Τελευταία ημέρα για τις 120 δόσεις: Λήγει σήμερα η προθεσμία για την ένταξη στις 120 δόσεις, πόσοι έχουν κάνει αίτηση μέχρι τώρα;

Λήγει σήμερα η προθεσμία για την ένταξη στις 120 δόσεις

Λήγει σήμερα η προθεσμία για την ένταξη στις 120 δόσεις, με τα έως τώρα στοιχεία για όσους έχουν προχωρήσει στη ρύθμιση των χρεών τους να είναι άκρως ενθαρρυντικά. Στο τελικό στάδιο βρίσκονται και οι προετοιμασίες για νέα περαίωση εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων για τις χρήσεις από το 2013 και μετά.

Γ. Γεραπετρίτης: «Όσοι μπορούν να μπουν στις 120 δόσεις να το κάνουν σήμερα»

Ο Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, μίλησε στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα για τη ρύθμιση των 120 δόσεων και προέτρεψε τους πολίτες να ολοκληρώσουν σήμερα τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Επίσης ανέφερε ότι δεν θα υπάρξει άλλη μείωση του αφορολόγητου ούτε θα δούμε δημοσιονομικό κενό για το 2020.

Πόσοι έχουν μπει στις 120 δόσεις για οφειλές σε Εφορία και ΕΦΚΑ;

Περίπου 310.000 φυσικά και νομικά πρόσωπα υπέβαλαν έως τώρα αίτηση υπαγωγής στη νέα ρύθμιση των 120 δόσεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές στην εφορία, η οποία άρχισε στις 5 Σεπτεμβρίου και εκπνέει σήμερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), το συνολικό ποσό για το οποίο έχουν υποβληθεί από τις 5 Σεπτεμβρίου αιτήσεις ρύθμισης υπερβαίνει τα 3,85 δισ. ευρώ (2,65 δισ. ευρώ είναι από το κεφάλαιο των οφειλών και 1,2 δισ. ευρώ είναι από προσαυξήσεις). Από το προαναφερθέν ποσό, τα 2,3 δισ. ευρώ έχουν ήδη επικυρωθεί, καθώς καταβλήθηκε η 1η δόση.

Σημειώνεται ότι στην πρώτη φάση της ρύθμισης είχαν υπαχθεί 318.101 ΑΦΜ, με συνολικές οφειλές περίπου 2,5 δισ. ευρώ, ωστόσο δεν είναι ακόμη γνωστό εάν μπορούν να αθροιστούν οι αριθμοί της παλαιάς και της νέας ρύθμισης, καθώς με την ενεργοποίηση των βελτιώσεων είναι πολλοί που μεταπήδησαν από την αρχική φάση στη βελτιωμένη έκδοση των 120 δόσεων. Μια πρώτη συνολική αποτίμηση, αναφέρει περίπου 450.000 ΑΦΜ, ενώ όσον αφορά στα χρέη προς τον ΕΦΚΑ, σύμφωνα με πληροφορίες περίπου 260.000 οφειλέτες ρύθμισαν συνολικά χρέη 3,3 δισ. ευρώ.

Μετά τις 120 δόσεις πλειστηριασμοί και κατασχέσεις

Advertisements
, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Οι χάκερ άρχισαν και τα τηλεφωνήματα
Οι χάκερ άρχισαν και τα τηλεφωνήματα
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Τώρα αρχίζει ο πραγματικός κυβερνοπόλεμος
Τώρα αρχίζει ο πραγματικός κυβερνοπόλεμος
Οι 3 ταφές της δημόσιας και δωρεάν παιδείας
Οι 3 ταφές της δημόσιας και δωρεάν παιδείας
Αρέσει σε %d bloggers: