Τεράστια επένδυση ετοιμάζει η Daimler στην Κίνα!!!

Επένδυση μαμούθ στον τομέα της ηλεκτροκίνησης ετοιμάζει η Daimler στην Κίνα!!!

Επένδυση μαμούθ στην Κίνα σχεδιάζει η Daimler, στα πλαίσια της προσπάθειας να βοηθήσει τις φίρμες της Mercedes-Benz και Smart να συμμορφωθούν με τις ποσοστώσεις παραγωγής και πώλησης “πράσινων” αυτοκινήτων της χώρας.

Ειδικότερα, η Daimler σχεδιάζει να επενδύσει 5 δισ. γουάν (755 εκατ. δολάρια) στη χώρα για εργοστασιακές εγκαταστάσεις όπου θα κατασκευάζονται ηλεκτρικά αυτοκίνητα και μπαταρίες που θα φέρουν τα εν λόγω αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με το Reuters, η κίνηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας να βοηθήσει τις φίρμες της Mercedes-Benz και Smart να συμμορφωθούν με τις ποσοστώσεις παραγωγής και πώλησης “πράσινων” αυτοκινήτων της χώρας.

Ο Hubertus Troska, επικεφαλής των ευρύτερων κινεζικών δραστηριοτήτων της Daimler, τόνισε σε δημοσιογράφους ότι η επένδυση αποτελεί μέρος της προηγουμένως ανακοινωθείσας πρωτοβουλίας για “πράσινα αυτοκίνητα”, ύψους 10 δισ. ευρώ παγκοσμίως.

Η Κίνα έχει θέσει αυστηρές ποσοστώσεις για ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά αυτοκίνητα, που θα τεθούν σε ισχύ από το 2019.

Related Posts

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Γλεντάνε τα πλουσιόπαιδα της Ρωσίας
Γλεντάνε τα πλουσιόπαιδα της Ρωσίας
Ρομποτικό τανκ-δολοφόνο κατασκεύασε η Ρωσία
Robot θα πάρουν τις μισές δουλειές στην Ελλάδα
Robot θα πάρουν τις μισές δουλειές στην Ελλάδα
Αρέσει σε %d bloggers: