Τεράστια επένδυση ετοιμάζει η Daimler στην Κίνα!!!

Επένδυση μαμούθ στον τομέα της ηλεκτροκίνησης ετοιμάζει η Daimler στην Κίνα!!!

Επένδυση μαμούθ στην Κίνα σχεδιάζει η Daimler, στα πλαίσια της προσπάθειας να βοηθήσει τις φίρμες της Mercedes-Benz και Smart να συμμορφωθούν με τις ποσοστώσεις παραγωγής και πώλησης “πράσινων” αυτοκινήτων της χώρας.

Ειδικότερα, η Daimler σχεδιάζει να επενδύσει 5 δισ. γουάν (755 εκατ. δολάρια) στη χώρα για εργοστασιακές εγκαταστάσεις όπου θα κατασκευάζονται ηλεκτρικά αυτοκίνητα και μπαταρίες που θα φέρουν τα εν λόγω αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με το Reuters, η κίνηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας να βοηθήσει τις φίρμες της Mercedes-Benz και Smart να συμμορφωθούν με τις ποσοστώσεις παραγωγής και πώλησης “πράσινων” αυτοκινήτων της χώρας.

Ο Hubertus Troska, επικεφαλής των ευρύτερων κινεζικών δραστηριοτήτων της Daimler, τόνισε σε δημοσιογράφους ότι η επένδυση αποτελεί μέρος της προηγουμένως ανακοινωθείσας πρωτοβουλίας για “πράσινα αυτοκίνητα”, ύψους 10 δισ. ευρώ παγκοσμίως.

Η Κίνα έχει θέσει αυστηρές ποσοστώσεις για ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά αυτοκίνητα, που θα τεθούν σε ισχύ από το 2019.

Related Posts

Portal για την καταπολέμηση των fake news
Portal για την καταπολέμηση των fake news
Πότε θα μας πάρουν την δουλειά τα ρομπότ
Πότε θα μας πάρουν την δουλειά τα ρομπότ;
Έρχονται και τα ρομπότ με χρέη ψήστη
Έρχονται και τα ρομπότ με χρέη ψήστη!!!
Έρχονται και ταινίες sex με ρομπότ
Έρχονται και ταινίες sex με ρομπότ;