Black Friday ήταν ανέκαθεν η μέρα του καταναλωτή.

Θυμηθείτε μόνο να έχετε τα μάτια σας ανοιχτά, αφού είναι σύνηθες να υπάρχει περιορισμένη διαθεσιμότητα για τις μεγαλύτερες προσφορές, και άρα θα πρέπει να είμαστε σε καταναλωτική εγρήγορση, την ίδια στιγμή που θα πρέπει να διακρίνουμε και τις πραγματικές προσφορές από τις “προσφορές”.

Μέτα βέβαια ακολουθεί και το Cyber Monday με ακόμα πιο μεγάλες προσφορές και μοναδικές τιμές που συνήθως αφορούν τα καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών και τα κομμάτια που περίσσεψαν από το Black Friday

Advertisements

Related Posts

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Στην Formula 1 θέλουν να κολλήσουν κορονοϊό
Στην Formula 1 θέλουν να κολλήσουν κορονοϊό
Μηχανήματα υποστήριξης αναπνοής από Mercedes
Μηχανήματα υποστήριξης αναπνοής από Mercedes
Απίστευτη καταγγελία για την Cosmote
Απίστευτη καταγγελία για την Cosmote
Αρέσει σε %d bloggers: